reklama

Grudzień 2009

niestety wczorajsze nerwy bardziej mi sie daly we znaki niz przypuszczalam ... nie spie juz od 3 ... teraz sie podnioslam bo maz wstawal do pracy ale moze jak troche posiedze to jedszcze potem zasne ...

powiedzcie mi od jakiego czasu ciazy mozna brac magnez ?? czy to ma jakies znaczeie ?? bo obudzily mnie straszne skurcze lydek i bol brzucha ... wzielam nospe i brzuch troche odpuscil ale lydki nie bardzo ... poza tym drga mi oko co najdobitniej swiadczy o wyssaniu magnezu z organizmu ... niestety nerwy robia swoje ... a jak jeszcze raz od kogos uslysze ze nerwy i magnez nie maja ze soba nic wspolnego to wprost powiem ze to glupota !! i sama jestem tego najlepszym dowodem !!!

tak czy owak na wszelki wypadek kupie asmag a w piatek pozale sie doktorkowi :)

Oj Biedna Ty ! Może spytaj się farmaceuty w aptece ..Nie mam pojęcia czy magnez można brać i w jakich dawkach:confused: ale wydaje mi się,że chyba można. Ja biore witaminy dla kobiet w ciąży FEMINALTAL i tam jest magnez,więc chyba nie ma przeciwskazań:confused:

reklama
Widzę, że temat o położnych się nie skończył;-) Prosze rozmawiajcie o realiach szpitalnych a nie o tym, co sie nam rodzącym nalezy bo to dwie różne bajki:-(
warto zapoznać się z cennikiem szpitala, w którym chcemy rodzić, niestety takie cenniki są nadal:-(
A o kupieniu położnej pisałam, bo np w dużych szpitalach często są przypadki, że naraz kilka pań rodzi a polożna na dyżuże jest tylko jedna:-( I nijak ta osoba sie nie rozerwie, niestety często tak się zdaża:-( Mając przy sobie osobę doświadczoną czujemy się dużo bezpieczniej i pewniej.
I Drogie Panie poczytajcie sobie np na stronie fundacji rodzić po ludzku ranking szpitali, można o każdym szpitalu przeczytać opinie, jak wygladaja porody, jaki jest personel, jak sie opiekują kobietą po porodzie...
Właśnie właśnie ! ja cały czas o tym pisze ! To co się należy a to co jest to dwie rózne sprawy ! Reali są czesto inne ...Ja już zreszta nic więcej nie pisze na ten temat, bo swoją opinię wyraziłam...

u ... niestety nerwy robia swoje ... a jak jeszcze raz od kogos uslysze ze nerwy i magnez nie maja ze soba nic wspolnego to wprost powiem ze to glupota !! i sama jestem tego najlepszym dowodem !!!

tak czy owak na wszelki wypadek kupie asmag a w piatek pozale sie doktorkowi :)

Oczywiście ,że na nerwy bierze się magnez...ja miałam nerwice w podstawówce i miałam przepisany magnez ! Zresztą przed ciążą też łykałam go reguralne (takie życie teraz) Z racji tego ,że biore feminatal dla kobiet w ciąży w którym jest magnez swój odstawiłam.

Dziewczyny szlak mnie trafi.
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mój synuś jutro miał mieć operację, czekaliśmy na nią 3 miesiące.
Dzwonie potwierdzić, a Pani że mają ostry dyrzur dzisiaj i nie mają łóżek i mam zadzwonić po 20:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
to mi powiedzą, czy jutro mam jechać, czy nie.
Jak ja mam dziecko na szpital nastawić o 20tej?
Porąbani i tyle!
Po 2gie jak mi się termin przesunie o jakiś tydzień to na wakacje nie pojedziemy, tzn. mąż z córką pojedzie tylko bo ja nie wiem, czy do końca miesiąca wyjdę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
To jest Polska słóżba zdrowia.
Ja to pier.... 3 miesiące nerwów, wczoraj zakupy, dzisiaj miałam pakować i co i gów..... bo oni nie wiedzą, czy będzie dla niego łóżko.
Ile mamy jeszcze czekać :sad::sad::sad:
Cała Polska służbia zdrowia ! Takie właśnie wyglada u nas leczenie :wściekła/y: Mnie już nic nie zdziwi !

Kurcze od rana probuje nadrobic zaleglosci dodaje, ze ostatni raz czytalam wczoraj po poludniu....dziewczyny wezcie na wstrzymanie by mnie szef widzial, ze pol zmiany nadrabiam zaleglosci na forum to ojjj:szok: ale co zrobic!!

Ale mi sie dzisiaj cisnienie podnioslo moj M pojechal do raciborskiego szpiatala po moje wyniki bo po poludniu wizyta u gina i baba w okienku mu gada, ze nie da mu wynikow(z teczki ktora lezy obok niej) bo ona ja otworzy dopiero o 14 i wtedy bedzie wydawac wyniki.... czlowiek jakby chcial nawet dobrze o polskiej sluzbie myslec po tym co piszecie to zaraz musi sie rozczarowac i wkurzyc

Ale mi sie dzisiaj cisnienie podnioslo moj M pojechal do raciborskiego szpiatala po moje wyniki bo po poludniu wizyta u gina i baba w okienku mu gada, ze nie da mu wynikow(z teczki ktora lezy obok niej) bo ona ja otworzy dopiero o 14 i wtedy bedzie wydawac wyniki.... czlowiek jakby chcial nawet dobrze o polskiej sluzbie myslec po tym co piszecie to zaraz musi sie rozczarowac i wkurzyc

bez komentarza ! ja ostatnio poszłam robic badania krwi ,a tam oczywiście stado starszych osób ...i oczywiście awantura,że wchodze bez kolejki...mówie grzecznie,że jestem w ciąży i że mam takie prawo...same pielęgniarki to podkreślaja , zresztą wisi kartka na drzwiach...A te biedne starsze ,schorowane babcie, które ledwo co żyły przed chwilą ,jak mnie nie zaczeły atakowac, ze udaję, ze nic nie widać żebym była w ciąży i jedna z nich ...myśle,że ok siedemdziesiątki,że ona w takim razie też jest w ciąży i sie pcha z całych sił przede mną (autentycznie się rozpychali) Na co ja do niej ,że nie wsytarczy powiedziedzieć,ale trzeba też mieć karte ciąży...ahhhh afera była,że hej,ale w końcu się dostałam i nigdy więcej nie zmaierzam tam pójść !:no::wściekła/y: Następne badania robie w prywatnej klinice u Teściowej ( miło, sympatycznie, bez kolejki i stresu) i mam gdzieś nerwy i dochodzenie własnych praw w ten sposób !

reklama
Zwolnijcie!!

Chyba nie ja jedna mam problemy ze znalezieniem odpowiedniej pozycji podczas snu. Jak śpie na plecach to się boję o dziecko bo podobno nie wolno:confused:i do tego tak się czuję jakby mi skóry brakowało bo się dziwnie naciąga. A z kolei na boku też jakoś dziwnie bo mam takie uczucie jakby mi się wszystko przewróciło na dany bok:-)

U mnie dzisiaj pogoda taka sobie-zastanawiam się czy zrobić pranko z pościeli:tak:
a obiadu nie robię bo prosiłam wczoraj męża żeby jechać na zakupy bo nie mam z czego gotować to on nie-więc sobie coś zrobię szybkiego a on zęby w stół. może wreszcie się nauczy,że jak trzeba jechać to trzeba:wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry