reklama

Grudzień 2009

Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki: chodzi mi po głowie od jakiejś godziny. A mianowicie: jak to naprawde jest z seksem w ciąży? Tzn. wiem że można jak wszystko jest ok ale lepiej z gumką czy bez? Bo coś tam słyszałam że sperma przyspiesza poród. To teraz można bez a pod koniec lepiej z żeby nie nawywijać czy co??? :sorry:
w spermie sa prostaglandyny ktore przyspieszaja poród, ale dopiero jakiś czas nie pamietam dokladnie ale chyba 2 tyg przed porodem szyjka sie uwrazliwia na te prostaglandyny

reklama
Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki: chodzi mi po głowie od jakiejś godziny. A mianowicie: jak to naprawde jest z seksem w ciąży? Tzn. wiem że można jak wszystko jest ok ale lepiej z gumką czy bez? Bo coś tam słyszałam że sperma przyspiesza poród. To teraz można bez a pod koniec lepiej z żeby nie nawywijać czy co??? :sorry:

na sam koniec ostatnie kilka tygodni to juz wogole chyba tzreba sobie odpuscic ... ale teraz mozna i to mozna bez gumki ... moj gin jak maz go o to spytal to powiedzial "szalej poki mozesz bo potem niepredko sie bedzie dalo a bez gumki tez teraz spokojnie bo niechciana ciaza raczej wam nie grozi" :)

a czemu kazal zdjac ?? moj tylko powiedzial zeby byly przezroczyste zeby bylo widac paznokiec na dole ...

No faktycznie pod przezroczystym żelem płytke widać:tak: no ale jeszcze przestały mi sie trzymac płytki:-( Mój Pan kosmetyczka powiedział, że tak czasami bywa w ciąży- hormony robią swoje i zdaża się, ze sie nie tzrymają:-( no cóż....
No a lekarz jak mnie zobaczył to nakrzyczał, że opalac się nie można, ja plackiem na plazy nie leżałam, po prostu szybko sie opalam:baffled:

na sam koniec ostatnie kilka tygodni to juz wogole chyba tzreba sobie odpuscic ... ale teraz mozna i to mozna bez gumki ... moj gin jak maz go o to spytal to powiedzial "szalej poki mozesz bo potem niepredko sie bedzie dalo a bez gumki tez teraz spokojnie bo niechciana ciaza raczej wam nie grozi" :)

Tak, jeżeli nie ma przeciwskazan to teraz można, a jakby jakies były to myśle, że lekarz powie, mi mój mówił.

nio bo w czasie znieczulenia anestezjolog ocenia stan pacjenta m.in po kolorze paznokci. A ja tam nie moge robic sobie paznokci bo bym z zajeć na kopach wyleciała z takimi pazurami... a szkoda

ja normalnie tez nie moge bo moj szef ma na mnie z gorki jak pazurki robie ... no i nie wytrzymuja tygodnia pracy na dole :) ale teraz jak mam L4 to sobie robie :)

:-D:-D:-D Super masz gina

w spermie sa prostaglandyny ktore przyspieszaja poród, ale dopiero jakiś czas nie pamietam dokladnie ale chyba 2 tyg przed porodem szyjka sie uwrazliwia na te prostaglandyny
Marta, ależ nam się przyfarciło że z nami jesteś. :tak::tak::tak: Fachowa porada Gwarantowana. Dzięki

To samo słyszałam ale mój wiadomo jak woli:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry