• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2011

mój Kubuś też już trzyma sam główkę, czasem mu się zachwieje, ale sam szybko przywraca ją do porządku :) jednak dla pewności, kiedy go noszę asekuracyjnie trzymam rękę w pogotowiu, tak w razie WU :)

ale u nas pięknie, wiosennie, ponad godzinę spacerowaliśmy w trójkę, po powrocie Kuba trochę marudził, pół godziny temu ostatecznie zasnął, mam nadzieję, że troszkę pośpi, ja się dziś licho czuję, jakaś zmęczona jestem, marzę o wskoczeniu do wanny z pachnącą pianką albo lepiej, jakieś SPA z masażami ooo!!!

reklama
Emila trzyma główkę ale jeszcze trochę niepewnie więc ją asekuruje, zwłaszcza przy podnoszeniu. Miki faktycznie pięknie trzyma ale jest prawie 2 tygodnie starszy więc mamy jeszcze czas żeby go dogonić ;)

Od wczoraj miałam poszukiwania kluczyków i co znalazły się w najmniej spodziewanym miejscu. Że wczoraj wieczorem z małym na zastrzyku byłam i jak wróciłam, wychodząc z auta wrzuciłam klucze do torby i potem mi zginęły. A dziś przez przypadek znalazłam je w opakowaniu prawie zużytych mokrych chusteczek które tez miałam w torbie, niespostrzeżenie się tam wślizgnęły. Ale najlepsze jest to, że znalazłam je dziś po południu a te chusteczki do tego czasu od wczoraj były używane kilkanaście razy.

dorotar: uuu... wspólczuję;/ mam nadzieję, że zgubione w domu i się cudem odnajdą!

Salsik: kurcze, dziwna ta wizyta pielegniarki- może jej sie pacjentki pomyliły :-D i nie miała o co pytać więc improwizowała
Freiya: pozowane do zdjęcia- za chwilke na ziemi wylądowala ;D A co do główki to też zdarza się, że mu jeszcze w przód poleci;-)

Gosia: biedaczek, 5 razy sie wkuwały:szok: jej, mam nadzieję, że pomogą i za chwilkę nie bądą już w ogóle potrzebne żadne zastrzyki! Zdrówka!

Kota: jak mi sie marzy słoneczny spaer- ale u nas słonko tylko na chwilkę wyszło a teraz szaro i buro dalej :( ja chce już wiosne!

edit: Dorotar! ha cuda się zdarzają ;D ;D ;D

Ankubator mamy takie same chusty :)
I widzę ze nawet tak samo musimy naszych chłopców :-) Aleksy musi mieć ręce na wierzchu bo inaczej jest złość i krzyk a ze główkę tez trzyma juz sztywno to możemy się tak nosić!
Moj Syn pobił dzis rekord i wlasnie zjadł 180ml mleka!!!!!!!!
Ostatni raz jadł ok 13,pózniej byliśmy na zakupach i spał do tej pory,oproznil butle 120 jak zwykle ale nadal był płacz więc M mu dorobił i zjadł z tego 60 i uznał wtulony we mnie :-) więc matka poki co uziemiona!

Mój Alanek tez ladnie trzyma główkę, czasem sie troche zachwieje, ale juz coraz rzadziej. A jak lezy na brzuszku to tak bardzo wysoko ją unosi i dlugo trzyma:) A mamusia z babcią puchną z dumy:tak:
Pogoda dzis nawet niezla byla wiec poszlismy na spacer i na zakupy przy okazji. Kupilam malemu smoczki od 3 do 6 mies, bo te co mamy jakies male sie juz wydają, tym bardziej ze moj syn wyglada na starszego niz jest. A wracając zachaczylam o solarium i od razu mi sie humorek poprawil :biggrin2: Ech, jeszcze z 15 razy i bede opalona... wkoncu:)

Salsik
faktycznie dziwne ze polozna do was jeszcze przyszla, przeciez dziewczynki mają juz ponad 3 miesiące. Mi sie wydaje ze cos do 6 tygodni powinna zaglądać...

Kupinosia
jak mi sie marzy coli napic... Jak skoncze karmienie to chyba calą butelkę wypije:)

Asieńka ja sie dowiedzialam 11 kwietnia ze będę mamą. Jak ten czas szybko leci ...

Gosia biedny twoj synuś. 5 razy kłuć to nawet dla dorosłego za dużo :(

salsik, może w przypadku bliźniąt opieka położnej wygląda trochę "inaczej", bp i poradzenie sobie z dwójką na raz jest nielada wyczynem i stad ta dodatkowa wizyta kontrolna. U mnie położnej w ogóle nie bylo, bo jakos o tym zapomniałam i nikt nie robił z tego problemu(i mam nadzieję,że nie będzie) , za to często odwiedzaliśmy pediatrę, gdy były wątpliwości - mamy bardzo blisko.

Naszej dzidzi chyba ząbki zaczynają wychodzić-strasznie się ślini," gryzie" sobie rączki i popłakuje nerwowo i bardzo mnie bolą piersi gdy ssie.

Ostatnia edycja:
Ja już robiłam test bo mieliśmy z M wpadkę gumka poszła ale na szczęście wyszedł negatywny chociaż i tak nadal jestem niespokojna bo naoglądałam się programu "Ciąża z zaskoczenia" no i wiele razy brytyjskie testy nie pokazywały.
Wczoraj z M stwierdziliśmy że trzeba zrobić jeszcze jeden jakiś inny test bo ja nadal nie dostałam @ a karmiłam malutkiego tylko do miesiąca i pokarm zanikł także wydaję mi się że już chyba powinnam dostać @.

Mój Maciulek ślicznie przespał dzisiaj od 19 do 24 zjadł na śpiąco i spał do 6 znów zjadł i spał do 9,30 a teraz szaleje na macie wydając śmieszne odgłosy :-)
Ja dzisiaj już sobie posprzątałam także resztę dnia mogę poświęcić na relaks z Maciulkiem :-) Dziś za oknem ciepło bo 12 stopni tyle że świeci słoneczko za chwilę zanosi się na deszcz taka niepewna ta dzisiejsza pogoda. Miałam jechać z rana z M na zakupy to zaspaliśmy i zakupy muszą poczekać do jutra bo M poszedł do pracy i wróci dopiero o 23 na szczęście jutro już weekend :-)

Miłego dnia :-)

Też oglądam"ciąża z zaskoczenia",bardzo mnie wciągnął ten program.

reklama
Już grudniówki 2012 jak to zleciało no już niedługo bo 6 kwietnia będzie rok jak się dowiedziałam że w moim brzuchu jest mały lokator :-)

Mój Maciulek już też trzyma sztywnie główkę i rwie się jeszcze do siadania a pozycja leżąca to dla niego kara musi mieć nastrój na leżenie.

inka mój mały też już jada 180 ml :-)

Ankubator fajnie wyglądacie :-)

U nas dzień spędzony praktycznie poza domem jak wyszliśmy na zakupy o 12,30 to przyjechaliśmy nakarmić małego i znowu dalej pojechaliśmy i wróciliśmy po 19-tej :-) Kupiliśmy elektroniczną nianie i się wkurzyłam bo wejście na ładowarkę nie działa wrrrr .... i jutro znowu trzeba jechać i wymieniać.

tofika u nas też chyba będą szły ząbki bo zupełnie to samo co u Ciebie mały rączki pcha do buźki i wszystko co się tylko da a ostatnio podczas jedzenia popłakuję tak jakby go smoczek urażał w dziąsełka.
Nie wiem czy nie zacząć już smarować mu żelkiem dziąseł.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry