• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

reklama
Buziaki dla dzisiejszych Jubilatów Kubusia, Fabianka, Kacperka i Alanka :-)

malenstwo
- zbyt długa cisza zawsze jest podejrzana ;)
Violett - ja też czerpię dużą przyjemność z karmienia piersią, ale u mnie niestety mleczko na wykończeniu
izi - piekny widok masz za oknem :-) ja chyba postawię choineczkę z lampkami na balkonie, bo w domu w tym roku nie będziemy mieć
kota - ja niemal do połowy ciąży wyglądałam tak jak bym miała wzdęcie po mega obżarstwie ;-) no ale to w pierwszej ciąży, a w drugiej podobno szybciej widać brzuszek, ciekawe....
netka - ooo brwi, no też by się przydało wyskoczyć, muszę jakoś małą sprzedać babci i się w końcu wyrwać :-)
maxwell - zdrówka dla Was wszystkich!
dorotar - aby Kacperkowi szybko przeszło, a Melcia się dokurowała. Zdrówka!

A Elence coś się dzienne spanie zaczyna przestawiać, od dwóch m-cy spała juz tylko raz około południa 2h i było ok. Ostatnio zaczęła sypiać po 30-40 min. i nie dotrzymywała do kąpieli, a spanie około 17 skutkowało zasypianiem około 22... dziś wstała po 7 i padła z powrotem spać po 10 (spała 45 min.) ciekawe co będzie z popołudniową drzemką i czy w ogóle będzie, ale podejrzewam, że tak... dziwne, bo z wiekiem przecież dziecko eliminuje drzemki w ciągu dnia...;-) może jakiś skok? A jak Wasze dzieciaczki teraz śpią?

A_Gala ostatnio udało się, że Nina miała 1 drzemkę i szybko szła spać, wczoraj zrobiła sobie 3drzemki-po 30 min każda. LOL...No poranna może była dłuższa..Poszła spać koło 23:wściekła/y:I dziś to samo. poranna drzemka trwa już godzinę. Co będzie dalej?Ciekawe:baffled:

A_Gala, w pierwszej ciąży też strasznie późno mi się brzuszek ciążowy pojawił, jakoś pod koniec sierpnia, choć i wtedy mało kto kojarzył go z ciążą, hmm.. ja już bym chciała chyba ten brzuszek i przed wszystkim RUCHY, na to nie mogę się doczekać!!! :) Phelania, kiedy poczułaś ruchy Marcelka? szybciej niż Alanka?

Co do spania, Kuba śpi różnie, ale zawsze jest zależność, ma albo jedną dłuższą drzemkę 1,5-2godz. tak około 11 albo ma dwie krótsze, wtedy właśnie tak szybko zasypia np o 9 rano i śpi do godziny i drugą drzemkę ma jakoś ok 12 i czasowo podobnie to wygląda, do godziny. Bez znaczenia ktory wariant drzemkowy wybiera, nie śpi już do wieczora i o 20.00 już zasypia na noc, rano wstaje ok 6.30-7.00, choć zdarza mu się też pospać i do 8 :)

Dorotar, nie pomierzyłam wczoraj sukienki, dziś nadrobię zaległości jak wrócę z pracy!!!
współczuję takiego poranka, ale to może tylko zwiastować dobry dzień!

Ostatnia edycja:
Dużo dużo zdrówka i ogromne buziole dla naszych grudniowych roczniaków KACPERKA, KUBUSIA, FABIANKA i ALANKA :-)
balony.png

izi śliczna choinka, i piękny mały przystojniaczek w ślicznym kombinezonie

maxwell zdrówka dla dziewczynek

dorotar współczuję całej tej sytuacji

U nas z drzemkami są przważnie raz ok 13 i Maciuś śpi ok 2 h ale nieraz zdarza się mu jeszcze drzemnąć na spacerku albo w samochodzie. Pada przeważnie ostatnio 20-22 także nie narzekam, narzekałam jak mu się przestawiło i usypiał o 1.
Dzisiaj pobudka o 9.40 tyle że młody całą noc spał z nami nie wiem co mu się uwaliło wczoraj kładłam go na śpiąco do łóżeczko tylko poczuł swoją poduszkę i podrywał się do pionu i wystawiał rączki skrzecząc i wołając mama.

Witajcie..
Wczoraj nie wiem co mi się stało, ale byłam taka słaba, czułam sie jakbym miała zemdleć. M. zaniósł mnie do łóżka i czułam jak mi serce wali o żebra. Dziś już trochę lepiej ale zleciałam z wagi znowu trochę.. :-( M. wczoraj nie dostał wypłaty- ma być dzis podobno! Szkoda gadać.

A gala- Adaś śpi zazwyczaj raz około 11-12:30 i później już do wieczora nic, no chyba że jedziemy gdzieś autem po południu to czasem uśnie ale to bardzo rzadko. Kładę go około 20, czasem jak bardzo marudzi to nawet wcześniej. W nocy niestety budzi się często..
Freiya- ja bym zawału dostała, wyjaśnilo się coś z tym rachunkiem?

U nas z drzemkami różnie: jak wstanie wcześnie no o 6 , to śpi ok 9 godzinę i potem ok 13-14 godzinę. Jak wstanie później , to tylko jedna drzemka w południe- ma potem ochotę spać popołudniu, ale ja nie pozwalam spac mu później niż do 15, bo wieczorem byłoby kiepsko.

Asko mężolek wszystkie części pościągał więc zasiadamy wieczorkiem i oglądamy.
Dzisiaj mieliśmy iśc spać żeby się wyspać ale nie mogę sie doczekać co będzie dalej:-p wyśpie się na emeryturze może....

U nas z drzemkami różnie, zwykle Emilka budzi się koło 9-10, potem około godziny śpi w okolicach 13-14 i tyle. Czasami zdarza jej się usnąć na spacerku, ale rzadko. Zasypia między 21 a 22. W nocy śpi raczej bez pobudek, no chyba że jakaś awaria typu zły sen albo ząb.

Nastazja na razie wyjaśniło się tyle, że coś jest uszkodzone, albo licznik albo instalacja. Ale dowiem się dopiero 03.01. Jeśli licznik to będą korygować faktury, a jeśli instalacja to będę musiała zapłacić, ale jestem wtedy gotowa dochodzić w sądzie odszkodowania w kwocie wysokości rachunku od wykonawcy instalacji. Mam projekty, faktury, wszystko. Jestem w kontakcie z kimś kto zna się na rzeczy i mi pomaga, oraz kontaktuje mnie z prawnikiem. Mam nadzieję, że jakoś się to rozwiąże :(

reklama
Kubusiu, Fabianku,Alanku moc uścisków i buziaczkow dla Was chłopaki:*** sle ciocia i Zuzia:**
a gala u nas Zuzama tylko jedna drzemke ok. 12-13 i spi tylko godz a Solc i tak chodzi bardzopozno moje dziecie od urodzenia wogole malo spala
Freiya oby się wyjaśniłobo ja to bym chyba po nocach nie spala jakbym miala taki rachunek zapłacić:(
Izi Patryczek tokawal przystojniaka:P a choineczka cudo:DD

Moja dzis taka nieznosna ze maskara nie mogę się doczekackiedy Pojdzie spac:)

edit: violett doszla poaczka:P dziekuje sliczne:P

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry