reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

kopciuszku no no facecik rosnie, ciesze sie ze wszytsko z dzidziulkiem ok ;) zeby tylko sie szyjka nie skracala, ale mi sie cos kojarzy ze mi jak gin bada to zawsze mowi ze ma 2 cm, to chyba malo? ale mowi ze jest dluga... hmm, ciekawe ile powinna miec szyjka...

reklama
Mam bardzo podobną kabinę w domciu - powiem tak - po roku uzywania dysze sie pozapychały i musieliśmyu odkamieniać - ale to przez wodę, no i to światełko u góry przestało działać:/ nie wiem dlaczego. najlepsze jest radio ;)) a z hydromasaży żadko korzystam, już mi się znodziły ;) plusem jest dui brodzik ;)

jestem w 26t i 6 dniu ciąży
a termin mam na 27.11-przecież pisałam ale zostałam przy terminie z usg bo skoro zaczęłam pisać na grudniu 2009 to chciałam już tu zostać.

a do porodu mam 92 dni a nie ponad 100:-):-)

A.... bo ja sprawdzałam na planowanych narodzinach to masz tam chyba termin na początek grudnia jeszcze wpisany:-)
Mi też na usg wyszło że na 29 list ale nic nie zmieniam:-)

Akożka jeżeli nie zgłosi się nikt bardziej potrzebujący to też możesz co nieco podesłać:-):-):-) Z chęcią bym sobie polumpeksowała ale nie mam okazji:-)

23marta a czy ten krem można w ciąży stosować?

Kopciuszku super, że z synusiem wsjo gra:) I oszczędzaj się ładnie - zresztą to się każdej tyczy:)
Mi ginka nigdy nie mówiła ile ma moja szyjka cm, mówiła tylko, że jest w porządku, zamknięta i długa.

23marta a czy ten krem można w ciąży stosować?
wiesz co nie mam pojecia trzeba by zapytac w aptece... bo to nie jest taki do profilaktyki tylko do zmniejszania juz obecnych... i on jest maly bo ma 30ml (ok40zł) lub 50ml (ok 70zł)

"Krem No-Scar jest szczególnie zalecany na blizny po oparzeniach, zabiegach chirurgicznych, owrzodzeniach i trądziku. Zmniejsza i wygładza rozstępy. Działa rozjaśniająco, zmiękczająco oraz wygładzająco na stwardniałą i przerośniętą tkankę blizn, wpływając korzystnie na strukturę kolagenu, poprawia wygląd skóry. Dzięki obecności mikroelementów i aminokwasów przyspiesza regenerację oraz nawilża naskórek, dlatego znosi uczucie napięcia i świądu."

Ostatnia edycja:
No wkoncu nadrobilam:-):tak:

Właśnie wróciłam z wynikami i na szczęście test glukozowy wyszedł OK, podobnie jak morfologia, mocz i odczyn Coombsa. Ja czekałam na wyniki 1 dzień. Także jestem Happy. :-)
Byłam też w dwóch sklepach dziecięcych, popytać co nieco na temat wózka i materaca. Dowiedziałam się, że materac najlepszy kokosowy lub kokosowy z gryką, bo sama pianka się wygniata. A co do wózka to opinie podzielone, potwierdzają się tylko pompowane koła, przekładana rączka i możliwość zainstalowania gondoli. :tak:

Ja mialam materac z podwójnym kokosem:tak:sprawdzil sie super.

już Wam opowiadam..
więc wczoraj moje kochanie wróciło z pracy a ja leżałam plackiem..
i nagle... znowu mnie wzielo na wymioty..
i tak wymiotowałam krwią !!!!
od razu zabrałam, rzeczy karte i do szpitala..
co tam nerwów straciłam !!!!
idę do izby przyjęć.. baba dzwoni po lekarza.. no i czekam na niego...przyszdł.. a że była 22:30.. to chyba się nieco rozbudził.. ;|
to mu tłumacze co sie dzieje.. to on mi na to ile razy pani wymiotowała.. przecież w ciąży to normalne.. itd.. !!!
to mu mowie ze normalne ale jak rzygałam na poczatku.. było ok i znowu ..
to on ze mam iść na górę do gina i on zadecyduje czy mam zostac..
to idziemy..
znowu swoje odczekałam..
na 'dobry wieczór' gin do mnie
'chce pani tu zostac?'
ja że nie lubie szpitali i jesli nie ma takiej potrzeby to nie chce zostac... a on mi 'to ja nic pani nie poradze' oO !!!!!!!!!!
potem łaskawie zapytał co mi jest..
kazał wskoczyć na fotel...stwierdził że ok..przepisał czopki i ze skoro nie chce zostac to do domu..
po czym znowu na dół żeby mi tą recepte ktoś wypisał..
babka na izbie pprzyjęć znowu dzwoni do lekarza którego najpierw obudziłam.. ide do niego..
i stoje jak ten wół pod drzwiami i wysłu****e jak on przez tel kłóci się z ginem o to kto ma recepte wypisac oO!!!!!!
w koncu wypisując ją.. powiedział mi.. że powinnam zostac bo przeciez takie wymioty to nie wracaja bez przyczyny no za przeproszeniem myslalam ze choooooy mnie strzeli !!!!
wiem JEDNO!! NA PEWNO NIE BĘDĘ RODZIĆ W TYM SZPITALU !!!!
poszłam po te czopki.. zaplikowałam se na noc.. i się połozyłam.. koło 2 zasnelam.. a o 5 obudziła mnie biegunka !!!
patrze na ulotke od tych czopków z ciekawosci a tam
pisze jak BYK.. że tych czopków nie wolno podawać kobiecie w ciąży !!!!!!
to sruuu z rana do swojego gina..
i najpierw gadam z położna... to jej o mało oczy nie wyskoczyły.. kazała mi wejść na wagę i co?
Straciłam 1,5kg !!!!!! ide do gina opowiadam mu...
pobadał.. z dzidzią na szczęście Ok.. ; )
martwi go taki duży spadek wagi .. tym bardziej że przez cała ciąże przytyłam 2,5 kg. to teraz 1,5kg znowu mi odeszlo..
kazał mi dzisiaj nic nie jeść.. tylko pic herbate gorzką..
jeśli będzie ok.. jutro małymi porcjami kleik ryżowy..
a pojutrze do kleiku bonus SUCHAREK ; D
jesli bedzie ok.. moge zaczac powoli normalnie jeść.. jesli dalej bede wymiotowac od razu do szpitala.. nawet dał mi skierowanie..

Niezle przejscie:-(jakie patafiany normalnie pracuja w szpitalach to az glowa boli:tak:mam nadzieje ze teraz bedzie juz coraz lepiej;-)

Ktore sa w trakcie remontu? MOje kochanie zanim wyjechal do pracy Holandia- Belgia.Zafundowal Patrykowi remont pokoju i naszego pokoju rowniez.Wiec jesazcze niedawno ja tez bylam w remontach bleeeeee.Wazne ze nawet palcem nie tknełam ,dlaczego bo obiecal ze nawet placem nie tkne on wypucuje wsio - i tak tez sie stało.NIe dosc ze wyremontowal wsio sam ,to jeszcze sam po tm remoncie posprzatal ....bo ja fochem strzeliłam ze syfu miało nie byc.Ma sie ze mna ten moj Jarek WIEM !

Tak wiec o to pokoj małego ! On podjarany motorem na scianie !!! i tym ze sam mogl sobie ustroic pokoj ,co zrobił ??? PONAKLEJAL na całe meble plakaty :baffled::baffled::baffled:.Modle sie aby juz mu sie znudziły by je pozdzierac!!:dry::dry::dry:

A oto nasz pokoj :) łóżeczko bedzie stało obok komody :) Pewnie jeszcze wpadniemy na pomysł aby troche zmienic sciany przed narodzinami dzidzi - to bedzie zalerzec od płci :tak::-D.Moj nie lubi w domu siedziec i nic nie robic ,wiec ciagle cos wymysla ....miesiac temu moze poltora robil remont a on juz by cos nowego wymodzic chcial :-D.Ta wneka obok drzwi to tam sie wchodzi do mojej owej garderoby co ja jarek wymodzil- zdolny jest nie powiem :)

Super mieszkanko:-)

Bozeeee jak ja sie ciesze ze ja juz po gruntownym remoncie ,gdyby mojemu zas sie nudzilo w domu pozwole tylko pocudowac ze scianami nic wiecej ,panele zrobione u malego jak i u nas ,w przedpokoju i kuchni kafle wiec podlog nie pozwole ruszyc !!!!!! Choc ostatnio wspominal ze go wlansie kafle cos wpieniaja ! gdzies tam jakis nieruwnosci sie dopatrzyl.Boze !!!!!!!!!!!!!!

Nas jeszcze czeka wymiana mebli w kuchni bo nasze juz 8 letnie na slub od mamy dostalismy i raz juz sie troche rozwalaja ,dwa juz sie znudzily !!!!
I Zakupienie nowej kabiny pod prysznic !

Kuchnia Ola - układ 8 - meble kuchenne, kuchnie, kuchnia, meble do kuchni - BODZIO

KABINA PRYSZNICOWA hydromasaz 90x90** NAJTANIEJ !! (713847304) - Aukcje internetowe Allegro

Czy nam sie uda przed narodzenie dzidziusia zobaczymy - wszystko zalezy od tego jak bedziemy stac z kasa po wyprawce maluszka !

Tez myslelismy o takiej kabinie,ogladalismy w Nomi:tak:tylko ja sie zastanawiam czy jednak nie kupic lepiej wanny z hydromasarzem:tak:ja ogolnie uwielbiam kapiele,maz jest za prysznicem.Mnie nie przekonuje prysznic bo jak pod nim dziecko umyć?Mam dylemat.

Jutro przed obchodem mam się stawić w szpitalu , popłakałam się bo chciała mnie dzisiaj kłaść :-( bedzie mi Was brakować !

Obys dlugo w nim nie byla:tak:wracaj szybciutko.
no baa ja zawsze ;D
ten brzuszek.. pozazdrościć.. :-D:-D:-D
strasznie mi sie podoba to zdjecie jak patryk trzyma reke na Twoim bebzonku :-D:-D:-D
takie wzruszajace .. ;D

Mi tez sie podoba najbardziej to zdjecie jak Patryk trzyma raczke na brzusiu,takie slodkie.
kopciuszku no no facecik rosnie, ciesze sie ze wszytsko z dzidziulkiem ok ;) zeby tylko sie szyjka nie skracala, ale mi sie cos kojarzy ze mi jak gin bada to zawsze mowi ze ma 2 cm, to chyba malo? ale mowi ze jest dluga... hmm, ciekawe ile powinna miec szyjka...

Mi gin powiedzial ze kilka lat temu ginekolodzy mówili ze szyjka powinna miec nie mniej niz 2 cm,potem zmienili to z racji czestych przedwczesnych porodów i teraz znowu zmienili na 3 cm.Tak mi tlumaczyl mój gin.Mi gin na palec stwierdzil ze jest ok ale na usg fdopochwowym wyszlo ze ma 3 cm czyli mieszcze sie w normie ale nie jest za ciekawie.

Kopciuszku ja mam tylko prysznic z racji malutkiej łazienki, w dodatku brodzik niezbyt duży ale da się dziecko wykąpać:-):-):-)
Kupiłam matę antypoślizgową żeby nie ślizgała się no i jest tylko do jej użytku więc nie siedzi gołym tyłeczkiem tam gdzie my stoimy:-):-):-)
5letnia chrześnica też jeszcze umie się popluskać a większe dziecko to już chyba może stać?
Ogólnie też mażyłaby mi się wanna ale nie ma możliwości:-)

reklama
My mamy 2 łazienki. W jednej mniejszej jest prysznic i umywalka a w drugiej wanna, umywalka, kibelek. I co? Z wanny nie korzystamy:p Jakoś zawsze oszczędzamy na czasie i wodzie:p

Do góry