reklama

Grudzień 2011

Asienka u nas tez dzis 10 tygodni :-D Jak ten czas szybko leci...
Klariss współczuję kataru, Alanek tez mial jakis czas temu wiec wiem jak taki maluszek musi sie męczyć :no:

U nas tez pogoda nie rozpieszcza, trochę cieplej sie zrobilo, ale sniegu tyle napadalo ze o spacerze mozemy tylko pomarzyc. Ale za nami juz polowa lutego, coraz blizej do wiosny .:cool2:
Uciekam zrobic jakis obiadek póki mały spi.

reklama
dziewczyny, mam pytanko, lepiej wyrobić dziecku dowód osobisty, czy paszport??? wiosną chcemy jechać z małym do Czech do zoo i jednak jakiś dokument musi Kuba mieć, bo to w końcu inne państwo.

Najlepszego dla Waszych dwumiesięczniakow :)
Ja dzis mam dzień wariata! Rano bieganina po urzędach, pózniej pogrzeb sąsiadki a teraz uczelnia! Byle tylko do 16 wytrzymać!
M w Niemczech więc dzis wszędzie musiałam Maluszka ze sobą zabierać! Dopiero o 14 odstawilam go do dziadka i odbiore po 16!
Jutro dzień szczepienia, ważenia i mierzenia :) zobaczymy ile moj Maluszek przybrał!
Mam nadzieje,ze szczepienie zniesie dzielnie jak Wasze dzieciaczki!

KUPINOSIA tak są dowody tymczasowe dla dzieci, ostatnio się o tym dowiedziałam.

KOTA właśnie do zoo??? Przecież on malutki nic nie będzie pamiętał ani nic nie załapie. My jak do Wawy do alergologa pojedziemy to na dwa dni i też do zoo pójdziemy ale to będzie super sprawa dla Amelki a nie dla Kacpra.

są i dowody i paszporty dla takich maluchów, mają krótszy okres wazności :tak:
do zoo pojedziemy do Ostrvay w Czechach wiosną, jak się ociepli, to zoo jest super usytuowane w wielkim lesie, coś na kształt nowego zoo w Poznaniu, zawsze mnóstwo rodzin z malutkimi dziećmi tam spaceruje.

kota jeśli jest tak super jak u nas w Pozku to podkradam pomysł i też się kiedyś tam wybierzemy ale to jak Michaś podrośnie:)

salsik super te twoje cukiereczki:):)

Ostatnia edycja:
reklama
kota my mielismy i paszport i dowod dla kamila
a wiec roznica jest taka ze dowod jest na 5 lat wydawany i jest bezpłatny, oraz do krajów unii. składasz wniosek i odbierach w urzędzie miasta/gminy
paszport takim maluchom wydają tylko na rok i jest odplatny, do tego odbiór jest w urzędzie wojewódzkim tylko wiec u nas to wypada na Katowice
w obu przypadkach musisz złożyć wniosek razem z mężem ale odebrac juz moze jedno z was.
My najpierw mielismy paszport ale potem stwierdziłam ze dowod lepszy i juz teraz mamy dowod, dla małej teraz od razu bede wyrabiała wiosną dowód.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry