reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2011

Ewka- super że pogoda dopisała !
Asko- Karo dużo wcześniej zaczęła i już jest wprawiona w samodzielnym jedzeniu. My też musimy przejść ten ciężki dla mnie etap...super z tą pracą i że małż tak blisko będzie Was :) Będę Cię ładnie prosić o czapkę dla Oli ( sówkę na jesień, ale nie wiem jeszcze jakie kolory) Mamy czas. Zrobisz ? jaka cena ? :)
Sosnowiczanka- gratuluje tych nocek, oby tak dalej ! u nas póki co nie ma takiego bicia
Maxwell- a z tym migdałem słyszałam że wycinają po ukończonych 5 latkach, bo sąsiadki synek czeka właśnie i u kuzynki córka przeszła zabieg niedawno. Wam nic tak nie mówili ?
Dorotar- remont ciężka sprawa ale potem fajnie jest
Agapa- biedny Miki, jaki on jest delikatny
violett- z marzenia zrezygnowałaś czy przełożyłaś ? Skok na Bungee w Warszawie, oryginalny prezent pełen adrenaliny - Prezent Marzeń ...Też jestem zdania że lepiej mieszkać samemu choćby to kosztowało no i nie potrzebnie w tej sytuacji robiliście ten remont
Freiya- czasami za dużo na nas spada, na raz, ale to jest chyba po to, aby sie hartować i twardym być. Już lepiej sie czujesz ?

Moja teściowa uprawia działke ogrodniczą i ona zajmuje sie wszelkimi przetworami. Najbardziej lubię dżem porzeczkowy.

Z odpieluchowaniem to nam sie zejdzie chyba długo. Ostatnio wietrzyłam małej pupcie a ona zaraz na dywanie u Oli zrobiła rzadką kupę i rozniosła ją a potem nasiusiała na nasz. Musze teraz szukać nr tel do faceta od prania dywanów :/ Tego zasikanego już nie czuć ale i tak przydałoby sie odświeżyć

W sobotę siedzieliśmy w domu bo była brzydka pogoda i widzieliśmy przez okno jak w najgorszą ulewę Młoda Para z sąsiedniego bloku jechała bryczką do ślubu. Ten woźnica to chyba chory będzie. Młodzi przynajmniej mieli daszek.

reklama
Witajcie,
właśnie wstaliśmy, z moim kręgosłupem coraz gorzej. Chodzę znowu w stabilizatorze. To chyba wszystko przez to spanie w trójkę. Choć Adaś mnie ostatnio bardzo rozczula. Śpi tak przytulony, jeszcze nogę na mnie zarzuci. A później wstaje i rzuca mi się na szyję i tuli. Ehh...

Milva- poszukam jakiś czas, może coś sie znajdzie fajnego. Zazdroszczę fryzjera!!!!
Maxwell - u nas też dzieci żłobkowe mają gratis szczepienia p. ospie.

M. się zbiera do pracy, ja muszę umyć włosy i jedziemy z mamą i dziećmi do babci. U nas jest teraz moja siostrzenica. Więc Adi ją męczy od rana.

Asko - jak dla mnie na razie każdy termin ok, wiec może tak jak pisze Maxwell rzuć terminem i każda się dostosuje.

Zulka też się buntuje. Jak coś jej nie pasuje to się kładzie na podłodze i wyje. Najlepiej jej wtedy nie ruszać, bo wygina się jak guma.

Kurka dostałam zaproszenie na ślub do koleżanki na pażdziernik i będzie problem z ubraniem się....Nie nawidzę takich imprez ze względu na ciuchy,bo nie mam takich rzeczy, a jak coś kupię to potem to leży.

Hej
U mnie wir. Nie mam na nic czasu i chodzę wiecznie zmęczona. Młody od 3 nocy budzi sie ok 4-4:30, płacze i muszę go brać do nas. Godzinę go bujam i usypia. No ale ja ledwo żyje.

Lecę dziś przed praca do fryzjera na poprawkę- znów jestem blond :-)

Mamy chłopców pomóżcie- Mlody chyba podpatrzyl jak M w toalecie sika na stojąco bo od jakiegoś czasu wyciąga z pieluchy swojego siusiaka i sika, po sobie, po nogach. Raz udało sie nam na nocnik a właściwie do nocnika bo na stojąco. Nie chce siadać tylko jak dorosły :-) jakieś metody? Sposoby? Może kupić tą podstawkę i niech próbuje do muszli??

Witam Was dziś spanie do 6.50, sprzątanie, mały się pod nogami pląta, wchodzi mi na plecy, jęczy, teraz go usypiam, K zaraz jedzie na robotę, my dalej będziemy sprzątać a potem w miasto z dzięćmi jadę jak Kacper się wyśpi.

270... wow w szoku jestem wegiel u Was prawie 1000zł?? To ja myślałam, że u nas drogi w sezonie 720zł tam gdzie bierzemy a teraz kupowaliśmy miesiąc temu to 690zł zapłaciliśmy.
Całe szczęście drzewo na opał już mamy i inne duperele też, typu trociny i takie tam.

KUPINOSIA współczuję tych dywanów zakupkanych i zasikanych, u nas też długo z odpieluchowaniem się zejdzie, Kacper jak w samych majtkach chodzi na nasika gdzie popadnie. A właśnie musimy powypierać dywany jak cały ten bajzel z remontem skończymy.

EWKA wydaje mi się, że jeśli idziesz na sam ślub to można kupić sobie coś takiego co i później będziesz miała możliwość założyć, teraz zresztą na wesela można się luźno ubrać.

Violett trzymam kciuki za szybkie znalezienie taniego mieszkanka.

Sosnowiczanka tak samo mój Maciuś jak mu czegoś zabronię albo jest coś nie po jego myśli wali głową w podłogę sofę itd. ostatnio miałam nawet taką akcję w sklepie masakra.
Szczypanie u nas też ostatnio to norma :/

Agapa zdrówka i buziaczki dla Mikusia.

Maciuś od pewnego czasu sygnalizuję siku tzn leci do toalety zakłada swoją deskę na muszlę ale kończy się wpadką w pampka bo za późno leci =/ a ja za chiny ludowe nie mogę wcześniej po nim poznać kiedy chce siku.

Wczoraj miałam lipne popołudnie coś mnie strasznie kuło w kroku normalnie masakra jakaś siedzenie chodzenie czt stanie nie pomagało dopiero na wieczór jak się położyłam to przeszło troszkę ale za to mały się nie ruszał całą noc i ranek już miałam lęk ale teraz już zaczyna coś delikatnie fikać. Z tymi kuciami to ponoć szyjka się skraca i aż się boję bo tu tego nie sprawdzają =/

Dzisiaj nie chce mi się stać w garach więc wstawiam rosołek może mój niejadek obiadkowy zje problem z jedzeniem obiadów przez Maciusia nadal trwa wrrr już mam dość tego bo przecież nie będzie leciał na kaszkach, jogurtach i deserkach ile można.

Pobudkę synuś zrobił mi dzisiaj o 6,30 a poszedł spać po 22 nie wiem co mu się poprzestawiało masakra jakaś nie da pospać nic i w dzień też ciężko go wygonić spać bo szkoda mu czasu na sen.

Qrcze zastanawiam się nad zakupem wózka podwójnego bo wszędzie mamy daleko i jakoś nie wyobrażam sobie ciągania Maciusia wszędzie z buta bo nie da rady i skończy się że go będę nosić a waży już 12 kg więc troszkę do noszenia jest. Myślę na razie nad Graco Quattro Tour Duo Tandem.

Witam
Zaraz uciekam do pracy. M pojechał z Alankiem do mojej kochanej tesciowej :baffled:.
Noc cała przespana, w dodatku pobudka po 9 :szok: Aluś dał sie rodzicom w koncu wyspac ;)

Kupinosia Alan tez mi ostatnio zrobił klocka na dywan... Chyba tez z odpieluchowaniem wstrzymac sie trzeba jeszcze... Nic na siłe.

Milva z niecierpliwoscią czekam na twoje rude zdjęcia!!! :)

My palimy ekogroszkiem. Na cały dom wychodzi nam ok 8 ton na zimę, na szczescie my kupujemy tylko dwie:)

Kupinosia - u nas z odpieluchowaniem tez kiepsko, pewnie na przyszły rok ruszymy dopiero.

Zabcia- Bartek tez nie chce jeść obiadów, ciężko trafić w to na co ma ochotę danego dnia... zup nie gotuje, bo my nie jemy, a szkoda mi wylewać garnka bo mały zje łyżeczkę i pluje:baffled: Nie chce jeść mięsa, warzyw , owoców- jedynie banan...

U nas dziś pada cały czas, pochmurno i sennie. Zrobię sobie kawę i mam w planach potem posprzątać łazienkę...

Czesc dziewczyny,
podczytuje Was na biezaco, ale nie zawsze mam jak odpisac.

Dorotar, odkad niedaleko domu moich rodzicow walnal piorun, ja zawsze wylaczam wszystko z kontaktow podczas burzy. Pomimo piorunochronu, wszystko wysiadlo i oczywiscie gwarancja nie obejmuje takich uszkodzen...

no i Q budzi sie z drzemki, to popisalam....

reklama
Do góry