• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2011

reklama
Mła, musiałam się położyć bo mój synuś wpadł na to, że z pępowiny można sobie bungee zrobić;-) Tak to już połowa kuracji i jest zastanawiająco skuteczna:baffled: hmmm.... już się zaczynam zastanawiać, czy aby diagnoza była poprawna i czy jej przypadkiem sama tego nie zasugerowałam bo jak czytam jak to dziadostwo się leczy to coś to za gładko idzie. M zasugerował, żebym to jeszcze skonsultowała z innym dermatologiem.

Moja Julcia z nudów prasuje ubranka dla Oskarka:-) myślę czy jej jeszcze czegoś nie podrzucić:-) Mam pościel do prasowania to może przy niej uda mi się zaoszczędzić na maglu;-)

aaaa dziewczynki zmieniłam avatarka, słodziutki co?:-);-)

Ostatnia edycja:
Pyszczek witaj ponownie!!!!! oj jak dobrze ze ws wypuscili i wszystko ok:):) superrr wiesci:)
Katarinka no przydaloby sie jakies dzieciątko do oblewania;p;p:)btw z twojego suwaczka wynika ze w sobote zacznie ci sie 38 tydz. wiec ciaza juz pieknie donoszona, no chyba ze na badaniach wyszlo ciut inaczej.
matko i córko załadowalam do komody 2 szuflady rzeczy dla małej... w rozm. od 0-3 m. jedna szuflada druga juz ciut wieksze ale patrzac po wielkosciach a nie rozm. bo moim zdaniem niektore byly pozawyzane albo pozanizane, reszta lezy dalej w duzym pokoju pokornie czeka az wymysle gdzie schowac, bo generalnie mam skompletowana calą garderobę tak do roczku... a po co ma mi zagracac komodę. Pieknie wyprasowane poskładane czeka na swoj czas. Chyba wpakuje w dużą torbę i schowam do szafy żeby sie nei kurzylo itp itd. IMG_6382.jpgprasowałam bite pierdz..lone 2 dni, sama byłam w szoku ze tyle tych kupeczek mi wyszło, a jeszcze w szafie mam juz powieszone 3 kombinezoniki.. kocyki, poscielki itp

co do prezentów pod choinkę u mnie w rodzinie mamy taki zwyczaj ze losujemy kazdy jedną dorosłą osobę i jej kupuje, a dzieci wymiennie, tzn kazdy swojemu 1 dziecku z naszej najblizszej gromadki i jesli chce to jeszcze swoim. tym samym kazdy dostaje zawsze tyle samo prezentow na spotkaniu naszej gromady w domu rodzinnym, a jesli ktos cche to u siebie robi sobie juz po swojemu.
Ja mam wlasnie dylemat co w tym roku. bo dziecku to nei problem kupie wczesniej whurtowni zabawek, mamy znizke z mezem na firme, ale nei wiem kiedy bedziemy doroslych losowac. moze jakos zdazymy, a jak nie to uwazam podobnie jak Mla, że mała bedzie najlepszym prezentem. :):):)

Ostatnia edycja:
no no asko_ ładnie masz tego :D

ale mam dziś śpiący dzień, a mała na odwrót - cały dzień mi naciągała brzuch w kazdym kierunku, dopiero teraz sie uspokoiła

Melduję się dziewczynki.
Jak zwykle nie daję rady nadrobić całego dnia. Jak będę miała lapka na całe dnie to będzie łatwiej.
Trzymam kciuki za wszystkie które przygotowują się do porodu.

W nocy jak zwykle miałam 3 godzinną przerwę w spaniu no i skurcze. W dzień też mnie złapały. Jestem już na końcówce prasowania ciuszków dla naszego skarba, ale w sobotę biorę się w garść i pakuję torbę pod zamek, bo w poniedziałek znowu będą nerwy i teraz wszystko się może zdażyc

mamaOskarka no słodziak niesamowity:):)
rojku.. no troche się nazbieralo tymbardziej ze rządki podwojnie ulozone... i ubite... grr ale co tam z Kamilem tez mialam tak nagromadzone juz na prawie caly roczek i potem nie musialam wydawac kasy na juz:)
a tak wogole droga pani, u Ciebie nic a nic się nie zaczyna dziać????
agapa fajnie ze się meldujesz, jestesmy ciut spokojniejsze, myślę często o Tobie i córci, też nei mogę się doczekać aż przyniesciesz nam dobre wieści o jej paluszku:)
lysa a powiedz mi z tym czopem bo czytalam ze juz cos ci odchodzi, to ma jakies zabarwienie czy nie??? bo wiesz ze jak bedzie krwawy.. to to juz tuż tuż. Mi z mlodym odchodzil tak 1.5 tyg. przed porodem ale wygladal naprawde jak mleczno bezbarwna galaretka.

Ostatnia edycja:
mamoOskarka, no nie dogodzi! Mówisz, że kuracja zbyt skuteczna? Proponuję to jakoś przełknąć i się pogodzić z faktem, że wracasz ładnie do zdrowia :)
Pozazdrościłam avatarka. Też coś pomyślę ;)

Łysej damy spokój, bo mi bigos przypali, ale Sergi mogłaby już dać znać jak to jej USG wyszło. Cały czas mam cichą nadzieję, że jednak poznamy dzisiaj płeć Gabrysiątka :)

Asko, porozsyłaj fotkę znajomym, żeby Ci nie przynosili ciuszków jak urodzisz małą :) Jak wyrośnie z tego wszystkiego chyba będziesz musiała otworzyć hurtownię :)

Ostatnia edycja:
Mła haha nie no allegro rulez:D a znajomi pamietaja z pierwszej ciazy ze ja wszystko mam wiec pewnie dostaniemy masę pieluch i chusteczek, ale się przydadzą jak nic:D

lysa.. oo mam bigos w zamrazalce chyba wyciagne po weekendzie bo jutro w planach kluchy na parze, juz kupilam, bo robic to nie bardzo.. ;pale za to mam ambicje jutro jak wroce z basenu z mlodym zrobic na wyjazd do tesciow takie cosik
Kulinarne szaleństwa Margarytki: Gniazdka ptysiowe zwane pączkami hiszpańskimi
uwielbiam kuchnię Margaretki a te pączusie sa soczyste i pyszne i tak stwierdzilam ze pojde w pięty mojej tesciowej;p

reklama
asko_ nic a nic :no: ale postanowiłam się nastawić tak, jak położna mówiła, że urodzę nie do 1 grudnia tylko do 15tego :) Zobaczymy, czy mi coś z tego wyjdzie, bo ja raczej z tych niecierpliwych :baffled:

a z tymi pączusiami to teściowej bardziej w d..ę pójdziesz :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry