reklama

Grudzień 2011

nikuss Maciuś jak kicha to też się zawsze cały opluję albo osobę która jest przed nim :-)

łysa piękne łóżeczko Wam wyszło :-)

Sosnowiczanka ja jak uchylam okno to nie ubieram małego jest tak jak zawsze w domku ubrany :-)

U nas Maciulek obudził się po 6 i urządził sobie pogaduchy i śmichy hihy w łóżeczku a potem zaczął marudzić więc M go wziął do nas nakarmił no i jakoś udało się
żeby usnął jeszcze na godzinkę a potem znowu wstał i pogaduchy urządzał także już się spać nie dało odwróciłam się do niego plecami to mi wydarł garść włosów a
M podsumował masz rację synu ciągnij co się będzie plecami do nas odwracać. Wstaliśmy posprzątałam mieszkanie wykorzystując to że M jest jeszcze w domu.
Odwiedziły mnie dzisiaj koleżanki i przyjmowałam gości hehe na dywanie bo siedziałyśmy na podłodzę ze względu na dzieci Maciulek leżał na macie a koleżanki mała (8.5 msca) raczkowała i robiła cacy cacy Maciusiowi ale to cacy zmieniało się w aty aty w końcu ale jej się nie udawało bo reagowałyśmy =)
Później poszliśmy na spacerek na którym znowu zmokłam wrrrrr powalona pogoda. Wróciłam o 18.40 do domu a mały cały czas śpi i zastanawiam się o której pójdzie na noc jak tyle mi teraz śpi. Uciekam coś zjeść bo jak mały książe wstanie to będzie trzeba się nim zająć kąpiel karmienie itd.

Miłego wieczorku :-)

reklama
sosnowiczanka jak jest ładna pogoda to jasne że można uchylić ale myślę że to też stopniowo raz na pół godziny raz na godzinę itp. jak będzie gorącoto wiadomo że nikt się kisić nie będzie ale jak jest chłodno to lepiej wynieść dziecko do drugiego pokoju

dorator, :-) - szczere dzięki za troskę - na pewno jestem ostatnią osobą która chciałaby zaszkodzić mojej córeczce. Nawet lekarze róznie podchodza do kwestii noszenia niemowląt w pionie. Znajomy ortopeda jest za...., pediatra tez..., natomiast neurolog mnie obrugała za to, ale było to za czasów kolek, kiedy to pediatra poradziła mi noszenie małej w tej pozycji...i bądź tu człowieku mądry...;-). Dobrze, że napisałaś skłoniło mnie to do większej ostrożności, nie jestem przekonana do nosidełek, ale skusiłam się informacją producenta że produkt nadaje się do uzycia od urodzenia,no cóż dla niego to biznes ...dziecko protestuje więc tymbardziej nic na siłę...

Sosnowiczanka ja u rodziców mam praktycznie cały czas uchylone okno, w domu raczej zamknięte. Emilka "lata" czasami nawet w samym bodziaku, nawet bez rajstop, jak otwieram okno w domu to jest normalnie ubrana, bodziak, bluzka, rajstopy, jakoś tak.

My po spacerku. Teraz szybko zjesc i lece do pracy. Na 15 mam zapisany baleyage wiec czas sie brac do roboty.Powiem wam ze jak pracuje, to normalnie az lepiej sie czuje, taka doceniona:)

Mam pytanko: czy jak otwieram w pokoju okno w ktorym jest dziecko to musze go jakos dodatkowo ubrac? Czy wystarczy tak jak jest, np body i spiochy???

Po pierwsze zalezy ile jest stopni na zewnarz:)
a ja jak Mloda spi i otwieram duze okno:) (bo mam tylko od tarasu takie) to jest przykryta kocykiem i nakladam jej pieluszke na glowke ale tylko dlatego ze mam blisko naroznik okna..A na sobie ma body z dlugim rajstopki i skarpetki na to kocyk ale cienki.

Dorotar, mozliwe bo my wczesneij kupowalismy.
Tofika ja slyszalam ze mozna w pionie tylko wszystko w granicach rozsadku:)

Dzieki dzieczyny. Uchylilam dzis okno w pokoju gdzie bylam z Alanek a potem sie zastanawialam czy nie trzeba bylo go dodatkowo ubrac, dopiero co przeziebieni bylismy, nie chcialabym znowu sie z tym męczyć.

Powiem wam ze chyba udalo mi sie nauczyc spac dziecko w swoim łóżeczku. Wczoraj usnął bardzo szybko, dzis po kąpieli i jedzeniu polozylam go do do siebie i wyszlam do drugiego pokoju, wlaczylam sobie you can dance, minęło moze 15 min a moj syns usnął. Sam w pokoju:) To juz jego szósta nocka we wlasnym łóżku:) Ale sie ciesze:-D

Zaraz mnie szlak trafi- internet mi sie sam rozlacza... Zastanawiam sie czy mozna to reklamowac...? Czasami to wogóle nie chce mi sie nic polączyc... Jak tylko mi sie skonczy umowa to zmienię playa na cos innego.

mła dorotar.. hm.. ja płace za puszkę 7,85, na recepcie mialam ostatnio napisane 30% a na puszcze cena 100% to 23,50 czy cos kolo tego wiec wynika z tego ze place 30% wartosci mleka a nie ze mam tyle znizki. czyzby u kazdej z nas to tez bylo inaczej liczone???

asko w całym kraju jest taka sama refundacja na mleko więc to raczej nie możliwe że inaczej naliczją...jak prześliszmy na bebilon pepti to też płaciłam 7 z groszami ale później refundacja się zmieniła i teraz płace 13... te listy zmieniają się co jakiś czas więc i cena z receptą się zmienia

reklama
to ja tez juz nie wiem, ale ostatni raz kupowalam mleczko ok. 9 marca i placilam nespelna 8 zl, wczesniej tez tak bylo oczywiscie mowie tu juz o roku 2012 bo wczesniej nie trzeba bylo pisac tych procent tylko "P" na recepcie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry