reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Nikuss u nas kupka na mm jest zbita :) klocek jak u starego :) Mała wystękuje ją raz dziennie rano naprężając się jakby siedziała na kibelku :)

reklama
Mój malutki obudził się po drzemce z okropnym płaczem i darł się z 10 min nosiłam tuliłam i się uspokoił aż padł mi na rękach i śpi u mnie na kolanach.

Mój Maciulek od kilku dni robi po 3-4 kupki na dobę zazwyczaj robi jak pije mleczko i są konsystencji twarożku ale wali nieraz tak aż na plecy sie wylewa.

ja tam wcale już pisać nie będę,bo ze Zbyszkiem dogaduję się przez tel,a nie że napisałam,że nie podobają mi się przechwałki mamy05 bo odnoszę wrażenie,że kurde ona liczy na to,że wszyscy będą Jej klaskać...był taki wątek ludzkie tragedie,o dziewczynach było w gazecie i tv bo poruszyły co się dało by pomóc Filipkowi i jego tacie,ale ani Viola30,ani druga z dziewczyn nie robiły popisów co one nie zrobiły itp.

Dorotar,Asko Nicole miała 9 miesięcy i tydzień...a ja noga w gipsie i o kulach:baffled:

U nas kupka bez zmian. A ogolnie jestem w szoku bo ostatnia byla u nas w niedziele, i myslalam ze tez dobry tydzien minie zanim pojawi sie nastepna a tutaj Alanek zrobil dzisiaj bardzo duzą w poludnie i popołudniu jeszcze jedną, tez duzą a prezyl sie przy tym jak stary :-)

Moja Marycha miała 13 m-cy, jak zaczęła śmigać sama..i jakoś się nie przejmowałam, że inne dzieci szybciej chodziły.;-) Teraz biega jakby ją do prądu ktoś podłączył:-D

Pozamawiałam dzisiaj zabawki dla dzieciaków na zajączka - naszych oraz od bracików..wydałam kupę kasy, ale mam już z głowy. Oczywiście zakupy na Allegro;-)

Co do kupki - moja robi żółto-zielone, czasem z grudkami, o konsystencji gęstej farby..

Nie wiem co mam zrobić nie mogę dobudzić Maciusia ostatni posiłek jadł o 14,30 i od tamtej pory nic śpi już ok 3 h i budzę go przytulam całuję a on tylko się przeciąga i śpi dalej nawet przewijałam go teraz żeby wstał ale też go to nie ruszyło i nie wiem co robić bo jak teraz mi się wyśpi to będzie noc z głowy a będę pewnie sama wstawać do Maciusia bo do M przyjeżdża 2 kolegów także pewnie będą % bo po co by innego przyjeżdżali, ale w sumie wolę niech się napije w domu jak człowiek niż ma gdzieś pić na mieście.

Co do zwierzaków...my mamy czteroletnia labradorkę i bylismy w szoku jak zareagowala na dziecię. Jest bardzo zywotnym psem i uwielbia biegac za wszystkim co sie rusza.., więc zdziwilo nas, że dziecko nie zrobiło na niej wrażenia, po naszym przyjeździe ze szpitala po prostu je olala, za to mnie przywitała jak zwykle żywiołowo. Musieliśmy ja zachęcać żeby sie zainteresowala dzieckiem. Polizała w koncu gołe stopy Lenki i poszła do swoich zajęć. Odkąd dziecko pojawiło się w domu pies przestał włazic na nasze łóżko, na którym bywało że spała z nami i zachowywał się tak jakby go nie było. Zaczeliśmy więc zachecac go do uczestniczenia w różnych zabiegach przy dziecku takich jak zmiana pieluszki (zanosi brudną pieluszkę do pojemnika) i kapiel (przed kąpielą liże dziecku nóżki) Poza tym na komende liże rączki malej i na komende przestaje. Czasem jak mała leży na macie edu na brzuszku to pies staje naprzeciwko i sie na siebie gapia, mala jakby nawoluje psa a ten ją wącha.Na razie między niki jest ok. Na początku pies interesowal się zabawkami dziecka ale szybko pojął że każdy ma swoje zabawki i dał spokój. Pisałam jakis czas temu że pies nam wyniotował, nasz wet twierdzi że w ten sposób może domagać się naszej uwagi bo w usg i rtg nie było widac żadnego ciała obcego a wymioty powtórzyły się jeszcze później kilka razy. Staramy się więc częściej bawic z psiakiem.Już nie możemy sie doczekac aż zajma się sobą:-D, a my będziemy mieli trochę spokoju.

nikuss u nas kupka ma konsystencje pasty do zębów, jest żółta. Ale Adaś jest na cysiu więc pewnie inaczej to wygląda niż na mm. Mamy tylko problem że robi ją raz w tygodniu lub nawet raz na 10 dni. A ja codziennie z nadzieja zaglądam do pampka. Mam nadzieję ,ze mu się to jakoś ureguluje bo mam tylko stresa.

Dziś Adaś dużo spał w dzień. Nie wiem czy to efekt szczepienia? Innych objawów nie miał, ogólnie pogodny, nie płacze. Teraz zasnął a ja piję herbatkę i zaraz pewnie też położe sie do łóżka.

Trzymajcie się dziewczynki, słodkich snów dla was i waszych dzieciaczków. :tak:

Tak pięknie mi dziecko zasnęło ze nie chce mi sie wierzyc :) Spi juz 2 godzinki.
Mam nadzieje ze to marudzenie mu przeszlo bo ostatnie dwie nocki to ja sie kladlam dopiero po 3 w nocy:baffled:

Co do zwierząt to my mamy pieska, a w zasadzie sunię, shih tzu. Jak przywiezlismy Alana ze szpitala to tak ze 2 tyg staralam sie nie wpuszczac jej do pokoju w ktorym byl. Nasza gadzina jest strasznie towarzyska, do kazdego sie łasi, chce byc glaskana i uwielbia lizać więc nie chcialam zeby do niego podchodzila. No a teraz Alanek nie robi na niej wiekszego wrazenia. Jak lezy na łóżku to ona tez wskoczy na nie ale polozy sie z drugiej strony. Czasem jak podejdzie blizej to stara sie go polizac po rączce ale ja zawsze jestem obok i pilnuję aby jej sie nie udało.

reklama
Mloda spi od 20 i Mlody tak samo:)
A my siedzimy i Mgra w Playa a ja na kompie..

Co do kupek to u nas jedna czasem dwie takie rzadkie musztardowe...
Kurde Mam doline bo moja Mala jak nie spi to placze;/ wystarczy ze siedze obok niej i juz cisza.A jak jest sama to ryk:(
Nie wiem co to bo patryk tak nie mial,wyciagnelam mate,powiesilam zabawki,hustawke,lezaczek i na niczym nie chce byc!!!!
Rozumiecie to?Bo ja nie:(

Do góry