reklama

Grudzień 2009

reklama
a czyli twoja tesciowa zorganizowala wigilie u Ciebie nie pytajac Cie o to??

ja chyba tez tych swiat nie zdzierze...
jak mi sie uda urodzic w tym tyg to pojade z dzieckiem do rodzicow nikogo tam nie bedzie boo oni beda u babci..
i bede miala spokoj...
a jak nie to bede robila wszystko zeby urodzic 23.12...
zeby cale 3 dni swiat byc w szpitalu...

a potem przyjedzie moja mama to moze beda sie wstydzic tu wchodzic..

tak tyle ze ona uwaza ze to jest U NAS a nie u mnie !!! taka roznica !!! ja to wogole nie wiem jak to wszystko zniose ... ja w ten miesiac ja zabije a jak mi sie to teraz nie uda to z cala pewnoscia zabije ja jak sie Agatka urodzi !! juz bylo kilka akcji w stylu "to moje dziecko i ja bede decydowac co i jak ma byc ... " licze ze dalej starczy mi sil bo jak nie to mnie chyba w psychiatryku zamkna z powodu tej kobiety !!!

tak tyle ze ona uwaza ze to jest U NAS a nie u mnie !!! taka roznica !!! ja to wogole nie wiem jak to wszystko zniose ... ja w ten miesiac ja zabije a jak mi sie to teraz nie uda to z cala pewnoscia zabije ja jak sie Agatka urodzi !! juz bylo kilka akcji w stylu "to moje dziecko i ja bede decydowac co i jak ma byc ... " licze ze dalej starczy mi sil bo jak nie to mnie chyba w psychiatryku zamkna z powodu tej kobiety !!!
oooo nie jakbym taki tekst uslyszala to juz by mnie tu nie bylo...
:szok::szok::szok::wściekła/y:

witam dziewczyny:-):-):-)

wspołczuje teściowej-wiem coś o tym :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale szkoda nerwow teraz sie nie denerwuj,nie daj sobie wejsc na głowe powiedz co o tym myslisz

Mea spokojnie;-) teraz już niczego nie zmienisz skoro goście zaproszeni i się nie denerwuj!!!!Bo zaszkodzisz dziecku!!!

ja jeszcze licze na logiczne myslenie Kaski !! w koncu nie tak dawno byla w ciazy i chyba wie jak sie moze czuc kobieta tydzien przed porodem !! i oni zadecyduja ze nie przyjada ... zwlaszcza ze laura nie ma umiaru, wrzeszczy, szaleje, cuduje !!! ja ja chyba ubije przez te swieta !!!

Jakieś dzisiaj pustki :szok: chyba wszystkie poszły rodzic :-D:-):tak::tak::tak:

a ja wlasnie prasowanko odstawiłam :-) włoski sobie umyłam (chodz w ciazy to naprawde wyczyn) :-) i ziemniaczki na obiadek oskrobałam rybke w panierke obrobiłam i marchewke z jabuszkiem starłam ... no i juz w lodowce oprocz tam jakiegos mieska pucha... dzis trzeba bedzie skoczyc na zakupki jakies...

ahh grudzien to wogole bedzie wydatkowy miesiac tylko z kad na to wszystko wziasc kaske :confused2::rofl2::confused2:

Wika to może zajrzysz do mnie i też coś ugotujesz, bo mnie ogarną straszny leń :tak:
Nic mi się nie chce. Ale dobrze mi z tym ( pewnie dopuki nie dopadnie mnie głód :-D)

Mea a może porozmawiaj z teściową. Wybacz, ale będziecie mieli małe dzieciątkno, a niech ktoś przyjdzie z katarem :wściekła/y:. Wiadomo, ze Ty będziesz musiałą nakarmić maleństwo, a tak przy wszystkich wyciągać cyce i karmić to myślę, że będzie nie tylko dla Ciebie krępujące. Faktycznie ta twoja teściówka nic nie myśli :no:.

ja jeszcze licze na logiczne myslenie Kaski !! w koncu nie tak dawno byla w ciazy i chyba wie jak sie moze czuc kobieta tydzien przed porodem !! i oni zadecyduja ze nie przyjada ... zwlaszcza ze laura nie ma umiaru, wrzeszczy, szaleje, cuduje !!! ja ja chyba ubije przez te swieta !!!

Kochana wszystkim możesz powiedziec a szczególnie teściowej, że planować sobie może.... a różnie może być bo Ty w każdej chwili możesz urodzić.
Osttanio moi znajomi uparli sie ze przyjada i nas odwiedza, pobyt weekendowy wchodził w gre, ja szczerze powiedziałąm, ze zapraszam, cieszę sie ale w każdej chwili moge jechac na porodówke i nie mam nawet sił zeby sie nimi zajac jak należy... Zrozumieli, nie przyjechali....Odłozyli wizyte na inny termin. Po prostu nie każdy jest swiadomy jaki to okres w życiu kobiety;-)

reklama
Kurcze mojemu malemu odpadl pepek w 10 dobe ,tez mnie nastarszyli ze nie ladnie sie goi i sie slimaczy na wizycie patronazowej ,pediatra mi pepuszek zruszyla a jak wrocilam juz do domku i malego przebieralam pepek juz byl odczepiony i nic sie nie saczylo ,a teraz tylko przecieram spirytusem albo fioletem czy jak to sie zwie i jest gites :) pepuszek sliczny ! :cool2:
szwy sciagniete tez w 10 dobe i nawet nie czulam jak mi posciagali Ale jest roznica z pochwy a z brzucha :eek:
NO i jak czytam ze twoj maly tak malo spi to az w szoku jestem !!!! MOje dziecko spi na okraglo i tez na cycku w nocy budzi sie co 3-4 godziny sciaga z 2 cyckow i zasypia znowu ,a teraz sobie lezy juz godzine czasu a ja moge posiedziec na necie ,ja normalne 2 razy slyszalam jak on placze taki grzeczniutki ,z Patrykiem to ja sie mialam ,ten chyba daje matce odpoczac :) zerka na mnie oczkami i cos sobie tam steka :) ....
Jak mi do cycka nie naplywa mleczko to podkarmiam Nanem i ( zje ok 120ml ) i tyle maly spi jak zabity albo grzczenie lezy sobie !Kupki wali prawie po kazdym karmniniu ale to dlatego ze mojego cyca tez zjada ,baczki wali sobie w pieluszke tez ,dopajam go herbatka rumiankowa co by ta bilirubina sie wyplukiwala do konca :)
ja niewiem ale wczoraj mi spal od 11 do 15 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! az zagladalam czy wsio ok z nim ,

Jestem załamana:-(:-(:-(
Jutro na badanie krwi i moczu bo mały jest jak to powiedział "dość żółty" i jeszcze za mało przybiera na wadze:-(:-(:-( Przez tydzień tylko 40 g!

Ale ja to czułam....bo on co pół godziny szukał cyca! A ja nie chcę karmić butelką!!! W dodatku nie umię go nauczyć....próbowałam dopajać go wodą z glukozą żeby wypłukać bilirubinę to mi dwa razy tak się zakrztusił że myślałam że dostanę zawału!!! A dziurka w smoku tak mała że ja ledwo z niej pociągłam!

Jak on może się nie najadać jak piersi mi pękają od mleka i przystawiam go na żądanie a nie co 2 , 3 godziny??????????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry