reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

reklama
Ja mam jedna torbe taka sportowa a w niej - szlafrok , 2 koszule, majtki jednorazowe paczke + zwykle gacie 4 pary, cieple skarpetki, klapki, wkladki laktacyjne (wyjelam z paczki do woreczka chyba z 10) , pampersy szt10, kosmetyczke mala (szczoteczka, pasta i zel do kapieli), podklady porodowe -paczke.
W tej samej torbie zawiniete w worek plastikowy 3 body, spioszki, jedna pizamka, pajacyk welurowy (na wyjscie), 2szt rekawiczek niedrapek, skarpetki 2szt, kombinezonik misiu (na wyjscie), czapeczka.

Z tym ,ze ja w szpitalu zostane najwyzej dobe
nie sadze jednak zeby na 3 doby trzeba bylo brac wiecej. Lepiej przygotowac w domu i zrobic trening mezowi. I tak codziennie bedzie przyjezdzal to zabierze brudne a przywiezie czyste.

Też myślałam o Maggie. Byłyśmy razem na staraczkach i ona chyba tam dalej czasami pisywała, bo ostatnio jedna dziewczyna też o nią pytała.
Jeśi chodzi o ubranka to Staś (noworodek) codziennie wieczorem po kąpieli dostawał nowe czyste. Był w tym cały dzień pod warunkiem, że się nie ulało czy zabrudziło w okolicach pieluchy. Pamiętam, że na szkole rodzenia jak zapytałam prowadzącą czy dziecko trzeba kąpać codziennie to na mnie wsiadła, że jak ja sobie wyobrażam nie odświeżyć po całym dniu i nie założyć czystego ubranka. Dziecko ćwiczy a więc i poci się, oprócz tego tak jak pisała emwu ulewanie, oliwka itp.

HEj. Odnośnie jazdy bez pasów (chociaż ja nie wyobrażam tego sobie - czuję się mega niebezpiecznie)mój brat-policjant powiedział, że nie wazne czy widac czy nie - jesli chce jeździć bez pasów i nie płacić mandatu muszę mieć zaświadczenie od lekarza, że zabrania jazdy w pasach bo może to zagozić ciąży czy coś takiego, i takie zaśw. trzeba okazać policjantowi, śmiałam się z niego - to przy mnie zadzwonił do komendanta i on to potwierdził ... więc, albo mandaty albo pasy ;)
A tak z innej beczki, od jakiegoś czasu mam takie żółtawe upławy, nie wiem czym to może być spowodowane... hm ...dziwne, wizyta dopiero 16.11. kurczę ale takońcówka ciąży się wlecze...

Zółte upławy to może być jakaś infekcja... ja też miałam na początku ciązy... choć i teraz czasem się tak zdarzy.

reklama
tysiecznemu bede tlumaczyc ze to jeden z najwiekszych bledow kobiet w ciazy - jazda bez pasow ... naprawde widzialam CrashTesty z manekinem w ciazy i raz na zawsze wyleczylam sie z tej paranoi jaka jest "uciskanie pasami brzucha" !!! wystarczy stluczka w korku a dziecko moze juz jej nie przezyc !!!!
jak sie boisz o dolny pas /a wystarczy go ukladac pod brzuchem - przy duzym brzuszku to sie nawet nie bedzie wyciagal!!/ kup adapter a NIE JEZDZIJ BEZ PASOW !!!!!

Jas wiem ze bezpieczniej jest jezdzic w pasach ale jakos tak sie przyzwyczailam i jest mi wygodnie.

Do góry