Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Właśnie właśnie - a im będą wyraźniejsze - tym będziez mogła być pewniejsza że to Maluszek. Ja rozmawiałam z moją mamą to też mówiła, że czuła wcześniej, a lekarze mówili, że to na pewno nie to.No tak mi Gin powiedział,że około 20 tygodnia poczuję ruchy. Więc nie będę się kłócić i tak będę wiedzieć swoje![]()
A czy to napewno dzidzka to za niedługo się dowiesz :-)Drogie Panie tylko nie zmuszajcie swoich facetów do bycia przy porodzie : ) z tymi sprawami to nie jest tak łatwo jak się wydaje, dla faceta to duże przeżycie, bo on wie jak weszło dziecko ale nie do końca zdaje sobie sprawę jak wyjdzie, a od kolegów słyszy tylko ,że ''wszystko działo się za drzwiami a ja zobaczyłem gotowego bobasa''.
Z psychologicznego punktu widzenia można zmuszonemu facetowi zrobić wielką krzywdę. Jeśli facet nie czuje się na siłach by towarzyszyć przy porodzie to nic z tego dobrego nie wyjdzie jak się go do tego zmusi.
W końcu doszłam do wniosku że razem zrobiliśmy to razem przywitamy i że jego wsparcie mi się bardzo przyda 
Drogie Panie tylko nie zmuszajcie swoich facetów do bycia przy porodzie : ) z tymi sprawami to nie jest tak łatwo jak się wydaje, dla faceta to duże przeżycie, bo on wie jak weszło dziecko ale nie do końca zdaje sobie sprawę jak wyjdzie, a od kolegów słyszy tylko ,że ''wszystko działo się za drzwiami a ja zobaczyłem gotowego bobasa''.
Z psychologicznego punktu widzenia można zmuszonemu facetowi zrobić wielką krzywdę. Jeśli facet nie czuje się na siłach by towarzyszyć przy porodzie to nic z tego dobrego nie wyjdzie jak się go do tego zmusi.
Ale się przestawił gdy zobaczył dzidzie na USG dumny jak paw był i powiedział, że chce być przy mnie w trakcie porodu
.Drogie Panie a ZUS to wzywa ?
Kopciuszku pisałam o możliwości wykupienia połoznej. Nie każda dziewczyna wie, jak wygladają realia w wiekszości szpitali- a jeżeli chce się mieć fachową opiekę na wyłączność podczas całego porodu to jest najlepsze rozwiązanie![]()
Poza tym dodam, że znajome, które wykupiły sobei położne sa bardzo zadowolone![]()
Podpisuję się pod Marzką. Od tego roku 182 dni wydłużyły się znacznie, tak, że obejmują całą ciążę i zasiłki rehabilitacyjne nie wchodzą w grę. Ja jestem na zwolnieniu od lipca, ale propozycję od ginekologa miałam już na pierwszej wizycie.
Zastanawiam się w jaki sposób ZUS może mnie skontrolować? Bo uważam to za bezsensowne, no chyba, że przyjdą zobaczyć mój rosnący brzuch. Ważne czy na zwolnieniu jest nakazane leżenie czy nie, ja nie mam. Jeśli ktoś ma to wtedy ZUS może sprawdzić czy faktycznie leży. Ale przecież nie jest zabronione przebywanie u mamy czy kogokolwiek innego np.300km od miejsca zamieszkania, bo tam też można leżeć i jeszcze ktoś się może nami opiekować. Osobiście nie znam nikogo, ani nie słyszałam o nikim kto by kontrolę ZUSowską miał.
A jeśli chodzi o wykupione położne to popieram Kopciuszka. Ja też rodziłam sama, nie znałam lekarza, położnej, mąż nie dojechał, grosza nie zapłaciłam. Jestem zdania, że z podatków służba zdrowia mi się należy i odpowiednia opieka. Takie są ich obowiązki. Pieniądze mam i do skąpych nie należę, takie mam poglądy. Buntuję się gdy kobieta sama z siebie daje 1000zł położnej, bo ją rozpieszcza, a jak przyjdzie do porodu kobieta, która nie ma takich pieniędzy to ma gorsze traktowanie. Wszystkie dajemy życie i wszystkim nam należy się takie samo traktowanie, bez względu na status materialny. Zresztą lekarz ma teraz zakaz przyjeżdżania do swojej pacjentki jeśli nie jest na dyżurze, żeby nie był podejrzany o łapówkarstwo.