reklama

Grudzień 2009

reklama
moja koleżanka wyrywała zęba ze znieczuleniem ale w 7 miesiący ciąży, apytałaś ginia
gin mowil ze jak trzeba to najlepiej w 2 trymestrze, teraz w srode mam wizyte to mu bede truła dupe niech mi powie za i przeciw
a dentystka mowi ze wyrywac...
a jeszcze taki mlody doktorek który konczy specke z ginekologii i akurat jest tam gdzie robie praktyki na oddziale mowi zeby lepiej sie jakiegos innego dentysty zapytac

Czasem przy cesarce pozwalają :tak:

Co do 8 to powiem Ci tak...Jeśli masz na nie miejsce ( nie popsują Ci zgryzu) i nie są masakrycznie zepsute to czemu ich nie zostawić ? Mi też wszystcy chcieli wyrywać (250zł za każdą i chyba dlatego głównie tak nalegali) a ja na chłopski rozum upierałam się ,że chyba nie powinnam ...i poszłam w końcu do mądrego lekarza-ortodonty , który stwierdził,że absolutnie nie ma potrzeby ! Miejsce na nie jest, więc zgryzu nie zepsują, same w sobie mają malutkie dziurki, więc warto je zaleczyć i mieć jak najdłużej a wyrwać zawsze się zdąży jak będzie potrzeba ...

kasy to ona raczej nie chce wyciagnąc bo bierze za to tylko 60 zł, ale wiem ze one do leczenia sie nie nadają bo jedna to sie w polowie skruszyla w tej ciązy, a druga ma dziure jak stodoła, a jeszcze 2 miechy temu u dentysty jak bylam to nic sie z nia nie działo... :/ no i sama nie wiem juz

a ja bede rodzic w matce polce w lodzi tutaj nie moze byc tatus przy cesarce bo mdleli i trzeba bylo kolo nich latac, ale jeszcze zoabczymy jak to bedzie w praniu

ale szlag mnie trafia z tymi zębami, nie wytrzymam z nimi do grudnia, czasmi to modle sie zeby mi ktos je wyrwal, ale potem jak przestaja bolec to juz sie boje i nie chce eh

Witam,sorki ale nie nadrobiłam jeszcze tego co napisałyscie,jest tego bardzo duzo.
Ja wrócilam z wizyty od gina i mam dobre wiadomosci:-)z moja dzidzia jest wszsystko ok,fika nózkami jak nie wiem co,gin zrobił takie szybkie usg i jest ok:-)zmierzył jeszcze raz przeziernosc karkowa i jest wporzadku.
Najbardziej zmartwiła mnie moja waga:-(od ostatniej wizyty przybyło 2 kg wiec jestem ju na +3 kg:-(musze chyba odstawic na bok słodkosci.
Kolejka masakryczna:szok:az 4,5 godziny czekałam az wejde ale przy okazji w miedzy czasie odwiedziłam ciociunie:-)

Dziewczyny ,ja juz mam siare w piersiach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!wlasnie sie o tym przekonałam !!!

Ja nie musze czekac u gina , on zawsze nas sobie umawia na godzine :) Raz zdarzylo sie ze czekalam 10 minut :tak: - bo sie pani przede mna zasiedziala !

AnOoLa rozmowa jest konieczna ale proponuję bez wyrzutów, bo jak zaczniesz atakować to się zrobi niebezpiecznie. Powiedz co poczułaś widząc, że przeglądał taką stronę i czy chce ci coś na ten temat powiedzieć, wyjaśnić.

Jeśli chodzi o porody rodzinne, to mój M miał być, ale nie zdążył. Mąż rodzącej tuż przede mną (uczestniczący w porodzie) cały blady powiedział mu, że przeżycie traumatyczne, bo widzi jak kobieta cierpi i nic nie może zrobić, mówi, że nie czuł się jak mężczyzna, nie odradzał, ale czuł się bezradny jak nigdy w życiu. A mój M udaje pewniaka i twierdzi, że luzik, on by sam poród odebrał :-D

Jestem dziś strasznie zmęczona, kładłam ogórki kiszone w słoiki i robiłam kompoty z wiśni, do tego pranie kilka razy, prasowanie, wizyta na ryneczku i lekcja angielskiego, a nockę miałam nieprzespaną. I oczywiściu upał u mnie. Padam.

jak bolaą zęby to koniecznie tzreba iść do dentysty, chory ząb to zakażony ząb, a wiecie że to może przenikać do organizmu... ja w poprzedniej ciązy leczyłam z,eby, teraz mi sie nie posuły, no ale leczone miałam bez znieczulenia:tak:

No i tzreba nabiału dużo jeśc, nie pamietam dokładnie w którym miesiacu ale chyba cos koło 5-6 dzidzia bardzo dużo wapnia z organizmu matce zabiera, tzreba dokładnie poczytać :tak:

No a ja zadowolona, jutro nad morze jedziemy, wrócimy pewnie w poniedziałek, chce sie troszkę odpocząc, bo budowa domu strasznie nas pochłania;-) Jedziemy jak zawsze do Pałangi, przy okazji Delfinarium zaliczymy:-)

Jestem dziś strasznie zmęczona, kładłam ogórki kiszone w słoiki i robiłam kompoty z wiśni, do tego pranie kilka razy, prasowanie, wizyta na ryneczku i lekcja angielskiego, a nockę miałam nieprzespaną. I oczywiściu upał u mnie. Padam.

Już ogórki?? Ja dopiero porobiłam truskawki;-) wiśni jeszcze u nas nie ma....

A co do obecności faceta przy porodzie jestem za potzrymaniem za rękę, zawsze przyda sie ktoś kto plecki pomasuje między skurczami:tak: no ale na samym "wyjściu" jak którys facet wrażliwy wcale nie musi być.
Niestety nasi panowie, a przynajmniej większość ma wyobrażenie, że dszidzia jak si eurodzi to taka ładna, różowiutka, czyściutka i uśmiechnieta. Faktycznie wyglada to inaczej, dziecko jest w maziach, pokrwawione, jak dla niektórych ludzi- wcale nie musi to być cudowny widok.
Faceci nie sa w ciąży jak my, inaczej to wszystko odbierają (większość facetów;-)).

reklama
Wreszcie dobrnęłam do końca:-)

Joanna ta Twoja sałatka jest boska. Zamiast papryki dałam ogórki w chilli i zjadłam 10 kromek:-D zastanawiam się jak ja teraz wejdę do wanny:cool2:

co do nastrojów w ciąży to ja im dalej w ciążę to jestem bardziej rozdrażniona i ciągle płaczę:-p źle znoszę ciążę ale mam nadzieję że to się zmieni bo samą mnie to męczy.

Anoola-ciężki temat. Najlepiej pogadać chociaż czasem to jest bardzo trudne:tak:sama wiem coś o tym bo często kłócę się z mężem (jest hodowcą gołębi:tak::tak: więc mi się nie dziwcie bo to baaardzo drogie hobby pomijając fakt,że pali)

a tak w ogóle to chyba jesteśmy w jednym wieku:-)tylko,że moja przygoda z ciążą to zupełnie inna historia-mąż jest ode mnie duużo starszy i to jemu tak na prawdę zależało na dziecku więc wkońcu się zdecydowałam. Zaskoczyłam po pół roku a On bardzo się cieszył. Teraz w ogóle nie zachowuje się jak facet który wkrótce zostanie ojcem-aż mi się czasem robi smutno bo gołębie są przede mną a to już przeginka. Jak go zrypie to pogada z brzusiem ale tak sam od siebie to ciężko. Za facetami trudno nadążyć:-(

Joanna-siara w piersiach jest jednak możliwa na naszym etapie? mi sie też zdawało że mam ale w 21 tygodniu? a tu jednak:tak: jest nas dwie;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry