reklama

Grudzień 2011

Dziewczyny błagam was o radę...
jak wiecie u mojego Michasia stwierdzono alergie na mój pokarm i jesteśmy na bebilonie pepti, już Wam kiedyś wspominałam że moja Pani doktor to stara kobieta na emeryturze która sobie dorabia niby jest dobrym lekarzem ale starej daty a wiadomo wszystko się zmienia w medycynie a ona niestety się nie dokształca, porządny pediatra jest u nas tylko we wtorki dochodząc do sedna sprawy chodzi o to że Michał ostatnio strasznie ulewa i trchę go znowu wysypało i planowałam iść z nim we wtorek do tej rzetelnej Pani doktor bo jestem strasznie zaniepokojona jego stanem dopiero dzisiaj zauważyłam że ta stara jędza na ostaniej recepcie przepisała nam bebilon pepti 2 !!!!!:angry: mały wypił prawie pół puszki a ja znając proporcje sposób robienia itp. po prostu na to nie zwróciłam uwagi czuje się okropnie:( jak myślicie czy te mleko mogło mu zaszkodzić ? bo jak byk jest napisane na puszcze że jest dla dziecie od 6 miesiąca życia:no::-( myśle że ze względu na to tak ulewa i mam wyrzuty sumienia że wcześniej nie zwróciłam na to uwagi że mleko jest złe nigdy więcej nie zaufam lekarzowi:-(:-(:-(:-(:-(

reklama
Asienka, nie jestem niestety w temacie mm.... nie masz moze jakiegos znajomego pediatry, do ktorego moznaby zadzwonic? a jak nie, to udalabym sie jutro do pediatry.... jak masz sie martwic i denerwowac, lepiej sprawdzic.... Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo ok!

Asieńka, mnie się wydaje, że absolutnie nie można. Zresztą na każdym mleku pisze, żeby stosować dokładnie proporcje mleka ponieważ nie stosowanie się grozi odwodnieniem i czymś tam jeszcze. Nie pamiętam inie mam jak tego sprawdzić. Organizm dziecka może mieć problemy z przyswojeniem wszystkich składników, witamin itp. bo zapewne dawki w takim mleku są zwiększone.

Asko
, jeżeli kupowałaś gotowe masy cukrowe, powiedz mi czy jest różnica między tymi które robisz sama?
Jak sprawdzają się narzędzia do tej masy?
Właśnie po Twoim poście przeglądam allegro i faktycznie, różnica w cenach między Tortownią ogromna !!

Asieńka współczuje nerwów ehh, a puszki sa takie same, że nie zauważyłaś? W enfamilu sa różne kolory i nie ma jak się pomylić.

Wizyta tesciowej znośna:tak:, chyba sobie przemyślała, jak dostała ochrzan po ostatnim.

Jeny jak się Bartek dziś darł pół dnia! Chyba mu ząb idzie , bo aż nie mozliwe. Dałąm mu teraz na noc czopek przeciwbólowy , a jutro pewnie podjadę do lekarza . Gorączki nie ma, apetyt jest , ale do buzi wkłąda wszystko co się da i ślina i chyba takie coś białe widąć...no nic zobaczymy jak jutro, ale jak tak będzie wyglądało całe ząbkowanie, to ja dziękuję:baffled:

Mam już dość tej niedzieli przymieram z nudy gdyby nie to że to palmowa to bym pomyła okna w domu. Od 12.30 siedzę sama z Maciusiem bo M poszedł do pracy odrabiają piątek żeby był wolny. Byłam z Maciulkiem na zakupach to odstawił w sklepie scenkę ryku nagle mu się strasznie zgłodniało no i mus przymus trzeba było nakarmić i potem dziecko było pogodne bawiło się aż usnęło w wózku. Teraz sobie Niunio smacznie śpi a ja ogarnęłam kuchnię i szukam sobie jakiegoś nowego zajęcia.

Jutro z Maciulkiem idę do przychodni bo plamki na rękach są bardzo szorstkie smaruję linomagiem ale nic to nie daję i nie będę zwlekać żeby się coś więcej zrobiło. Ciekawa jestem co mi powiedzą czy coś dadzą żeby to znikło, a jak nic nie poradzą to spróbujemy jutro kąpieli w krochmalu.

Pozdrawiam miłego wieczorku :-)

Żabcia-dobrze ze mi przypomnialas:tak:słuchaj bylam u pediatry bo u malego tez sa krostki i plamki ale na dłoniacha al kaszka ,powiedziala mi ze nie pomoze ani Alantan ani Linomag ,kupilam Oliatum Soft krem.. zaje...sta sprawa skórka gladziutka i zauwazylam poprawe.a minelo niecale 2 dni.Ale idz i tak ztym do lekarza.

mamaO. no roznica w cenach jest kolosalna, jeszcze tego całego zestawu nie stosowałam ale miałam juz z tortowni jeden element kupiony pojedynczo haha za cenę całego zestawu z allegro czyli 20 zł i jest ok, kupiłam tez u tej samej osoby teraz takie wyciskacze do masy np. kwiatki gołąbek itp więc więcej możliwości a cena podobnie jak z zestawe przynajmniej 60 % mniejsza niz w tortowni. Co do gotowych mas to przyznam szczerze ze mi sie dobrze pracowało gotową, jak robilam sama to za 1 razem wyszla mi za twarda i sie kruszyla w drugiej ciut było grudek bo dalam swoj mielony cukier puder a nie kupny, a jednak to istotna zmiana za 3 razem wyszła ok, ale co się narobiłam i nasyfilam w domu to moje. Przy gotowej kupe pracy odchodzi a wcale moim zdaniem duzo drozej nei wychodzi. Ale zalezy co robisz. Jesli na pokrycie tortu to lepiej swoja bo kupnej potrzebujesz min. 2 kostki jesli na ozdoby to kupna fajna bo nie musisz mieszac i dzielic masy zeby byly rozne kolory. Ale mi zostalo po wiecej niz pol kostki i potem juz tego nei potrzebowalam wiec dalam kuzynce do wykorzystania.
papayka no na basenie bylo cudnie cieplutka woda itp, mam tylko nadzieję że mala nie zlapie jakichs infekcji.

reklama
Asienka- dostałam odpowiedz od pediatry z waszym problemem....

"Bebilon Pepti 2 podajemy niemowlętom od 7-mego m-ca życia.Objawy które Pani opisuje u synka są prawdopodobnie spowodowane spożywanym mlekiem.Proponuję zgłosić się do lekarza pediatry,aktualnie odstawić Bebilon pepti 2,włączyć Bebilon pepti 1,podawać probiotyk Dicoflor 3o 2x dziennie."

Z tego wynika ze malemu bardzo nie zaszkodzilo:tak:wiec nie musisz sie martwic o maluszka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry