reklama

Grudzień 2011

My juz po spacerku. Spotkalam kolezanke z podstawówki, ktora tez spacerowala ze swoją półroczną córeczką i poszlyśmy sobie razem do parku. A jak wrócilam to M milo mnie zaskoczyl- zrobił obiad :)

Moj Alanek tez juz nie ulewa co bardzo mnie cieszy bo czasem mu sie zdarzalo nawet godzine czy dwie po jedzeniu.

Violett jestem fryzjerką.

reklama
Dziewczyny wczoraj wam pisałam o akcji z pobraniem krwi a dziś miałam ciąg dalszy. Pojechałam do innej dużej przychodzni 15km ode mnie i tam jak już weszłam do pobrania to kobitka do mnie że na te badania co mam mu zrobić to trzeba krew z żyły a one tak nie pobierają i posłały mnie na oddział do szpitala. Tam swoje odsiedziałam ale nie tak długo i pobrały mu z główki. Normalnie ta nasza służba zdrowia ...

Freiya, no gratuluję nadchodzącego ząbka :)
Mła, no szacun! gratuluję, 10h to już poważny sen :))
Agapa, szkoda słów na te pielęgniarki :/ aż ręce opadają... jak to nie wiedzą jak... :no:
Kupinosia, przyznaję, że śpiworek to rewelacyjny wymalazek. Mały spał, jak aniołek, super rozwiązanie dla takich małych wiercioszków.

ja dziś sobie zdałam sprawę, że 27 maja kończy mi się macierzyński + 23dni urlopu za zaszły rok i od lipca by wypadało iść do pracy :szok::-( chyba sobie jeszcze wybiorę z 10 dni tegorocznego urlopu i od połowy lipca wrócę, wyć mi się chce na samą myśl, że będe musiała zostawić maluszka. Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze karmić piersią choć raz, ub dwa razy na dobę i będe chodziła na 7 godzin. I szczęsliwie moja mama zgodziła się zajmować przez ten czas Kubusiem.
Chciałam ci napisać żebyś na wychowawczy szła, ale widzę że już po temacie:-)
Dziewczyny zazdroszcze wam ,ze macie z kim zostawic maluszki,u mnie niestety lipaaaa...:zawstydzona/y:Bede musiala isc co najmniej na rok na wychowawczy a z kasa bardzo krucho...najgorsza to zima bo rachunki za gaz przychodza nam co 2 miesiace 1000zł nie wiem jak damy rade i jeszcze kredyty do spłat.ekhmmm..

Jestesmy po szybkiej wizycie u pediatry,nawet nie zwazylam maluszka sprawdzila czy maly czasem nie ma wzmożonego napiecia mięśniowego-niby nie ale dala nam skierowanie do Neurologa.Jakas nowa ustawa weszła ze na 5 dni musi mi starczyc jedna puszka Nutramigenu 425g heh śmieszne mam tylko 5 puszek na miesiac :szok:tragedia.

Pytalam sie o rozszerzenie diety to niestety czekamy do kwietnia bo mamy wizyte u gastrologa i on ma ułożyc dla nas jadłospis :baffled: Violet- Alanek ma skaze bialkowa,nie wiem czy to jest to samo:-)
Ty to się masz z Alankiem. Współczuję kochana i mam nadzieję że wyrośnie. Moje córki wyrosły z astmy to może i tobie się uda.

O losie AGAPA kolejny dzień przygód. Krew pobierali z główki, jajuś jak to przeczytałam to aż mną zatrząsło. Na pewno malutki płakał bardzo a Ciebie musiało serducho boleć na sam widok pobrania.

GOSIA to Ty jesteś na zdjęciu z malutkim??? Piękna z Ciebie kobieta.
Moja Amelka to już do przedszkola w adidaskach lata.

VIOLET śliczne dzieciaczki.

ŻABCIA Tobie komentarz na fb dałam, Maciuś jest niesamowity-uwielbiam jego uśmiech pęłną buźką.

Ostatnia edycja:
Violett, ja Kubę karmię piersią, ale jak mu się zdarzy czkawka to podaję mu czasem herbatkę z kopru i po kilku łykach mija, ale on coraz mniej lubi butlę i wypycha ją języczkiem cwaniak mały, żeby jednak zaczął pić naciskam butelkę żeby herbatka troszkę mu wyleciała do buźki i ostatecznie hrabia zaczyna pić.

Agapa, Ty to masz przeboje, w każdym razie dobrze, że w końcu krew została pobrana, ale z główki brrr, brzmi boleśnie, mam nadzieję, że Miki zniósł to dzielnie, biedny maluszek.

Salsik, koncert na 2 głosy brzmi przerażająco :) choć przyznam, że dziś zdałam sobie sprawę, że mój syn ma mega donośny głos.
mianowicie wróciliśmy właśnie z usg bioderek i na szczęście wszystko jest ok ALE Kuba jest mega duży! w poczekalni rozglądałam się i patrzyłam na inne dzieci i cholerka Kubin był przy nich wszystkich jakiś mega wielki! kilka kobitek mnie spytało ile on ma miesięcy i oczy przecierały ze zdumienia, że jednak 3 miechy. Później oczywiście w gabinecie mały się mega rozryczał, lekarz wielkie oczy że on AŻ TAK GŁOŚNO krzyczy i pyta, czy on ma na pewno 3 miesiące??? :D śmiał się, że wszystko z nim ok, ale nawet jakby nie było ok, to by mi napisał, że mały jest zdrowy, żebym z nim tylko już tu nie wracała, bo on ogłuchnie :) no i faktycznie inne dzieciaczki jakoś tak niemrawo płaczą przy Kubie, tylko nie wiem, czy to jest powód, do radości, czy do przerażenia :-D:-D:-D i czy u Was w przychodniach też takie małe są te kozetki do rozbierania maluchów? Kuba mi się tylko do tyłka mieścił, z nogi musiałam mu opierać na swoich nogach, bo by mi spadł. Dodam, że na skos leżał, bo jakbym go położyła wzdłuż, to już żadne inne dziecko by się nie zmieściło. Z ciekawości zmierzyłam go tak mniej więcej, tzn rozwinęłam miarkę obok niego, jak leżał prosto i wyszło ok 72cm, nie umiem go zmierzyć tak jak w szpitalu, bo wychodzi mi 50cm haha.

witajcie!no proszę nawet udaje mi się od paru dni codziennie do WAs zaglądać.Mam jeszcze tylko zaległości w oglądaniu zdjęć ,że o umieszczaniu swoich nie wspomnę(nawet nie wiem jak się to robi).DZisiaj z zaskoczenia była u mnie pielęgniarka środowiskowa i cieszę się,że wszystko było w porządku.Udało mi się też rano posprzątać.Piękna pogoda,a ja nie potrafię dać sobie rady z wózkiem,więc siezimy w domu.
Malutka właśnie się weranduje,a ja mam chwilkę na pisanie.
Dziewczyny, jakc Wy to robicie ,że dzieciaczki tak ładnie Wam śpią.Nawet jeżeli uda mi się z karmieniem co 3 godziny,to i tak "po drodze"mała przywołuje mnie do łóżeczka i trzeba albo dać smoka,albo pokołysać.
Nic nie poradzę,że budzę się na każdy jej ruch.
miłego dnia!

Kota u nas jest podobnie, Adaś jak go ostatnio mierzyłam to miał 68 cm ale nie wiem czy to dobrze zrobiłam. Jest dosyć chudy ale długi jak nie wiem. Niestety w gondoli wózka już podkurcza nóżki. No ale moj M. ma 190cm wzrostu a jego dziadkowie mieli powyżej 2 metrów. Mam jednak nadzieje, że ma tez troche moich genów i wyższy niż 190 nie będzie..

My sie przygotowujemy do chrzcin. Bo to już w tą niedzielę.. Szczerze to juz chciałabym żeby było po, bo tyle załatwiania że juz sił nie mam. Aha wczoraj zamówiłam butelki i będę go powoli przestawiała na MM. Narazie dostanie tylko butlę na noc, bo moim się chyba nie najada. Wstaje co 3 h i pije i pije... A nad ranem to nawet co godzinę się domaga.

My na poczatku kapalismy Lene co dwa dni, ale zdecydowalismy sie kapac ja codziennie, tylko dlatego, ze bardzo lubi sie pluskac:-)

Wrócilysmy z ZUSu, bylam zlozyc wniosek o te dodatkowe 4 tyg, dzieki Wam, bo ja kompletnie zapomnialam, ze jest taka opcja:)

Mirabelka ja Ci powiem co robię, że Emilka śpi całą noc. Pierwszy tydzień mieliśmy koszmar, koncert co 15 minut, o 3 prawie traciłam przytomość i M ją brał. Tragedia. I znaleźliśmy rozwiązanie które zadziałało od pierwszej nocy. Śpi z nami. Wiem, że to decyzja pewnie na długo, ale w ten sposób my jesteśmy wyspani i dziecko spokojne. W łóżeczku leży czasami w dzień żeby się zabawkami pobawić ale spać w nim nie będzie. Nawet jak w dzień śpi to na naszej kanapie.

Ja kąpie Milcie codziennie. Stwierdziłam, że skoro ja myję się codziennie to i ona. ;) Poza tym codziennie myję jej wnętrze buzi, dziąsła, uszy, za uszami, szyję itd więc mam nadzieję, że przyzwyczaję ją do higieny.

Freya-dziękuję za podpowiedż,trzeba będzie pwnie spróbować,chociaż wiem,że mój M na pewno będzie przeciwny.Nie wiem jak potem nauczyć spać malutką oddzielnie i w innym pokoju,myslałam,że przyzwyczajenie do łóżeczka nam w tym pomoże.dziękuję też za informacje dotyczące leków na gorączkę,bo właśnie się zastanawiałam co kupić do domowej apteczki dla malucha.
Mam też pytanie "techniczne" dotyczące opłaty za chrzest.Wiem,że zawsze jest przysłowiowe "co łaska",ale są przecież jakieś widełki.Rozmawiałam dzisiaj z proboszczem,ale niczego mi nie podpowiedział.Proszę o podpowiedź, bo dzisiaj jest katecheza przed chrztem i trzeba będzie zostawić pieniążki,

reklama
U nas Lenka kiedys spała lepiej, ale i tak nie moge nazekac...
Zasypia z nami, bo musi byc przytulona i pozniej jest odniesiona do swojego lozeczka- az do nastepnego karmienia (potem A wstaje do pracy, a me dosypiamy:])

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry