reklama

Grudzień 2011

milva - ja też chce mieć pierwsze dziecko w miarę samodzielne zanim pojawi się maluch, ale na 10 letnią różnicę raczej nie ma szans, bo ja chyb atak jak ty rocznik 82?

violett - ty to masz w ogóle fajnie ;-) jesteś z 10 lat ode mnie młodsza a juz dwoje dzieci i takie w miare odchowane, tego zazdroszcze, no ale czasu juz nie cofne...;-)

aga - a ilu godzinną przerwę ma Ola miedzy pierwszym a drugim sniadankiem?

reklama
Witam. Aleeeee tu produkcja od wczoraj :shocked2:

Inka gratulacje dla ciebie, brata i bratowej. Niech ciąża rozwija sie prawidłowo, Aleksy bedzie mial sie z kim bawic, super:)

Zabcia jestem w szoku ile tweoj Macius juz slow mowi. U nas mama tata baba a reszta to wiekszosc po swojemu i nie idzie zrozumiec. O chociaz ostatnio dolączyło słówko "gdzie" :)

Kota ja na ospe tez nie szczepie, i mam nadzieje ze przejdzie lagodnie w wieku wczesnodzieciecym. Jak nie to ok 12 lat zaszczepie. Biedny Kubuś, ten pomysl z L4 nie jest zly, jak juz bedziesz wracała spowrotem do pracy to Q bedzie calkiem duzy...

Młą jak miło znów cie widziec:)))) Ja tez nie wiem skąd Alan bierze tyle energii, której nam obojgu z M brak :(
Mła mój M do tej pory jak prosze zeby podał mi body to pyta : co to jest? Gdzie lezy? A lezy caly czas z prawej strony komody na górnej półce... Faceci...

Kota rozłożone kartony w garażu, ewentualnie w kotłowni (na wypadek mrozów powyżej -20 stopni) to mysłę ze wymarzony apartament dla twej cudnej tesciowej. Jestem na tak ;) W koncu musi miec swój osobny apartament:)

Milva mam nadzieje ze zby bedą dokuczac Bartusiowi juz mniej.

Kupinosia wspolczuje podwójnego pobierania krwi :baffled:

Violett na raz zalozone faktycznie nie wyglądają.

Inka Jak Aleksy zadowolony sobie drepta :-)

Mła to ci wybredna twoje ksiezniczka... Alan praktycznie wszystko zjada. Gardzi tylko jajkiem i kaszami. A kaszke w sloiku hippa próbowalas? Alan uwielbia waniliową i z biszkoptami.

Agala Alan tez lubi danio, tak samo jogobelle czy jogurty naturalne activie mu daję. Zjada wszystko.

2701 moja tesciowa tez nas nie odwiedza i wcale nie zal mi tego :-D

Ja sobie nie wyobrazam róznicy wieku tak malej jak np u violett.Chyba bym oszalala, mysle ze pomysle o drugim bobo nie wczesniej niz jak Alan bedzie natyle samodzielny ze zajmie sie sam sobą, jakies 4 lata jakbedzie mial moze zaczne myslec. Wczesniej swiadomie w ciąże nie zachodze!!!

Specjalnie tak produkujecie, ledwo nadrabiam. Nina śpi, pewnie niedługo wstanie. Ja już po prysznicu, cały ranek sprzątałam. Jeszcze tylko1 pokoik został-ale to już dla P. Śniegu u nas full i mróz też jest ;) Słoneczny dzień. Planuję iść pozaglądać w garnki mamy. Jest weekend więc na bank coś zgotowała dobrego ;) A wiem, że już wróciła z pracy. Mój brat wyjeżdża jutro lub w nd już do Poznania i jakoś tak smutno i pusto będzie.
Aśko-bluzeczka już poszła do Ciebie chyba, kasa wpłynęła. Dzięki ;)
Jakaś zmarnowana jestem ostatnio, brak mi weny, powera. Nie wiem co jest. Wypluta jestem.

o Sosnowiczanka, dobrze cię "widzieć" :-) CIiągle mam napisać i zapominam. Jakiś tydzień, może dłużej używam tej maski do włosów RIGENOL, co mi poleciłaś i jest SUPER. Włoski mam gładkie, lśniące i mięciutkie. Teraz jeszcze muszę popracować nad gęstością, zaczęłam wcierać olejek Khadi, podobno ładnie stymuluje wzrost włosa. No i za jakieś 2 tyg wybieram sie do fryzjer i zegnam z moim mega jasnym traktowanym rozjasniaczem blondem. Mam nadzieje, ze do lata moje wloski odzyja

Ale Smoczyc! :) A moj kochany maz, miesiac mlodszy (co nieustajaco mi wypomina) zalapal sie juz na Weza....
Co do roznicy wieku - moze i zastanawialabym sie nad tym wiecej, ale czas goni i nie ma na co czekac...
A propos sniadanka - dawalam herbatniki namoczone w mleku modyf - taka papka wychodzila... Polecam herbatniki Heinz... I zaskakujaco Ksieciu spodobaly sie rowniez sloiczki Babydream Kaszka - biszkoptowa (jest gladka, bez grudek, troche jak budyn)... teraz daje serki takie jakby homogenizowane (tutaj maja takie specjalnie dla dzieci od 8 msc) i czasem tez serek topiony Nestle tez specjalny dla maluchow (dostajemy z Wloch od siostry meza)...
Ostatnio duzo mowia o zywieniu dzieci i vit D... Podajecie vit D?

a_gala - tak-ja też 82 rocznik.

Mieliśmy jechać na kulki z małym, ale już mi się nic nie chce...chyba nici z oddechu między zebami, bo marudzi jak zwykle, do tego kupa rzadsza, albo idzie następna, albo nie wiem co...jestem wykończona.

Inka- super fota małego haha

Papayka - ja nie podaję wit D, mamy w mleku i innych rzeczach.

Ostatnia edycja:
A gala Ja tez zaczynam sie zastanawiać czy nie zrezygnować z blond i np czekolada. Potrzebuje zmiany. Trochę tez na złość M!
Ja tez wcieram olejki i widzę znaczną poprawę kondycji włosów.

Smażyłam Młodemu naleśniki a on zrobił mi porządek w szafie.

Idealnej różnicy wieku nie ma, każdej pasuje to jaką ma. Ja planowałam inną ake niestety los chce inaczej. Zapewne za pare lat powiem, ze taka jest idealna :-)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 60
a-gala-drugie sniadanko jest po 2 do 2,5h- ale mleka to u nas malutko jak juz pisalam pije tak do 100ml czasem tylko 50ml-wiec zwykle mleko pije o 8 a drugie jest o 10, 10.30
papayko-ja ostatnio sie zapytalam o tą wit D-i lekarka mi powiedziala ze mam dawać caly rok, nie ważne że ciemiączko juz zarosło-tlumaczyła mi że byla na konferencji i tam powiedzieli że Polacy ogolnie nie tylko male dzieci maja za mało wit D, ja na razie podaje te omega med150 i ono jest z wit D, ale co lekarz to teoria-sama nie wiem czy to dobrze.
Inka-łoo Młody sie postarał:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki za wszystkie Wasze podpowiedzi. Będziemy próbować :)

Papayka, ja daję wit. D

Czy wszystkie szczepiłyście po roczku? Ja miałam jechać we wtorek, ale przy tej pogodzie wolałam to odłożyć i nie wiem, czy dobrze zrobiłam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry