• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Za okres od maja do października. Nie ma możliwości żeby ktoś się podpial bo mam licznik w mieszkaniu. I nic nie zmieniłam, żadnych sprzętów, nic. Najgorsze skąd wziąć takie pieniądze, dla mnie to niewyobrażalne kwoty.

reklama
Hej :)
Nasza noc jak zwykle... Teraz siedze sobie z Alankiem, M za dwie godz powinien wrócic. Przesiedzial Alan 1,5 godz na nocniki ale zrobil tylko siku... Cóż.. Moze uda mi sie go szybko rozebrac jak zauważę ze "cos sie dzieje" Rozrabiaka chodzi po calym pokoju i molestuje mi psa. Biedna Fifi...

Dla dzisiejszych solenizantów duzo zdrówka:)

Inka Asko dobrze pisze, zrób sobie badanie na tarczycę, ja tez mam tyle ze nadczynnosc i moje tsh jest za niskie. Do tego mam pco = okres w caly swiat. Chociaz ostatnio endokrynolog dal mi jakies tabletki na ta tarczyce, i w tym tyg bylam zrobic badania i wynik wyszedl w normie. Jutro mam wizytę u endo, ciekawe co powie...

Rojku Alan tez dlugo nie chcial sie mebli puscic i teraz zresztą tez najlepiej mu sie chodzi trzymajac sie, ale pomalutku puszcza sie i robi samdzielne kroczki. Przyjdzie i czas na Anielcię, juz niedługo:)

Freiya o kurde 7000 ? :szok: Moze faktycznie ktos sie wam pod licznik podpiął, bo to niemal ze niemozliwe... Dobrze by bylo zeby ktos wam to sprawdzil..

Pół roku, hmm skoro nikt się nie podpiął to faktycznie jest mega problem i musicie dotrzeć skąd taki rachunek, a może elektrownia coś źle wyliczyła.
Wierze, bo sama bym nie miała skąd wziąśc takie sumy by zapłacić, jakby nie było prawie 10tys.
Oby wszystko się wyjaśniło na waszą korzyść.

Licznik już wiem że jest sprawny i że faktura zgadza się z tym co on wskazuje. Także problem jest gdzie indziej. Jutro będę dzwonić do elektryka, który nam robił całą instalację żeby przyszedł i sprawdził, trzeba dojść gdzie jest problem i wyeliminowac go. Ale problem z płatnością zostaje :(

Wiesz jeśli wszystkie sprzęty w domu chodziły u Was tak samo jak wcześniej a tu teraz taka przykra niespodzianka to problem musi jednak leżeć gdzie indziej, bo to normalne nie jest,.

FREIYA skąd wiesz, że licznik jest sprawny? Wydaje mi się, że przyczyna może leżeć po jego stronie.. może być niesprawny a to jest wielce prawdopodobne przy takim wskazaniu zużycia i co dalej idzie wystawionym rachunku. Ja zaczęlabym od wyjaśnienia tego. Niech sprawdzą licznik, czy dobrze mierzy. JA miałam przypadek , że licznik miał tzw" wsteczny" bieg jak nic nie działało po prostu się cofał. Wszystko wyszło na jaw gdy przy odczycie było mniej iż poprzednio. Licznik wymienili. Smiałam się ze szkoda ze nie zdawałam sobie z tego sprawy bo pilnowałabym by zawsze miał więcej niż poprzednio :)).

Spóźnione życzenia dla naszych kochanych Jubilatów !

Phelania- postaraj sie nie martwić na zapas, choć wiem że nie mamy za bardzo wpływu na nasze myśli....z kapciuszków polecam BEFADO
lysa- o litości ! zdrówka i szybkiego powrotu do domu
Inka- koniecznie porób badania
Agapa- u nas młyn straszny był, sorki , nawet na sms nie odpisałam :(
Fraya- u nas też prąd i kolejne prognozy wzrosły 100 % . Nie wiem co jest grane ? M uważa że to przez wiecznie pracujący komputer, bo komp dużo ciągnie.
Papayko- poleciałaś ? czy przebukowałaś ? jak Igorek ?

U mnie też ciężki czas. Dzieci chore, marudne w dzień i w noc. Ola dokucza potwornie Kasiątkowi i nam też np. ściele łózko ciagnie za kołdrę albo wiesza sie nogi i Kasia też sie wiesza. Chcą wiekszej uwagi a obowiązków tyle że szok. M choć sam chory pomaga we wszystkim ale i zgrzyty są z przemęczenia. Nie jest altruistą, nie jest filantropem, nie jest ideałem. Czepił sie tej szlachetnej paczki a to z moich wyrzeczeń i z mojego konta. Właśnie łaskawie powiózł paczki do punktu i Ole wziął. Ona na antybiotyku ale jutro idzie już do przedszkola bo ja nie wyrabiam już. Kasia wyje, nie może sie ululać musze spadać :-(

Dostałam @. Przyszła paczka z USA. Dobrze że dzieci akurat spały. Ledwo zmieściła sie w futrynach....a z przemęczenia zrobiłam cos głupiego i śmiesznego zarazem. Wracając z Biedronki nie odstawiłam sklepowego wózka tylko dalej heja z nim aż do przejścia dla pieszych :-D Jak sie skapowałam że coś nie halo to aż kaptur założyłam, ale obciach, ludzie widzieli ! :zawstydzona/y:

reklama
KUPINOSIA padłam jak przeczytałam o tym wózku-haha.
Rozumię, że nie wyrabiasz, cały tydzień ba dłużej bo od poprzedniego czwartku siedziałam z chorymi dziećmi w domu, tzn w dwie soboty byłam w pracy (Mela mimo, że chora daje w kość, mały tez jęczydusza z niego) ale dziecka z antybiotykiem nie dałabym do przedszkola. Co jak co ale nie to tym bardziej, że siedzisz w domu nie pracujesz.
Moje dzieci jeszcze chrychają trochę i daję Mele jutro do przedszkola ale mam zajebiste wyrzuty sumienia ale nie mam wyjścia muszę to zrobić, całe szczęście nie jest na antybiotyku i został tylko kaszel po bańkowy, ale ja muszę wrócić do pracy, więc nie mam wyjścia. Mam tylko głębokom nadzieję, że im się nie pogorszy, mówię im bo codziennie rano będę musiała zabrać Kacpra pod pachę i z nim zawieźć Melę a podem jego odesłać do kuzynki i jechać na 10 do pracy.
Jestem w mega rozsypce, że dzieci nie mogą spokojnie dochorować w domu, no ale babcia wyjechała i nie ma kto z nimi zostać tym razem.
Co dostały dzieciaki z USA??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry