reklama

Grudzień 2009

U nas dzisiaj upał niesamowity :tak: Dobrze ,że mój M kupił ostatnio klime ,bo byłoby nie do wytrzymania (mieszkamy na poddaszu).
Co do spania to mi najlepije na plecach. Na początku, jak leżałam na boku, to też miałam takie uczucie jakby mi się wszystko na jeden bok przelewało..teraz jakoś już nie:-)

reklama
bez komentarza ! ja ostatnio poszłam robic badania krwi ,a tam oczywiście stado starszych osób ...i oczywiście awantura,że wchodze bez kolejki...mówie grzecznie,że jestem w ciąży i że mam takie prawo...same pielęgniarki to podkreślaja , zresztą wisi kartka na drzwiach...A te biedne starsze ,schorowane babcie, które ledwo co żyły przed chwilą ,jak mnie nie zaczeły atakowac, ze udaję, ze nic nie widać żebym była w ciąży i jedna z nich ...myśle,że ok siedemdziesiątki,że ona w takim razie też jest w ciąży i sie pcha z całych sił przede mną (autentycznie się rozpychali) Na co ja do niej ,że nie wsytarczy powiedziedzieć,ale trzeba też mieć karte ciąży...ahhhh afera była,że hej,ale w końcu się dostałam i nigdy więcej nie zmaierzam tam pójść !:no::wściekła/y: Następne badania robie w prywatnej klinice u Teściowej ( miło, sympatycznie, bez kolejki i stresu) i mam gdzieś nerwy i dochodzenie własnych praw w ten sposób !

takie babcie są najlepsze-możesz źle się czuć ale i tak masz je przepuścić. Jak ostatnio byłam na badaniach to był jeszcze lepszy numer. Na drzwiach labolatorium jest kartka a na niej jest napisane,że kobiety ze skierowaniem na krzywą cukrową wchodzą bez kolejki. Przyszła jakaś laska w ciąży i weszła bez kolejki a zobaczyły to dwie babki po 40stce i one ładują się do gabinetu bo mają badanie na cukier i trzeba im poza kolejką krew pobrać:-):-):-)
Myślałam,że rypne:-D:-D

W większych marketach jest kasa pierszeństwa dla ciężarnych. Ciekawe co by takie babcie zrobiły,gdybym chciała,żeby mnie kasjerka skasowała poza kolejką:-D:-D:-D:-D nawet nie myślę:-):-):-):-)

czytałam w jakimś poradniku,że po półmetku się nie powinno bo można dziecko poddusić. Ile w tym prawdy-nie wiem. Mi lekarz osobiście też zalecał spać na lewym boku z poduszką między kolanami.

Tak, o lewym boku też czytałam...lepsze ukrwienie jest :tak: Sa nawet takie specjalne wałki/ księżyce dla kobiet w ciąży do spania...ale o spaniu na plecach to nic nie słyszałam :confused:
Tu jest link do takiej specjalnej poduszki -
http://www.allegro.pl/item687449315_poduszka_kojec_motherhood_ciaza_karmienie.html

Ostatnia edycja:
Tak, o lewym boku też czytałam...lepsze ukrwienie jest :tak: Sa nawet takie specjalne wałki/ księżyce dla kobiet w ciąży do spania...ale o spaniu na plecach to nic nie słyszałam :confused:
Tu jest link do takiej specjalnej poduszki -
*** PODUSZKA/KOJEC Motherhood - ciąża, karmienie (687449315) - Aukcje internetowe Allegro

może to jakiś kolejny chory zabobon??:confused: nie powiem Ci. Piszę tylko co słyszałam. Zapytam się dzisiaj sąsiadki bo ona też mi to mówiła :tak:

cos w tym musi byc bo ja tez to czytalam, ze jak sie spi na plecach to dziecku sie gorzej oddycha:zawstydzona/y: narazie umiem jeszcze niby na boczku niby na brzuchu sie polozyc ale co bedzie dalej:szok: moja kuzynka rodzi za miesiac niecaly to przez kilka miesiecy spala na siedzaca bo ja dzidzia urosla i byla wysoko to ona na lezaca nieumiala oddychac, dopiero teraz zidzia schodzi nizej to jest lepeij

reklama
Strasznie jestem zdenerwowana, dosłownie to jakiś spektakl jest !
Dzwonię do swojej pracy by się zapytać kiedy mogę przyjechać i przedłużyć umowę , odbiera intendentka i mówi, że dyrektorki nie ma. Rozłącza się sama ze mną nic nie mówiąc. Dzwonię ponownie i słyszę to samo tylko teraz zapomina się rozłączyć i słyszę w tle jak intendentka mówi do dyrektorki: ''powiedziałam ,że cię nie ma i co mam zrobić ?'' i potem rozłączenie .........

Wnerwiłam się, kto się tak zachowuje :wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry