reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudzień 2009

Moja ma raczej stałe godziny spania za dnia.
Śpi ok 10, ale to krótko, max godzinkę, ale najczęściej wówczas śpi 30min.
Ok 13 też 'wali' minutki, ale czasem i godzinę wtedy pośpi.
Ok 17-18 'wali' minutki
20 to już śpi aż do 23, czasem 24:)
W nocy budzi się co 3, 4h, więc zasadniczo raz w nocy mnie budzi, potem to nad ranem.

To Martynka raczej snem nie grzeszy :tak: Malo spi mam wrazenie. A sama zasypia?

reklama
Max usypia w dzien sam.
Widze juz po nim ,ze jest spiacy. Zazyna ziewac, zaczyna jeczec i zabawki sa juz nudne albo zwyczajnie gapi sie jak taki mulek i tylko lekko sie usmiechnie .
Klade go obojetnie gdzie wtedy (wozek, hustawka, kanapa, lozeczko, moje lozko) i daje dydka.
On wtedy reke na czolo kladzie niby Greta Garbo w najwiekszym damacie i odplywa :).
Czasem bardzo chce spac a nie moze odplynac i sie wierci i gubi dydka i staka wiec podaje mu kilka lyczkow mleczka albo wody. Po jakichs 5 lykach sie wyluzuje wiec zwracamy do smoczka i jest odjazd.

Spi rano od 7 do 10
potem okolo 12 na godzinke
potem 14 lub 15 ze dwie godzinki
potem okolo 18 lub 19 tak po kilkanascie minut
i ostatni sen juz na noc okolo 20.30
spi do 3 rano kiedy to budzi sie na mleczko (czasem ta pobudka nam odpada)
i poem o 6 lub 7 na duzy poranny posilek.
I znow zaczyna sie kolko....:-)

Czasem jak chodze to wlasnie mijam takie wrzeszczace wozki i mamy udajace ze wcale nie biegna :-D Znam to niestety rowniez z autopsji :crazy: Wozki powinny byc wyposazone w takie mini-koguty policyjne ;-)

A jak duzo Wasze pociechy spia w ciagu dnia? Jak zasypiaja? Albo jak usypiacie? U nas spi w miare sensownie ale tylko w hustawce ale nie chce zeby caly czas tak spal. Dzis Maly probuje spac w wozku i co pare minut mam wezwanie do pokoju obok :eek:

aspróbuj Kochana ubrać dzieciątko cieplej i wsadzic w wózek albo w nosidełko i otworzyc okno , u mnie zawsze zdaje to egzamin :tak: dzisiaj np mój synek spi 3 godzinke przy lekko otwartym oknie;) chyba mysli że jest na dworze :-D

Mój też był ale .......... na balkonie 2 godzinki spał :tak: małż w pracy więc ja sama nie dam rady zniesc i wniesc na 4 p. gondoli ze stelażem to się powerandował :-D ale jutro szosujemy :tak:

Chcialabym balkon. Mieszkamy na parterze wiec nawet jak chce okno otworzyc zeby Maly pospal przy otwartym to mam schizy i sie boje go samego z otwrtym oknem zostawic. Taki balkon to fajna rzecz na spacerki ;-)

To Martynka raczej snem nie grzeszy :tak: Malo spi mam wrazenie. A sama zasypia?
roznie. Raz sama, raz w wozku odkad przerobilam na nosidlo na stelazu a raz na rekach:-) Malo spi za dnia, ale mamy mnostwo zabaw zawsze, wiec bezczynnie nie lezy:-) Dla mnie wazne, ze w nocy super spi.

aspróbuj Kochana ubrać dzieciątko cieplej i wsadzic w wózek albo w nosidełko i otworzyc okno , u mnie zawsze zdaje to egzamin :tak: dzisiaj np mój synek spi 3 godzinke przy lekko otwartym oknie;) chyba mysli że jest na dworze :-D

No wlasnie wyzej napisalam o tym oknie :tak: Bardzo chetnie bym tak robila ale tak jak wspomnialam za nisko sa te okna. Musialabym sama sie wtedy ubrac jak na spacer i siedziec tam kolem :sorry:

roznie. Raz sama, raz w wozku odkad przerobilam na nosidlo na stelazu a raz na rekach:-) Malo spi za dnia, ale mamy mnostwo zabaw zawsze, wiec bezczynnie nie lezy:-) Dla mnie wazne, ze w nocy super spi.

Nosidlo na stelazu? To cos innego niz gondola na stelazu? A w co sie bawicie? Ale mam dzis pytan duzo - jak trzylatek ;-)

No wlasnie wyzej napisalam o tym oknie :tak: Bardzo chetnie bym tak robila ale tak jak wspomnialam za nisko sa te okna. Musialabym sama sie wtedy ubrac jak na spacer i siedziec tam kolem :sorry:

no ja na szczęscie mam okna trochę wyżej, więc dzisiaj spokojnie zrobiłam obiadek, troche ogarnęłam a Filipek dalej śpi ;)

reklama
Max usypia w dzien sam.
Widze juz po nim ,ze jest spiacy. Zazyna ziewac, zaczyna jeczec i zabawki sa juz nudne albo zwyczajnie gapi sie jak taki mulek i tylko lekko sie usmiechnie .
Klade go obojetnie gdzie wtedy (wozek, hustawka, kanapa, lozeczko, moje lozko) i daje dydka.
On wtedy reke na czolo kladzie niby Greta Garbo w najwiekszym damacie i odplywa :).
Czasem bardzo chce spac a nie moze odplynac i sie wierci i gubi dydka i staka wiec podaje mu kilka lyczkow mleczka albo wody. Po jakichs 5 lykach sie wyluzuje wiec zwracamy do smoczka i jest odjazd.

Spi rano od 7 do 10
potem okolo 12 na godzinke
potem 14 lub 15 ze dwie godzinki
potem okolo 18 lub 19 tak po kilkanascie minut
i ostatni sen juz na noc okolo 20.30
spi do 3 rano kiedy to budzi sie na mleczko (czasem ta pobudka nam odpada)
i poem o 6 lub 7 na duzy poranny posilek.
I znow zaczyna sie kolko....:-)

Jaki dzielny Max ze sam zasypia. Tez zauwazam kiedy moje slonko jest senne ale on jak nie moze "odplynac" to chce zebym byla tego swiadoma (czyt. placze) :sorry: i wymaga zebym to ja wysilla wyobraznie i jakos go "odplynela". Wieczorem jest ok (tfu, tfu! ;-))

nosidlo = fotelik samochodowy:)

to juz wszystko jasne :tak:

Do góry