reklama

Grudzień 2011

Dzień dobry :)
U nas nocka mimo wczorajszego marudzenia przespana. Wieczorem Emilce zaczęła rosnąć temperatura, miała 37, potem 37.2, 37.4... stwierdziłam więc, że nie będę czekać aż jej urośnie do 38 (zwłaszcza, że była BARDZO marudna) i na noc dałam jej eferalgan, niedługo potem ładnie zasnęła i spała do 8:30 z jedną szybką pobudką. :)

A ten eferalgan to jaki? Sama go kupiłaś, czy dostałaś od pediatry na receptę? Pytam , bo u nas niedługo szczepienie, a nie mam w domu nic na zbicie ewentualnej gorączki.
Strasznie ci Freya zazdroszczę tak kompetentnych lekarzy! Mój to jakaś masakra, zobacze co teraz na wizycie-czy się w ogóle odezwie:wściekła/y:

Asko- ja też kąpię co drugi dzień;-)Nie mam drugiego dziecka, ale praca przy psach, stricte fizyczna wykańcza mnie z lekka ...oj dużo się zmieniło jak mały jest, sił brakuje...

A Bartek wczoraj nauczył się nowej umiejetności- cmokania-siedział tak godzinę i cmokał:-D
cmokacz 14 03 - YouTube

reklama
Witajcie.
A ja załamana jestem. Noc koszmarna, mały co chwilę się budził z wielkim płaczem, nie dawałam rady go uspokoić, uciekałam do drugiego pokoju by Amelki nie obudzić, jeść nie chciał. W końcu wypił raz 60ml herbatki a zaraz potem też 60ml mm, trochę przysnął ale za godz było ta samo, niesamowity płacz-także nie wyspana jestem.Byłam z małym u lekarza, wizytę opisałam w odpowiednim wątku.

Melcia ciut lepiej z humorkiem, bywa jeszcze smutna ale zaczyna trochę ją coś cieszyć, mama nadzieję, że będzie lepiej.

A Kacperek jest przeciwieństwem Amelki-grzeczny ale chorowity. Amelka wcale nie chorowała prawie a on już tyle razy a dopiero 3 miesiące jego życia minęły.

VIOLET dlaczego PULNEO jest wycofany i nie można podawać dzieciom.????? J a tez Melci podawałam, wczoraj wzieła ostatnią dawkę.

SOSNOWOCZANKA najważniejsze, żebyś była spełniona i szczęślwa. Bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. A jak masz tak blisko prace i jeszcze to Twój interesik to dokładnie jak pisałaś możesz wejść i wyjść z pracy jak Ci się będzie chciała i dziecko na tym nie ucierpi. Ja też lubię swoją pracę. Tylko, że ja po macierzyńskim będę musiała jej szukać. I modle się by trafić na pracodawcę człowieka a nie idiotę jak ostatnio prze ciążą.

KUPINOSIA ASKO ależ ja was rozumie, tez czasami wysiadam przy dwójce, ale u mnie tak jak u KUPINOSI Amelka na 5 godz do przedszkola chodzi i te 5 godz dziennie jest dla mnie zbawieniem.
KUPINOSIA a gdzie pracowałaś, jako kto????

MIMOZAMO wow ale zakupy, ale rozumie sama jak idę do sklepu to przy kasie najlepiej poprosiłabym o krzesło, żeby usiąść, wydatki przy dwójce dzieci są przeogromne.. Choć ja to ostatnio to okupuję apteki. Dzieci od stycznia chorują co chwilę i nawet już nie chę liczyć ile pieniążków od tego stycznia już tam zostawiłam.
Wow niezły pierwszy miesiąc wychowawczego będziesz miała.

A mój maly od wizyty u lekarza cały czas śpi w foteliku, nie chcę go ruszać bo się zbudzi. Pewnie odsypia nockę. Ale mnie zaczyna pierś już boleć bo od godz 5 nie jadł jeszcze.

ASKO MILVA ja tez myję moje dzieciaczki co drugi dzień, a jak padam czasem na twarz to zdaży się, że i co trzeci. I nie wydaje mi się by były przez to zaniedbane. Wiadomo w lato trzeba będzie codziennie, ale wtedy słonko, dłuższe dni to i ja będę bardziej wypoczęta, dotleniona. Zresztą mi położna na pierwszej wizycie w domu powiedziała, że malucha najlepiej myć co drugi dzień, a że jego tak to i Melcia. Bo jak szykuje wodę dla Kacperka to potem Amelka do tej samej wody wskakuje i chce się myć w wanience Kacpra.

Ostatnia edycja:
Milva Efferalgan 80 w czopkach, takie pudełeczko z króliczkiem. Do kupienia bez recepty ale polecony przez pediatrę :)
Mam też pedicetamol w kroplach ale jakoś wolę małej czopka zapodać bo wiem że zadziała a krople to może ulać, wypluć czy coś...

Asko, ja przebieram Kubę w inne ciuszki tylko do spania i ewentualnie w ciągu dnia, jak przesra pampka, a zdarza mu się zrobić taką kupę aż na plecy, jeśli się uślini, czy mu się poulewa, to tylko wycieram. chyba bym oszalała, jakbym miała go przebierać po każdej takie akcji. No i z racji tych mega kup (a robi kupę codziennie) kąpiemy go codziennie, odpuszczamy kąpanie tylko w dni kiedy ma szczepienia, wtedy jest taki biedny, nie chcę go za bardzo dotykać, bo wydaje mi się, że go bolą te nóżki. W ogóle wczoraj starałam sobie wyobrazić jak to będzie z dwójką małych dzieci, bo chcemy żeby różnica wieku między Kubą i jego rodzeństwem nie była duża. I szczerze trochę mnie to przeraża! Ale tak, czy siak wszystko wyjdzie w praniu.

Milva, super to cmokanie :)

My dziś śmigamy na USG bioderek, mam nadzieję, że wszystko jest ok.

A wczoraj pisałam, że moja przyjaciółka jest na porodówce no i o 17.25 urodziła małą Marysię :) Jeszcze tylko moja siostra ma termin na początek kwietnia i będzie gromadka maluchów :) Papayka, Twoja siostra chyba też jakoś niedługo rodzi, prawda?

Jak zawsze co wieczór Kubuś ładnie sam zasypia w łóżeczku, to wczoraj mi taką akcje urządził, że hej. Darł się, jak szalony przez 40 min, widziałam, że oczka mu lecą do spania, ale chyba był bardzo zmęczony i z tego powodu nie mógł zasnąć. Tragedia. Jakoś na siłę go przystawiłam do cycka (ale to komicznie musiało wyglądać z boku!!) i się zaczął uspokajać, 30 min wisiał, więcej cyckał sobie, niż jadł, ale zasnął tak, na śpiąco odbił i go położyłam spać i tak przespał ciągiem 8 godzin aż do rana :)

U nas chyba w końcu wiosna, jest przyjemnie i cieplutko, no ale jednak chyba wszystkie niecierpliwie czekamy na weekend i obiecane 20st! :)

Emilka też będzie miała kuzyna :) Na 16 kwietnia ma termin pojawienia się na świecie Mikołaj, syn mojej bardzo bliskiej kuzynki. :) Niestety dzieciaczki będą trochę daleko od siebie bo mały urodzi się w Islandii i spotkają się dopiero w listopadzie.

Ja przebieram Bartka na noc i na dzień. W dzień zdarzy mi się przebrac mu bodziaka jak za dużo poulewa- niestety w dzień ciągle ulewa, kreci się i non stop z pieluchą musi siedzieć. W nocy nie ma tego problemu na szczęście.

U nas nocka pieknie przespana az jestem w szoku, Alanek spał od 19 do 6.00 rano:szok:normalnie jestem wyspana:-Dzauwazylam przy dolnej jedynce biała kropke myslicie ze zaczynaja sie zabki:eek:???

U nas tez nawet ładna pogoda troszke słonko na chmurkami,ale boje sie wyjsc z małym juz trójka dzieciaczków u mnie na osiedlu na zapalenie płuc dostalam sms od kumpeli zeby ograniczac spacerki do minimum:sorry:Chyba dzis sobie darujemy i wyjdziemy w weekend.

Kota- trzymam &&&& za Kubinka zeby wszystko bylo ok na USG
Sosnowiczanka - moj Alanek ulewa mniej ale ulewa choc daje mu zageszczacza 2 plaskie łyzeszki w polowie kwietnia mamy ponowne USG brzuszka.

reklama
Asko ja też nie słyszałam że pulneo wycofane a co z zamięnnikami jest ich trochę pierwsze słyszę może tylko rejestracja się zmieniła na lek i tyle???
Dorator mam to samo z Oskarem też choruje trzymaj się nie jesteś sama u nas też choć niby ok to rano chrapacze boję sie że się coś rozkręci:-( i noc koszmarna budził się co godzina masakra ciekawe jak tam M w pracy czy nie zasnął bo też w nocy wstawał:-( i chyba na noc modyfikowane będę podawać bo lepiej śpi niestety niż po moim jednak się nie najada chyba ????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry