reklama

Grudzień 2011

Rojku - w mojej rodzinie na wigilii są zawsze następujące potrawy: barszczyk czerwony z uszkami, karp smażony lub pieczony w piekarniku, łosoś (to różnie), kapusta z grzybami, śledzie na różne sposoby, pierogi z kapustą i grzybami, kutia, ciasta, i pewnie jeszcze coś, ale teraz nic nie przychodzi mi do głowy ;-)

Dziewczyny, ale wam zazdroszczę tego śniegu... u nas na zachodzie odwilż pełną parą i po śniegu prawie ani śladu, dziś w ciągu dnia było 5 stopni w plusie

Sytuacja z urodzinami opanowana, udało mi się zamówić tort i znaleźć wolne miejsce w sali zabaw, którą wcześniej też jestem zadowolona :-) Także wszystko się ułożyło i finansowo też będzie taniej, więc już w ogóle super :-)

reklama
Dziewczyny o pysznościach tu piszecie i dziś z mamą z przepisowego wątku zebrałam kilka przepisów, tą makówkę czy jakoś tak też zrobimy!!!! Jesteśmy tego ciekawe ;)
Maleństwo a może jakaś patelnia dobra ;P Są w tych cenach zajebiaszcze. Ja dostałam kasę na parapetówę, a także chlebak, deskę do prasowania, suszarkę do ubrań i nie pamiętam już co ;) Kup im wielką ramkę i wsadź Zuzi ogromne foto!!!:-DWidzę, że patelnię już proponowała Kupinosia... to może faktycznie z tą miotłą pokombinuj ;D Hahh
Izi piękna!! I teraz jak ja ubiorę swoja to będzie mega badziewiarsko ;)Zrujnowałaś mój zmysł artystyczny!:-D:-D

Milva ten co wkleiłaś piernik będziemy robić... Ciekawe co z tego wyjdzie ;) Aby zjadliwe!

Wczoraj mieliśmy mały incydent. Ugotowałam wodę w czajniku i zalałam do garnka. Coś tam robiłam.. przychodzi P do kuchni i mówi, ze w garnku jest trochę kamienia z czajnika-mi to nie przeszkadzało a on się wtrynia w moją robotę...- no i on, ze wylewa tą wodę i zagotujemy kolejną... Dodam, ze pod nogami w kuchni krzątała się Nina, ja kolo zlewu coś zmywałam... P z tym wrzątkiem, przechylił garnek, opryskało go i ten garnek rzucił...w zlew ale trochę wody się rozbryzgało pod zlewem... Wrzasnęłam z nerwem, bo przecież Ninka... pod nogami, CAŁE SZCZĘŚCIE NIE WYLAŁA SIĘ NA NIĄ ANI KROPELKA. Myślałam, że go zatłukę, że mi przychodzi i się wtrynia w garnki, rządzi się i mógł CO NAJGORSZE poparzyć dziecko, przez swoją nieuwagę, niezdarność. Szok.
W dodatku cały czas oglądam TVN24 i tam mówią o tej masakrze w Newtown i siedzę i beczę nad losem ofiar. I nie mogę, normalnie jak o tym myślę to mam gól... Jakim człowiekiem trzeba być by wyrządzić krzywdę drugiemu człowiekowi, by życie odebrać... skrzywdzić dziecko. Co przeżywają rodziny.... nie do opisania.

Hej Kochane ,
Melduję że żyję.. Ale ostatnio nie mam czasu pisać. Jeszcze do piątku męczę się sama, a później M. ma wolne do sylwestra. Będziemy ten czas mieszkali u mojej siostry w domu bo ona wyjeżdża i nie ma kto zostać z psem i zaopiekować się domem więc jedziemy trochę odpocząć w samotności. Bardzo się cieszę, bo potrzebuję trochę czasu tylko z moimi chłopakami. Adaś od wczoraj gorączkuje i nic nie je.. Innych objawów brak oprócz tego że na przodzie dziąseł dwie wielki białe plamy.. Nie wiem czy nie idą czwórki? Jak mu nie przejdzie do piątku to idziemy do lekarza - żebym w święta nie musiała biegać po pogotowiach.

Dalej czekamy na meble.. W pokoju burdel straszny. Nie mogę się ogarnąć.
Mam nadzieję że uda mi się niedługo być bardziej aktywną.

agapa cudowny torcik ciocie się postarały :-)

łysa zdrówka i oby Zuzia nie zaraziła się. Doczytałam że już z Beniem ok.

kota malutki ktosiek jest cudowny no i super że wszystko jest w porządku i że tak bezobjawowo znosisz ciąże.

Milva skąd ja to znam sprzątam a za 2 dni jakby tajfun przeszedł :zawstydzona/y:
Zazdroszczę tego usypiania Bartusia, u nas najczęściej usypianie na kolanach albo razem na łóżku a wczoraj Maciuś padł na dywanie.

Aga super że z Oleńką wszystko wróciło do normy

Majeczka mój Maciuś je ostatni raz 22-23 180 ml kaszki na MM a potem dopiero rano ok 8-10 zależy jak wstanie, a przez dzień zależy od nastroju młodego.

a -g ala to Was babka z tym lokalem wystawiła chyba bym się wściekła w takiej sytuacji.

rojku u mnie też cykle są tak nieregularne że nie wiem kiedy mam owulację i kiedy mam się spodziewać kolejnej @. W zeszłym miesiącu miałam 15 a w tym znowu oczekuję.

izi śliczna choinka !!!

Sosnowiczanka, Phelania zdrówka dla chorowitków

Maciusiowi przecięła się w końcu górna dwójka przez którą był taki marudny.
Ogarnęło mnie jakieś nie wiem jak to nazwać otępienie czy przemęczenie sama nie wiem co że nic mi się nie chce mam mega lenia wczoraj z musu przymusu musiałam iśc po pampersy do centrum i poszłam potem odwiedziłam znajomą a potem jeszcze byłam w kebabie u tego co wcześniej wynajmowaliśmy mieszkanie nakarmiłam tam Maciusia i poszłam dostając do domu wałówkę nugetsy frytki i kółeczka cebulowe oraz deserki przyszłam do domu tak się nażarłam bo najedzeniem tego nie można nazwać że mi się chciało żygać.
Dzisiaj wstaliśmy o 9.30 M zrobił obiadek ja pobawiłam się z Maciusiem potem M poszedł do pracy Maciul spać, jak wstał zjadł i poszliśmy po chlebek i mój syn miał serdecznie dość bo ciągnełam go kawał drogi z buta aż prosił na ręce. No i tak dzień zleciał teraz Maćko się bawi ja oglądam "Pierwszą miłość" i mam lenia a jeszcze tyle sprzątania przede mną.

No w końcu nadrobiłam i odpisałam.

Malenstwo dzieki, no jakby lepiej niz w nocy, katar zas nie jest taki zły, nie musze mu non stop odciągac. Mam nadzieje ze w nocy nie bedzie mi kaszlał tak jak wczoraj, no i ze pójdzie spac o normalnej porze...
Moze tesciom kupic jakies kieliszki do wina czy szampana??? Albo komplet ladnych talerzy- zawsze sie przyda:)

Kupinosia ja tez to daję:) Dokladnie to daję tak : seler, kukurydza, ananas, szynka, jajka,cebulka, ser. Ukladam warstwowo i co dwie warstwy majonez. Pycha :)

Malenstwo dobre, tak, miotła dla tesciowej, prezent jak znalazł. Jest nadzieja za mamusia odleci :D

Izi piekna choinka.

Tak piszecie,zaczynam sie bc sobotnich zakupów i chyba bede musiala znajsc czas wczesniej....:no:

Dorotar super ze kaska zarobiona:)

A u nas ani grama sniegu:) I mnie to odpowiada:)

.

Ale tu dzisiaj cisza ... pewnie szalejecie z przygotowaniami do świąt :-)

Maciuś usypia leżąc na sofie a nie na kolanach ... to już jakiś postęp od przyszłego tygodnia biorę się za stanowcze odkładanie Maciusia do łóżeczka i samodzielne zasypianie i postaram się nie ulegać jego żalom i wymuszaniu.

No i zanim napisałam młody śpi :-)

Siedzę i oglądam 20 lat tv polsat bo się seriale pokończyły.

Sosnowiczanka co to za rybka w cebuli?

kota-behemota ja mam z moimdyrektorem tak samo. Jeszcze dobrze się nie rozruszałam w pracy a już temat zszedł na następną ciążę. Doszedł do wniosku, że w takim razie może być i tak, że do końca roku szkolnego nie dotrwam :) Więc tylko pewnie czeka. Przy tym rozumie mnie i nie ma nic przeciwko- fajnie tak!
Okruch - cudo!

aga7602co do mojego cyklu, to nie mam już pojęcia co jest grane, ale ten cykl spisałam na straty, bo E. śpi już na budowie i pilnuje AGD, więc mamy ograniczone możliwości:)

malenstwo550wow! 40 osób!! To musi być wydarzenie!
Z teściami faktycznie problem! Ja też jak Kota mówię co mi trzeba. Np. moja siostra właśnie zakupiła mi do kuchni krzesła :) Podałam jej model, sklep i kolor i kupiła :)
Ta patelnia nie głupi pomysł. Moja siostra zachwycona jest kompletem garnków z Ikei - taki za 180zł. Nie możesz jej spytać, co jej jest potrzebne? To jest najprostsze i najlepsze rozwiązanie, o ile jest taką osobą, z którą się da tak to załatwić.

Netka też mnie makówki zaintrygowały :) A z wrzatkiem, to masakra, dobrze, że nic się nie stało.
Co do masakry w USA, to żal serce ściska... cóż za okropne święta ich czekają...

zabcia, to widze ze nas nieregularnych jest wiecej! i jak tu ukleić nastepnego bobasa, jak nam tak organizmy szaleją...
Ale mi zrobiłaś smaka na kebaba! A jutro USG brzucha...

A faktycznie wywiało wszystkie babeczki nastała cisza...

Hej:*

Chwilke mnie nie bylo, ale w weekend szkola, pozniej zakupy prezentowe itak weekend zlecial, a wczoraj nie mialam internetu bo byla awaria ale dzisiaj sie uporali:)

Postaram sie Was nadrobic ale nie wiem czy sie uda:)

Kota piekne zzdjecie dzidziola:) Jeszcze raz gratuluje, teraz czekam na zjecie brzuchla Twojego:)

Wszystkim zaleglym jak i obecnym solenizantom zycze duzo usmiechu, radosci i wszystkiego co najpiekniejsze:*

Cd swiat to my zakupow tez nie mamy, z racji tego ze mieszkamy z rodzicami to podzielismysmy z mama zakupy iczesc kupie ja czesc ona a jeszcze inna czesc rodzce coby bylo lzej na portelu kazdego z nas:P
Sosnowiczka my na swiat robimy jajka z majonezem, jajk faszerowane, salatke warzywna, z tunczyka, rybe po grecku, zwykla smazona ( nikt z nas nie lubi karpia) rybe w pierzynce, salatke owocowa, sledzie w oleju i smietanie, pierogi, barszcz czerwony... wiadomo jakies ciasta jeszcze... generanie mamy zawsze te 12 potraw. No a na pozniej to bigosik, jakies miecha upieczoen itp:)

Dorota ale ta salatka jest z wedlinka a w wigilie sie nie je miesa:) No chyba ze zrobisz na pierwszy czy drugi dzien swiat;)

Kupinosia jak bedziesz w wawie to pisz, moze sieudaspotkac. coprawda ja na 100% nie wiem czy bedziemy w wawie czy nie ale jak cos pisz;)

ufffdalam rade.. a teraz ide spac:P
dobranoc

reklama
Milva Phelania,ze względu na dzieci,ma być nietłukąca;) czyli bombki styropianowe z elementami cekinków i piórka,bo mam dośc łańcuchów:P

Netka przestań;) ja co troku ubieram inaczej a mój M mówi,że bym nie wytrzymała jakbym czegoś nie zmieniła;)

A my zakupki robimy na bieżąco i już powiedziałam M że w weekendnigdzie na szoping;) nie jedziemy..
Niedawno wróciłam z zakupów kupiłam Młodemu kołderke bo była fajna promocja z 350 na 150zł w Jysku.Teraz juz musi mec wieksza bo spi w normalnym łóżku;)

Ide spać bo lecą mi smarki:( chyba choroba;/

Dobranoc..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry