• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Hej, wczoraj jakoś nie miałam weny na pisanie.

Najlepszego dla solenizantów: Lenka i dzisiejsi Kubuś, Alanek i Fabianek- STO LAT SKARBECZKI NASZE!!!

Izi85- śliczna choinka!
Asko - ty to masz szczęście , a dużą choinkę wzięłaś?
Freiya- oby doszli, gdzie leży problem!

Ale się szykuje szalona końcówka grudnia- przeprowadzki na całego!!
Zdrówka dla wszystkich chorowitków-małych i dużych!

U nas ok, nocki znośne, wczoraj coś mały kichał i dałam mu zapobiegawczo leki, oby się nie rozchorował...
Mam już wszystkie prezenty-kupowałam przez net , z cześci jestem zadowolona, z części mniej, ale już trudno.

reklama
Freiya - oby wykryli winę licznika i obniżyli Ci te rachunki bo tragedia i to jeszcze przed świętami.

Ja jestem mega niewyspana bo mężol w weekend nakusił mnie na oglądanie sagi zmierzch i tak w sb, nd i wczoraj wieczorem zasiadamy do filmu - on ogląda drugi raz ze mną:cool2: Jeszcze zostały mi 2 - ehh, chyba padnę ze zmęczenia, bo kończymy oglądać po 12, a rano 5.30 dzwoni budzik-brr. Oczywiscie w nocy jeszcze cycuś dla Zulki.
No ale wizją świąt mnie podtrzymuje na duchu:-p

izi ale super ten kombinezon!!! boski, Kamil ma z zeszłego roku bo jeszcze kurtka pasuje(na szczescie) a spodnie reghulowane wiec luzik, zreszta poki co nei chodzi w spodniach bo sanki u dziadków(dopiero na swieta przywieziemy) Choinka w ogrodzie pięknie nastraja:)
Milva taką średnią, i tak większą niż chciałam bo oni rzucali na kupkę i z niej się wybierało takich maleńkich nei było ta ma z 1.4-1.5 m ale tak pachnie ze szok, nawet wieczorem w aucie mi jeszcze cudnie pachniało mimo ze w poludnie choinka juz byla na balkonie, odkąd 3 lata temu kupilismy żywą... już chyba się nie zdecyduję na sztuczną.
ewka a gdzie ogladacie sagę? macie na plytach czy na kompie sciagniete??? ja książki przeczytalam z wielka pasją.. ale jakos do filmów mnie nie ciaglo.. przeraza mnie wlasnie tyle tego ogladania bo nie mam kiedy a jak ogladac to od a do z.
kota super lampy do kuchni wybralas, podoba mi się ten styl:) no i super że już jestescie tak blisko zaledwie o kroczek:)
freiya jak zobaczyłam ten rachunek to mi szczena opadła! matko boska, życzę Ci z całego serca żeby wina lezala po stronie elektrowni i w pizdu zmienili ci rachunek i licznik! szkoda tylko że tyle czasu musisz życ jeszcze w niepewnosci co i jak. btw czytałam o osiągnięciach Emi z mową i bardzo gratuluję i zazdroszczę :) Karola chyba woli język nibyjaki:D ooo no chyba że coś chce;p

Izi Patryczek wygląda uroczo-piękny kombinezon. No i choinka też cudowna ;))
Freiya nie zazdroszczę Ci tego stresu z licznikiem i to przed Świętami. Oby było "do przodu" dla Was!

Dziś sprzątam w domu. Fajnie nie? Ale zrezygnowałam z mycia okien i prania firanek i zasłon. Za zimno jest. Nie chce Niny przeziębić. U nas fajnie-dużo śniegu ale nie byłam jeszcze z Niną na sankach-może dziś się uda albo jutro. P do jutra włącznie na urlopie. Z rana idę jutro do fryzjera, no i później do mia100. Może na brwi?Trzeba wyregulować i hennę zrobić. No i na solarium. Z Sylwestrem się wszystko dopina na ostatni guzik. Mam tylko stracha przed niedzielna uroczystością Niny i nie mam jeszcze prezentu dla Brata, dla TZ też ale on nic nie dostanie.:tak:

Kubusiowi, Fabianowi I Alanowi 100lat;) Udanych imprez urodzinowych, góry prezentów i dużo uśmiechu!!

15169310_1.jpg

Ostatnia edycja:
Hej:-)
Najlepszego dla dzisiejszych solenizantow: Kubusia, Alanka i Fabianka!!!!100 lat chłopaki!!!

Marysia była wczoraj z moją mamą i Sebą też u lekarza, w szpitalu..cała zaflegmiona, więc
zrobili jej inhalację sterydem, przepisał jej tez lekarz różne syropki, na razie bez antybiotyku. Więc mam mały szpital w domu. Seba przywizół rano tesciówkę, na razie jest ok..

Izi, super kombinezon, no a choinka, bomba!!
Asko, gratuluję choinki:) No i udanych zakupów:-)
Freiya, trzymam mocno kciuki, żeby się wyjaśniło z tym prądem..
Sosnowiczanka, ja ponoć (z opowiadań mamy), jak miałam rok, to dorwałam się do pieczarek marynowanych i nic mi nie było..pieczarki to nie leśne grzyby, tylko własciwie prawie sama woda..mysle, że nic Alankowi by nie było..a duszonkami narobiłaś mi smaka...:wściekła/y::-)
Tofika, super wieści o babci!!!
Kota, no trochę macie tych km do przeprowadzki..myśmy mieli tylko 1km:-)
Kota, Rojku - powodzenia z przeprowadzkami tak w ogóle;-)
Violett, a jak właśnie Fabianek z tymi uszkami? faktycznie też ma często te zapalenia..:-( Martula w tym roku już 4 raz zapalenie oskrzeli, a 2 razy miała zapalenie krtani:-(

Kacper dużo lepiej, za to Mela chrycha jak gruźlik ale byłam zmuszona ją do przedszkola dać, choć mam zajebiste wyrzuty sumienia.
Jutro jadę do lekarza ich przebadać ale nie do naszej znachorki tylko do innej pediatry.
Dziś rano kuzynka która wczoraj pilnowała Kacerka zadzwoniła, że ma prawie 40 stopni gorączki i nie da rady chyba go pilnować, tak więc siostra do szkoły już wychodziłam ale zatrzymałam ją by poszła do tej kuzynki po nasz wózek i rzeczy które zostały, pojechała sobie do szkoły następnym autobusem.
Ja wykonałam tel do szefowej, mówię co i jak i że muszę Kacpra ze sobą zabrać, spakowałam wszystko do auta, z Kacprem na ręku Melę do przedszkola zawiozłam i do domu do szefowej, uspałam go u niej, tak więc teraz śpi i będzie siedział z nią i jej matką, jak będę miała chwilę to będę wyskakiwała z salonu do nich tam do domku.
OGÓLNIE JESTEM ZAŁAMANA CAŁĄ TĄ SYTUACJĄ A MAMA WRACA DOPIERO W NASTĘPNY CZWARTEK.

AGAPA zdrówka.

TOFIKA dobrze, że z babcią lepiej.

VIOLA znowu ucho u małego??? Zdrowia.

IZI piękną macie choinkę na ogrodzie. Zazdroszczę.

FREYIA ha ha uśmiałam się z tego terminu kiedy przyjdą Wam to sprawdzić. Aż dopiero po Nowym Roku.

KUBUŚ, ALANEK FABIANEK, KACPEREK SAMYCH SŁONECZNYCH DNI W ŻYCIU DLA WAS, BUZIACZKI.

MAXXEL zdrówka i dla Was.

Dzisiaj jeszcze wsadzam dzieci do auta, małego mam na ręku, na ramieniu pełna torba a w drugiej ręce pojemnik z zupą, noga mi się poślizgneła, udało mi się na kolana upaść i całe szczęście udało się że mały głową w auto nie walnął, serce mi podskoczyło, zalałam się cała zupą, małego też, zapakowałam dzieciaki do fotelików i pobiegłam zmienić kurtkę bo nie było możliwiści bym w niej do ludzi wyszła, założyłam starą, mały też był w zupie ale z niego pościerąłam chusteczkami i pieluchą bo nawet kombinezonu drugiego nie mam.

Ostatnia edycja:
Dorotar , współczuję....i tak podziwiam jaki Kacperek kochany, Bartek w życiu by nie został z obcymi sam , ani nie usnąłby u kogoś.

Ostatnio Bartek jak taki rzep ciągle uczepiony, nic nie da mi zrobić, tylko z nim siedzieć...niby nic nie robię , a jestem umęczona i na głowie mi wszystko siedzi, potem nadrabiam jak głupia wszystko , gdy mały idzie do mamy mojej na 2 godz. Teraz dałam mu moja komórkę, to choć doczytałam co u Was...

Hej.

Dokladnie rok temu lezalam juz na porodowce i czekalam na Fabianka:) Mlody urodzil sie rowno o 12:) Piekny czas.

Alanek, Kubus usciski, buziaczki, przytulaski dla was na ten roczek :*

Izi swietny kombinezon:)I maly rozkoszny:) A choinka jest zajebi***.

Kota super ze kolezanka urodzila. Gratulacje dla niej Jak sie nazwywa ksiezniczka??

Ewka ja tez sie przymiezam do obejrzenia kazdej czesci ale jakos sie zabrac nie moge za to.

Asko my od kad pamietam zawsze mielismy prawdziw choinke i tez sobie nie wyobrazam tego ze moglaby byc sztuczna, ten zapach przezwycieza wszystko.

Maxwel fabian od urodzenia mial 4 razy zapalenie ucha;/ pierwszy raz w kwietniu potem po 3 tyg znowu. potem jeszcze raz w wakacje i niedawno;/ dwa razy lezelismy w szpitalu a dwa wyleczylimy w domu. Ale u nas teraz kazdy katar rzuca sie na uszy:(

Dorota a K nie moze wziasc pare dni wolnego?? Kurde lipa zetak musisz ciagac chore dzieci;/
My zapalenie ucha nie mamy tylko napisalam maxwel ze tezczesto mamy.

Fabianek uspia, Marika oglada zemna rodzinke.pl :)

reklama
VIOLA no K nie może wziąść wolnego, poza tym po sobotniej akcji, pisałam o tym na grupie boję się zostawić z nimi dzieci-do czego to doszło, żebym się bała no ale niestety tak jest.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry