reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Lasencje dzisiaj miałam ciężki dzień :-(
Byłam u mojego gina i powiedział, że rozwarcie niestety postępuje, powolutku, ale jednak :-(
Szanse na donoszenie do chociaż 37 tygodnia są 'żadne"
Nie powiem jak skomentował, że wypuścili mnie ze szpitala i cóż jeszcze. Acha dał skierowanie na oddział.
Masakra poprostu :-(
Nie wiem co dalej będzie naprawdę. Mam skórcze cały czas a dzidzia jeszcze taka malutka :-(

Nic nie wiem nie chce myśleć i wogóle jeszcze miałam cyrk z hematologiem ale to już jutro wam napiszę:-(

Mam dość wszystkiego po prostu

to jak idziesz do szpitala czy narazie czekasz ??

W sumie rozumiem Dagi niechęć do szpitalowa :/ kto tam chociaż troche pobył to zrozumie :/

No ale sytuacja nie wesoła a tam jak jest tak jest ale mają pacjenta na oku

Nie mogę leżeć, bo tak boli, że świruję. Jak weszłam na fotel, to się gin bał badać i czekał jak przejdzie skurczybyk. Nawet wziernikiem nie badał, żeby nie ruszyć.
Powiedział, że jeszcze 10-15 silniejszych skórczy i rozwarcie do porodu pójdzie... a to taki dobry lekarz, nie myli się nigdy :-(

ja bym sie nie zastanawiala tylko szla jednak do szpitala ... sytuacja nie jest za ciekawa ...

a mnie maz przypilil i kazal dzwonic do gina z powodu tych wczorajszych skurczow ... no i dostalam polecenie ze mam lezec i sie nie ruszac z lozka do piatku az mnie nie zbada /dobrze ze dzwonilam jak wrocilam z zakupow/ ... a jak by bylo nieciekawie to w srode mam sie pojawic !! narazie jak by mala szalala i by mnie brzuch bolal to mam brac nospe a nawet dwie zeby maksymalnie macice rozluznic - ja wogole nie bralam nospy wczesniej /oststnio chyba w czerwcu/ wiec na nia jeszcze dosc dobrze reaguje :) ale tak z opisu powiedzial ze to raczej nic groznego al "lezenie jeszcze nikomu nie zaszkodzilo a wielu pomoglo !!" no i mam mu zadzwonic jakby wyniki z moczu byly nieciekawe /zalezy co kto rozumie przez nieciekawe ale cóż/

A ja patrzę na mojego Artura jak szpachluje ścianki odgradzające piec od centralnego. Jest cały błyszczący od potu i taki sexy-bo bez koszulki, że chyba go zgwałce:) wy też macie chcicę nadal?

reklama
Cześć Piękne,

Nadrobiłam, uff

Jakiej firmy butelki bedziecie zamawiac lub jakie zamowilyscie ,bo mnie zaraz nerw poniesie !:wściekła/y:
TOMMEE TIPPEE
DR BROWN'S
ze niby te slyszalam ze sa najlpesze !ale niewiem juz sama :baffled:

niby dobre tez sa jeszcze
AVENT
LOVI

Glupieje !

Ja mam jedną Lovi i wydaje mi się że będzie super - antykolkowa i wogóle. A że Lovi to Canpol to tym bardziej jestem za. Chcę jak najwięcej rzeczy z Canpolu mieć. :tak:

dziewczyny, które nosiły kolczyk w pępku - czy wasze dziurki też tak paskudnie wyglądają? :sorry2::-(

Moje była zarośnięte przed ciążą ale ślady zostały. Teraz są takie rozciągnięte i pomarańczowe ale nie wygląda to źle.

Szkoda ze mnie nikt nie pyta co chce w prezecie dostac:-(

Mnie też nie ;-)

ja mam playa na karte i jak gdzies w plener biore lapka to jest wystarczajacy ale faktycznie jest dosc wolny ...

laski ponawiam pytanie bo juz nie pamietam gdzie szukac ... co polecacie do higieny po porodzie ?? bo cos musze kupic a nie wiem co jest dobre ?? laktacyd czy cos innego ??
Ja też dużo dobrego o tantum rosa słyszałam i jeszcze o czymś z wyciągiem z kory dębu, chyba ???
ja mam jednak super kuriera co mi wszystko do domku wozi :D nawet wielki karton z fotelikiem!!

A co z tym kurierem od opon, załatwiłaś go??

hehehe niee
1168633295.jpg

1168632724.jpg
Ależ piękny i słodki
to za mnie i za Maggie f też proszę trzymać kciuki:tak:
Natalko jak miło że pamiętałaś. Zaraz zdam relację.

Dagmarko - Kochana trzymaj się. Może idź jednak do szpitala??

Relacja z wizyty.

Hemoglobina podskoczyła do 11,2 - to chyba dzięki wyciągowi z buraka. Poza tym wszystko na dole zaczęło mi się przygotowywać do porodu - dlatego tak boli. Na kolana i bóle nóg nic nie dostane bo to z przeciążenia (+3kg w tym miesiącu) - w sumie już prawie 13 kg. Nie wiem co szyjką bo ginka była jakaś zdenerwowana i kazała mi szybko usg zrobić. Zapisała mnie na piątek na 21.00 - chyba usnę w tym szpitalu. Ogólnie dostałam też opieprz za stresowanie się i mam się wyluzować. Tylko ciekawe jak? W sumie dużo się nie dowiedziałam - musze tylko koniecznie zrobić to usg i zobaczymy co i jak.

Do góry