reklama

Grudzień 2009

U mnie też upał, nawet teraz jak wieszałam pranie na balkonie to mi się słabo robiło. Woda nie pomaga. Głowa boli do tego, nigdy tak się nie czułam. Teraz rozumiem co przeżywała Lilijka. Nic nie mogę zrobić bo jestem dętka.

Nessi sprawdź w regulaminie firmy, bo u mnie jest tak, że na zwolnieniu powyżej 20 dni w miesiącu 13-stka ani 14-stka nie przysługuje. Oczywiście za miesiące przepracowane jak najbardziej powinnaś dostać.
A jeśli chodzi o telefon to ja bym zadzwoniła i powiedziała wprost, że słyszałaś co pani mówiła bo zapomniała odłożyć słuchawkę. Jak nie pomoże przypomnij o obowiązującym Prawie Pracy i organach kontrolujących przestrzeganie przepisów.

reklama
Trzymajta kciuki, idę do neurologa zaraz, z tymi swoimi nogami : )
Wyniki morfologii odebrałam wczoraj , nie bardzo dobre.
Czerwonych za mało
Białych krwinek coraz więcej z miesiąca na miesiąc, przekroczyło normę. Ehh, :baffled:

Właśnie odebrałam wyniki, poziom sodu dolna granica normy (za mało płynów) potas OK, morfologia się trochę pogorszyła ale jeszcze w normie, tyle że w moczu mam pojedyncze nabłonki, 6-8 krwinek białych w p.w. liczne moczany i bakterie, ostatnio miałam lepsze wyniki.:-(

Apropos ilości płynów słyszałyście o czymś takim jak zbyt mała ilość wód płodowych? czasami problem małowodzia występuje w 3 trymestrze.Mojego kolegi żona leżała prawie cały 3 trymestr w szpitalu i uzupełniała stan wód.
cytat". Objętość płynu owodniowego zmienia się w trakcie ciąży. Na początku jest go bardzo niewiele – w sam raz tyle, by otoczyć maleństwo. Gdy zaczyna się trzeci miesiąc, wystarcza 5–10 ml, czyli pojemność przeciętnej strzykawki lekarskiej. Z czasem, systematycznie, wód przybywa. W trzecim trymestrze ciąży powinno go być nie mniej niż 100 mililitrów i nie więcej niż 2 litry. O tym, ile masz wód, możesz dowiedzieć się na badaniu USG."
Wody płodowe – za dużo, za mało - ciąża, małowodzie, wielowodzie, wody płodowe - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

Marzka jak dla mnie bolesny temat:-( w pierwszej ciąży miałam mało wód (tzn niby w normie ale ze wskazaniem na mniejszą ilość) i na dodatek odpłyneły mi co spowodowało przedwczesny poród w 28 tyg:-( najgorsze jest to, że nie wiedziałam kiedy odpłyneły:-( Później lekarze mówili, że mogły odpłynąć nawet w trakcie siusiania:-(
Czasami niestety zdażają się takie przypadki... zresztą i inne też bo po dokładnym badaniu łożyska okazało sie, że toksoplazmozę miałam....

Marzka jak dla mnie bolesny temat:-( w pierwszej ciąży miałam mało wód (tzn niby w normie ale ze wskazaniem na mniejszą ilość) i na dodatek odpłyneły mi co spowodowało przedwczesny poród w 28 tyg:-( najgorsze jest to, że nie wiedziałam kiedy odpłyneły:-( Później lekarze mówili, że mogły odpłynąć nawet w trakcie siusiania:-(
Czasami niestety zdażają się takie przypadki... zresztą i inne też bo po dokładnym badaniu łożyska okazało sie, że toksoplazmozę miałam....

to przy antosiu tak mialas ?? wszystko sie dobrze skonczylo ??

Napisałam o tym, ponieważ czasami pewnych rzeczy nie dopuszczamy do świadomości, jak np zachorowanie na tokso podczas ciąży.
A niestety czasami w drewnianym kościele cegła nam na głowę spada:-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry