reklama

Grudzień 2009

Ja weszlam na chwilke i widze ze cos zaczyna sie dziac:-)ale fajnie,bedzie coraz wiecej dzieciaczkow;-)w koncu juz naszych Grudniowych:-)
Ja ide teraz robic paczki:tak:ciasto sie juz ruszylo wiec ide nadziewac marmolada i potem smarzenie;-)ale sobie pojem:tak:jak ktoras chce to moze za dwie godzinki wpadac;-)starczy dla calego forum grudniowego;-)

Cisnienie jest calkiem niezle;-)

No licytuje:tak:na zdjeciach nie widac zeby byly malo kolorowe:eek:ale ogolnie polecasz?

Dobrze ze jednak poszlas do tego doktora:tak:kuruj sie kobieto;-)
A powiec jak tam mezus?Byl na barbórce?
ja bardzo chętnie skorzystam z zaproszenia bo od tygodnia na obiad jem kanapki:-D
ale za to córa najada się za mnie, męża i siebie:tak:

reklama
cześć Mamuśka:-)
ja się włąśnie też zastanawiam czy u nas się kolki nie zaczynają bo Mała ma napady-chwilę płacze a za chwilę spokój.
nie wiem co o tym myśleć-położna stwierdziła,że to normalne:tak:
poza tym ciągle ma czkawkę ale to było u niej całkiem normalne już w brzuchu
tak poza tym to raczej ok
tylko mi hemoroidy zaczynają coraz bardziej uprzykrzać życie i specjalnie mi maść nie pomaga:-(
Natalka hymmm a na jakim mleczku jest mala ? Bo na sztucznym mleczku tak sie moze zdarzyc ! Dopajasz ja ? Baczki puszcza? robi ci czesto kupki?

Co do czkawki moj tez maly ma czesto hahahah w sumie z 3 razy dzinnie jak nic ! ale to normalne ,cos tam jeszcze nie jest dobrze rozwiniete i se dzieciaczki czkaja !

Kurcze mojemu malemu odpadl pepek w 10 dobe ,tez mnie nastarszyli ze nie ladnie sie goi i sie slimaczy na wizycie patronazowej ,pediatra mi pepuszek zruszyla a jak wrocilam juz do domku i malego przebieralam pepek juz byl odczepiony i nic sie nie saczylo ,a teraz tylko przecieram spirytusem albo fioletem czy jak to sie zwie i jest gites :) pepuszek sliczny ! :cool2:
szwy sciagniete tez w 10 dobe i nawet nie czulam jak mi posciagali Ale jest roznica z pochwy a z brzucha :eek:
NO i jak czytam ze twoj maly tak malo spi to az w szoku jestem !!!! MOje dziecko spi na okraglo i tez na cycku w nocy budzi sie co 3-4 godziny sciaga z 2 cyckow i zasypia znowu ,a teraz sobie lezy juz godzine czasu a ja moge posiedziec na necie ,ja normalne 2 razy slyszalam jak on placze taki grzeczniutki ,z Patrykiem to ja sie mialam ,ten chyba daje matce odpoczac :) zerka na mnie oczkami i cos sobie tam steka :) ....
Jak mi do cycka nie naplywa mleczko to podkarmiam Nanem i ( zje ok 120ml ) i tyle maly spi jak zabity albo grzczenie lezy sobie !Kupki wali prawie po kazdym karmniniu ale to dlatego ze mojego cyca tez zjada ,baczki wali sobie w pieluszke tez ,dopajam go herbatka rumiankowa co by ta bilirubina sie wyplukiwala do konca :)
ja niewiem ale wczoraj mi spal od 11 do 15 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! az zagladalam czy wsio ok z nim ,
ile zjada?
nas położna mało nie zabiła jak powiedzieliśmy,że mała zjada 80 ml i śpi 4 h
kazała nam dawać najwięcej 60 ml dzięki czemu Lenka ciągle jest głodna i marudna
ja już sama nie wiem jak ją karmić:no:
kupki, bączki i stękanie a do tego zabójcze minki-to jest to!
u nas pępuszek jeszcze się trzyma ale od dołu ładnie odchodzi
herbatka wypłukuje bilirubinę?:shocked2:
nie wiedziałam:laugh2:

Kiedyś wspominałaś, że chciałabyś uszyć prześcieradło z falbanką, mi też się takie podobało i zakupiłam sobie (chyba firmy Kluś- nie wiem czy nie przekręciłam nazwy) , założyłam i powiem Ci, że nie najlepiej to wygląda- kurde nie umiem wgrywać zdjęć do kompa bobym Ci wysłała- może opiszę o co chodzi- te falbanki trzeba wcisnąć między materac a szczebelki, a tam jest strasznie mało miejsca, bo logiczne, że spód łóżeczka i materac przylega do szczebelków i przez to wciśnięcie ta falbanka dużo traci- myślę, że w prospektach i katalogach lepiej to wygląda, bo tak dobierają materac i spód łóżeczka, aby falbanka miała miejsce na ładne ułożenie- a my nie możemy naszym maluszkom zafundować łóżeczka ze szparą na ładnie ułożoną falbankę-

Miałam ten sam problem, kupiłam pościel właśnie z taką piękną falbanką. Na zdjęciach wyglądało to super! Po wypraniu musiałam te falbanki chyba z 10 razy prasować, żeby to w końcu jakoś wyglądało, a najgorsze było to, że jak zaczęłam tą falbankę przeciskać przez ten spód łóżeczka to wszystko na nowo się pogniotło :wściekła/y: i na dodatek okazało się że ta falbanka to jednak jakaś krótka jest :wściekła/y: później jak będzie na dolnym szczebelku to pewnie będzie to trochę lepiej wyglądać.

Hejka!
Melduję się na szybko, bo nie ma szans, żebym nadrobiła. Nie mam pojęcia co się dzieje, oprócz tego, że kilka dziewczyn "korzysta" z pełni ;-) Coś mi się widzi, że miejsca na grudniowym podjum już nie zajmę z moją jutrzejszą cesarką :-p.
Nie mam czasu Was nadrabiać, mam do przeczytania chyba ze 100 stron, a Marcin właśnie pojechał po moich Rodziców na lotnisko. Za jakieś 2 godzinki przyjadą i się zacznie... a jutro do szpitala na 7 rano i czekanie na swoją kolej :tak: Dam znać jak Misiulka już będzie na świecie :-), tylko muszę jakieś numery telefonów spisać, bo mam tylko awaryjnie nr Mei wklepany ;-) Trochę zaczynam panikować, ale to dobrze, bo wreszcie się wzięłam za pakowanie torby do szpitala i może wybiorę jakieś ciuszki dla Małej na powrót :sorry: Wszystko na ostatnią chwilkę...
No nic, uciekam, bo jeszcze muszę obiad zrobić, pranie powiesić i ogarnąć chałupkę nieco (żeby mi Rodzinka na wstępie na zawał nie padła!).
Powodzenia i nie szalejcie jak mnie nie będzie! Wracam (oby) w sobotę, najpóźniej w niedzielę! A może jeszcze wieczorkiem coś skrobnę, jak się wszyscy już pośpią ;-)
Papatki!

a mi łzy kapią z oczu :confused2: i znowu głowa boli. i w nosie mnie łaskocze. chyba wezmę paracetamol bo ostatnio dość puścił ból.
zjem kanapkę jakąś i powoli zbieram się na ktg.

do wieczora!

reklama
chyba jednak tak ... qrwa dzis mnie poinformowala ze zaprosila jeszcze na swieta siostre mariusza z Laura !!! ja juz nie wiem czy ta kobita ma rowno pod sufitem czy niekoniecznie !!! juz sie nawet nie odzywam tylko rycze po katach bo mi brak slow !!

o kurde...
współczuję Ci...
rozumiem że musisz pomagać we wszystkich przygotowaniach, a później pewnie jeszcze przy gościach... no niefajnie
a przecież w Święta to już na finiszu będziesz...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry