reklama

Grudzień 2011

Byłam z Amelka na badaniach, był płacz i wielki smutek ale niuni nagrodę dostałą, skrzydełka i różdżkę wróżki.
Ale jestem zła, normalnie błędne koło, dokarmiam małego BEBILO PEPTI 1, do tej pory kupowałam bez recepty bo doktórka mi nie może recepty wypisać (niby), dziś też chciałam kupić a mi w aptece pani mówi,że mleczko to jest tylko na receptę, pojechałam do innej apteki i to samo.
Także pojechała do swojej przychodni, pediatry nie było to porozmawiałąm sobie z pielęgniarkmi. To powiedziały mi, że doktórka może mi wypisać receptę ale na 100, jak chcę taniej muszę mieć kartkę od alergologa, że mały jednak jest alergikiem (pani pediatra nie chce nam wypisać skierowania do alergologa na NFZ bo twierdzi, że Kacperek jest malutki na alergologa), ja wiem że z takimi maluchami jeżdzą do alergologa. Tak więc mam błędne koło. Ale pielęgniarki dały mi adres do alergologa na NFZ kazały się zapisać a jak pediatra nam nie da później skierowania to mamy przyjść i da nam doktórka od dorosłych. Normalnie ręce opadają.Zapisałam się, tyle że termin dopiero 20 sierpnia. Będę szukać dalej w innych miejscach, może gdzieś indziej będzie szybciej miejsce.

A i Amelce wczoraj nic nie mówiła, tylko że nie pójdzie do przedszkola a musimy do lekarza jechać. Dopiero dziś w przychodni jej powiedziałam, to były łzy w oczach i uciekać chciała.
Jeszcze rano tak mi było ciężko bo ona chciała jeść płatki i lizaki, a ja jej dać nie mogłam i też płakała.

LYSA o matko dobrze, że mały nie upadł, współczuję stresu.

PHELANIA jesteś psią fryzjerką????

Wiecie jak wrzucić filmik????

PYSZCZEK witaj pamiętamy, pewnie, że tak.

reklama
My po spacerku. Teraz szybko zjesc i lece do pracy. Na 15 mam zapisany baleyage wiec czas sie brac do roboty.Powiem wam ze jak pracuje, to normalnie az lepiej sie czuje, taka doceniona:)

Mam pytanko: czy jak otwieram w pokoju okno w ktorym jest dziecko to musze go jakos dodatkowo ubrac? Czy wystarczy tak jak jest, np body i spiochy???

Dorotar, ja mam Bebilon Pepti na receptę od pediatry. Nie byliśmy u żadnego alergologa. Bez sensu, że robią Ci takie kłopoty. Na dodatek dzisiaj dzwoniłam i załatwiłam kolejną receptę telefonicznie. Nie muszę iść z małą, tylko podjadę i odbiorę w recepcji.

Co do filmiku, w oknie odpowiedzi na górze masz ikonkę taśmy filmowej "wstaw film".

Sosnowiczanka, ja jestem początkująca, ale na pewno ubrałabym Emilcię do otwartego okna, a jeszcze lepiej - przeniosłabym ją na ten czas do innego pokoju. Te maluchy są wrażliwe na zmianę temperatury i obawiałabym się tego, tym bardziej, że temperatura powietrza o tej porze roku jest dość zdradliwa - co innego być na słońcu, a co innego samo powietrze wpuszczone oknem.

Ostatnia edycja:
sosnowiczanka ja tak jak Mła albo wynoszę małego z pokoju na czas wietrzenia albo ubieram go jak na dwór

a co do skoków rozwojowych to ja osobiście w to nie wierzę...dziecko jak każdy człowiek ma prawo mieć gorsze dni..może je coś boleć, mieć zły humor albo po prostu jak mój Michaś być płaczliwym dzieckiem- ale to moje zdanie:D

Ostatnia edycja:
my dziś spędziliśmy praawie 3 h na spacerze, nogi to wiem skąd mi wychodzą doskonale bo pchałam rowerek z Kamilem a mama młodą, byłysmy na cmentarzu u dziadków i mojego taty, Kamil był zachwyczony i nauczył się.. (nie mam pojęcia skąd bo my tak nie mówimy) nowego słowa "hajs" czyli ogień. I co chwila chciał zebym zapalała znicze. Żeby było mało to podprowadził kilka wypalonych z innych grobów... noż kurcze nie zdążyłam go złapac. Aaaa ale najlepsze jest słowo lula, gdybym nie widziala o co mu chodzi to bym w życiu nei wpadła. bo ni z gruchy ni z pietrucchy... to woda.

dorotar
coś masz nie halo z tą lekarką, ja też kupowalam Kamilowi bebilon pepti i ani razu nie bylo problemu z recepta nawet na ilość 10 puszek, bo nie latalam co chwila.
Swoja drogą dziwiło mnie to że kupowalas bez problemu w aptece to mleko bo ono faktycznie jest tylko i wyłącznie na receptę nawet jesli pełnopłatne to musisz miec receptę na 100% specjalnie pytałam jak kupowałam kamilowi bo mi wypisali źle, ale na szczescie ta zła zostala jako podkładka i poszłam po nową.

aaaa swoją drogą to mam na zbyciu chyba 4 lub 5 puszek bebilony pepti 2 bo kamil prawie miesiac juz nie pije, a ja tyle co wczesniej wykupilam receptę więc jak sprawdze co i jak to dam znac moe ktoras z was bedzie chetna. Przeciez nie wyrzucę.
pyszczek witam z powrotem:) super że w koncu mozecie się cieszyć Krzysiem w pełni a i on spokojnie bez bólu i trosk rosnąć i brykać:)
sosnowiczanka ja w taki piekny dzien jak dziś:) mam zrobione okno na uchylnie tak ok. 30 min, potem zamykam i robie tylko mikro a za jakiś czas z nowu otwieram, dodam ze młoda dziś ma zalozone dresiki i body na krotki rękaw i jest caly czas cieplutka ale oczywiscie nei lezy przzy samym oknie, natomiast do mycia okien czy pełnego otwatego okna z pewnoscia ubrałabym grubiej lub tak jak na spacer :)
lysa_d lóżeczko wymiata!!!!

Ostatnia edycja:
asko u nas można kupić bebilon pepti bez recepty za 100% ceny... może to zależy od miasta- nie wiem. ja też załatwiam recepty telefonicznie bez żadnego problemu i z receptą płacę 30% mniej

Witam wieczorną porą :-)

Mój Syn dzisiaj odstawił szopkę w centrum tak się darł że nie sposób było go uspokoić nie miałam już mleka bo zjadł to kupiłam gotowca w kartoniku i dawałam mu w sklepie ale zjadł z 10 ml i nie chciał i dalej krzyk więc nosiłam takiego rozdarciucha na rękach i przestał płakać to położyłam do wózka i znowu krzyk ale przetrzymałam go w wózku takiego drącego się i usnął i poszliśmy do domu a po drodze straszliwie zmokłam dobrze że wózek ma folie to chociaż Maciulek nie zmókł.

Wykąpałam dzisiaj Maciulka w Oliatum i wzięłam mu te suche miejsca na rączkach kremem tej samej firmy i tu mam pytanie do mam używających takiego kremiku czy smarujecie dziecku tylko suche miejsca tym kremem czy całego ??

Malutki zasypia mi na sofie bo nie chcę go samego zostawiać na górze bo nie mam siły latać po schodach bo kręgosłup mnie coś boli a jak się schylam to piecze i czuję gorące w krzyżu ale to chyba od dźwigania ostatnio Maciusia bo jakoś ostatnio noszę go normalnie zamiast uwiązać w chuście.

Co do mleka innej kobiety ... w życiu bym nie podała takiego swojemu dziecku

Violett, Firanka szybkiego powrotu do zdrowia i domu dla Waszych chłopców.

kota gratulację dla Siostry :-)

Sosnowiczanka gratki dla koleżanki :-)

Miłego wieczorku i przespanych nocek :-)
Ja smaruje tylko miejscowo tam gdzie skóra najsuchsza

chwalę się od razu, że ZOSTAŁAM WŁAŚNIE CIOCIĄ :) moja sis urodziła! :)

Nikuss, ja się też zastanawiam nad tymi bankami kobiecego mleka, chyba bym się bała podać dziecku mleko innej kobiety, jednak nie wiadomo, jak się odżywia itd., choć podejrzewam, że pokarm przyjmowany do banku jest restrykcyjnie badany. W sumie zainteresowało mnie od tej drugiej strony, na jakich zasadach można oddać/sprzedać tam swój pokarm :)

Violett, Firanka, trzymajcie się Wy i Wasze maluszki.

śmigam zaraz na spacer z małym bo w końcu fajna pogoda, przyjemnie i nie ma wichury! :)

dziewczyny, maluchy podobno mogą ulewać nawet do 1 roku, więc jeśli przybierają normalnie na wadze to jest ok!
Gratuluje serdecznie ! :)

Jestem rozczarowana :( wyobrazcie sobie ze pojechalam do przyjaciółki do szpitala zobaczyc malutką i nie zobaczylam :( Pare minut przed moim przyjazdem pielegniarki wziely dziecko zeby pokoj wywietrzyc przed spaniem:( Chociaz pogadalam z kumpelą spokojnie, bo nikogo u niej nie bylo, no a zeby zobaczyc maluszka bede musiala jechac drugi raz...
Gratuluje serdecznie ! Jak nie tym razem to następnym ale malutką w końcu zobaczysz :)

Witajcie,
Pamiętacie mnie jeszcze? dawno mnie tu nie było za co przepraszam i zaraz wyjaśniam. Z moim Krzysiem wszystko w porządku ale styczeń i luty spędziliśmy w szpitalach. Mały miał złe próby wątrobowe. Zrobili mu miliony badań i do niczego nie doszli! Nie wiadomo dlaczego małemu wątroba źle pracowała. W międzyczasie rota, skaza białkowa, rehabilitacja (jako ze wcześniak) i tak mi czas mijał. Nie pisałam nawet nie z braku czasu ale jak czytałam jak spacerujecie ze swoimi dziećmi, bawicie się, cycujecie to mi się źle robiło. Moje dziecko cycka nie widzi od świąt Bożego Narodzenia, na spacery tak naprawde wychodzimy dopiero od miesiaca, bo albo byly mrozy albo my byliśmy w szpitalu. Do końca lutego przeżywałam koszmar, a teraz.... a teraz jest BAJKA. Próby wątrobowe powoli wracają do normy, rehabilitacja działa, moe dziecko wreszcie nie boli brzuszek od mleka - jest wesołe i kochane, Tylko raz wstaje na jedzenie w nocy. zaczelismy podawac zupke marchewkowa i kleik ryzowy.
Podczytywałam Was co jakiś czas ale nie na bieżąco więc napewno jestem w tyle. Teraz będę już sumienniejsza:)

Pozdrawiam Was bardzo mocno!!
Hej, hej ! Super że wychodzicie na prostą !

GOSIA- Ja też najbardziej marze o tym aby Ola w końcu poszła do przedszkola
LYSA- śliczne łóżko :)

Gdyby była wojna a ja bez pokarmu to bym sie zgodziła na obcą kobietę i jeszcze bym ją całowała po brudnych piętach za to że mi dziecko karmi, ale na bieżącą chwile zdecydowanie bym wybrała MM.
Tak wyskoczyłam z tą wojną, bo mi sie przypomniało jak babcia mi opowiadała że w czasie wojny straciła swoje pierwsze dziecko. Dostała wrzodów na piersiach (tak to określiła) i z braku laku podała synkowi krowie mleko. Po nim maluszek dostał skrętów kiszek :( Strasznie po nim rozpaczała aż w końcu przyśnił jej sie jako aniołek z rózgą w ręce i pomachał nią. Pogroził żeby już przestała i posłuchała sie

Ja na sekundę bo zaraz z córcią do przyjaciółki zmykam.
MŁA na jaką obniżkę dostałaś receptę na to mleczko.

ASKO Kochana to jak możesz to ja bym się pisała na to mleczko. Napisz na pw co i za ile, proszę bo jak tak dalej pójdzie to nie będę miała go czym dokarmiać bo NUTRAMIGEN też na receptę.
Wizyta na NFZ dopiero 20 sierpnia-no masakra, a prywatna 13 kwietnia ale kartka do prywatnego lekarza nic nie da. Będę jeszcze szukać może w Warszawie będą szybsze terminy.
A swoją drogą może ma któraś z was alergologa z Warszawy lub okolic na NFZ???

Później was nadrobię, muszę wyjść z domu z kimś pogadać bo wszystko powoli mnie dobija i K też.

reklama
Witam..
Tyle napisalam i mi uciekla aaaaaaaaaa!!!!

Asko
my tez nie mamy z mlekiem problemu i zapisuje Patrykowi tak jak Wam 10 puszek:):)
Asienka u nas tez jak ide do apteki do moge kupic bebilon pepti bez recepty tylko place 22zl.
Lysa ekstra lozko!!!
Uciekam bo obiad stygnie:)
Milego..
Pyszczek no asne ze pamietamy:) wpadaj czasami jak dzidzia pozwoli:*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry