reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2011

Ja dopiero sie klade spać :( zła na M bo mu pisałam ze Mlody histerię urządza i ze ledwo sie trzymam a on co?? NIC!! Zero odezwu. Więc jutro ma piekło ma ziemi...ja już o to zadbam!!

Robiłam dzis album na prezent dla mojej mamy- poki co tylko okładki ale zawsze cos :-) trochę mnie to odstresowało bo jestem strzepkiem nerwów :-(
Albo to napięcie przedmiesiaczkowe albo po prostu zmęczenie, bo ostatnio jestem z Młodym sama i nie mam nawet godziny wolnej TYLJKO dla siebie!

Pozaliłam sie...

A że już 28. To składam najlepsze życzenia dla Emilki i Kalinki :-)
Buziaki dla Was Księżniczki!!
Oraz na roczek dla Amelki od Katarinki (ostatnio tu zajrzała)

reklama
Wpadłam tylko na chwilkę...
Wczoraj zrobiłam badanie bety, a po powrocie z labor dostałam @, więc tylko kolejną kaskę niepotrzebnie wydałam. Wynik jak się domyślacie <0,1. No ale może to dobrze, przynajmniej mam pewność, że to nie ciąża pozamaciczna. Ogólnie smutno mi sie zrobiło, chociaż na pewno w tym momencie ciąża nie byłaby lekka dla nas wszystkich włącznie z Lenką. Zastanawiam się z jakiego powodu to opóźnienie @.... Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzylo. Pozytywne w tym wszystkim jest to, że jednak zaczęlismy zastanawiać się nad rodzeństwem dla Lenki. Na pewno nie w tym momencie, bo obawiam się o ranę po cc, z tego co wiem trzeba jeszcze chwilę poczekać, żeby ciąża była w pełni bezpieczna. Ale za roczek kto wie. Myślę że Lenka byłaby szczęśliwsza wychowując się z rodzeństwem, ale trzeba ją troszkę na to przygotować.

Jestem wymęczona strasznie po pobycie gości, chociaż było bardzo miło. Wczoraj Lenka rozbroiła mnie totalnie z moim m. Wstaję, idę do kuchni a tam Lenka podaje m. sztućce ze zmywarki. Wyjmuje po jednym i go ponagla takim władczym tonem żeby od niej brał i wkladał do szafki... ...I jaka dumna z siebie była przy tym.... Rośnie nam chyba mały "chef":-)sądząc po tonie głosu w czasie współpracy...:-)
lysa,
biedny Ben...namęczy się biedaczek. Strasznie często choruje.

Najlepsze życzenia dla solenizantów!!!

Inka- a czemu mały tak późno chodzi spać? Zasypia ci w dzień późno? Ja bym chyba oszalała jakbym miała się z Bartkiem bujać do 23...także rozumiem twój wkurw...

U nas dziś pobudka 5.06:dry:, także teraz znowu śpi. Dziś niania ma przyjść już.
Wczoraj ustaliliśmy menu na urodziny , no i zrobimy je na dole - u rodziców, bo tam dużo miejsca i jak coś można będzie uciec do siebie:-pJak pomyślę o wydatkach grudniowych, to mi słabo...

Kota - jak tam? co z pracą- wzięłaś L4?

Hej!
Wszystkiego najlepszego dla Emilki, Kalinki i zaległe dla Oleńki!!

Zdrówka dla Benia-tak mi go szkoda!!!!:(
Inka współczuję, i dlatego bym się zastanowiła teraz nad 2 dzieckiem ;)))
Tofika dobrze, że wszystko się wyjaśniło.
A co do Lenki to widzisz jaką macie już pomoc w pracach domowych:p Ja mogę tylko pomarzyć;)
Freiya dobre heheh

Wczoraj zaczęłam robić porządki i stwierdziłam, że część porządków można nazwać przed świątecznymi bo np w szafkach pewnie nie dam rady nic już poukładać przed świętami. Dobrze , że wczoraj mnie tak natchnęło;P
Zrobiłam farsz na pierogi i może dzisiaj już będę robić świąteczne pierożki:D

ło jacie czworaczki - hehe - fajna byłaby "impreza" po porodzie. Człowiek przy jednym dziecku ledwo czasem ogarnia, już bliźniaczki dla mnie to mały sajgon - ukłon dla Salsik, a co dopiero czworaczki:-)
Muszę wskoczyć na allegro i wydać trochę pieniążków na prezenty, a właściwie to sobie musze cos kupić, bo jakoś mam doła, chyba od @.

Sto lat dla Emilki i Kalinki!
u nas noc niezla, ale od rana juz marudzenie...
Inka doskonale cie rozumiem i lacze sie w bolu... od wczoraj rano jestesmy sami i tak do piatku wieczorem...
Lysa - zdrowka dla Bena i trzymaj sie kochana!

Wielkie uściski i buziaki dla wszystkich Małych Solenizantów!
STO LAT w zdrowiu i szczęściu dla Krzysia, Sary i Oli!!!
Cmokaśne buziaki dla Aleksego i Kalinki!
I dla mojej kochanej Emilci wszystkiego naj, naj, najlepsiejszego :*

Phelania
Gratuluję małego Marcelka!!! Zobaczysz, świata sobie nie będziesz mogla wyobrazić bez tego malutkiego Brzdąca jak się urodzi! :tak:

Inka ciekawą masz teorię z przepowiadaniem dzieci! :tak: A dla mnie jaką płeć kolejnego dziecka wróżysz? ;-) W sumie jak byłam w ciąży, nie wyobrażałam sobie mieć córki, teraz nie wyobrażam sobie NIE MIEĆ :szok::-D I fajnie, gdyby drugie maleństwo też było dziewczynką, wcale bym się nie obraziła... ;-) Bardzo jestem ciekawa efektu Twojej pracy przedświątecznej - robisz śliczne rzeczy i masz super pomysły! Czemu nie zaczniesz na bloga wrzucać?...

Agapa
miałam napisać, że trzymam kciuki za wyniki badania, no ale skoro taka MEGA OWULACJA to może jednak nie trzymać?... ;-)

Dorotar nie da się być matką idealną, zapobiec wszystkim sytuacjom, jak choćby te upadki Meli o których piszesz... Ale uwierz mi, jesteś BARDZO kochającą i dzielną Mamą, zawsze stajesz na wysokości zadania i robisz dla swoich Smyków co tylko możesz - a świadczy o tym choćby determinacja z jaką szukasz sposobu na wizytę u dobrego lekarza. Mam nadzieję, że dostaniecie skierowanie na badania i że z Melusią wszystko będzie w porządku! I ja wiem, że to głupio zabrzmi, ale może malutka ma jakieś niedobory witamin i stąd te przeboje? Magnez, potas, kwasy omega... ich niedobór jest w organizmie szybko widoczny, wypadają włosy, bóle głowy, czasem nawet niekontrolowane drżenia rąk, powiek...

Łysa kurdę jak nie urok to s**czka... :dry: Niech się w pracy cmokną - przynieś im tę dokumentację i zamknij dzioby ;-) A dla Zięcia mojego dużo, DUŻO zdrówka!!! Dopiero co pisałam Ci, że u nas panuje ospa i modlę się, żeby Gaby nie dopadło...

Asieńka gratuluję pierwszego MAMA!

Netka Tobie też, takiej rozbrajającej czułości od Ninki... Jak śpiewają w reklamie: "chciałabym, chciaaaałaaaa..." :tak:

Tofika z jednej strony smutno, ale pomyśl sobie, że jednak świadome zdecydowanie się na lepszy czas do przyjścia drugiego Maluszka nie jest chyba taki zły, co?... My pewnie też jakoś za rok się będziemy starali o drugiego Pączka, więc możemy się umówić we dwie ;-)

Mła jak tam Emilkowe przeboje pieluszkowe? Już się poprawiło?

Kota jak zdrówko?

W sobotę wróciłam z pracy i zastałam w salonie kompletne przemeblowanie :szok: Natchnęło mojego Małża żeby "coś zmienić" i stała się rzecz niemożliwa - wyszło mu to na lepsze! Tzn., kombinowaliśmy wielokrotnie razem nad przemeblowaniem ale nic nie przychodziło nam do głowy i ostatecznie zostawało, jak było. Tym razem jednak sam wpadł na pomysł jak co ustawić i efekt jest super, także po wieczornym powrocie z pracy w sobote miałam niespodziankę ;-) Z kolei w niedzielę zupełnie spontanicznie... pojechaliśmy do sklepu, kupiliśmy farby i w 5 godzin pomalowaliśmy nasz mdło-szaro-liliowy salon w fiolety i zielenie ;-) :szok: Trochę się bałam efektu końcowego, ale podoba mi się tak bardzo, że czuję się jak na wystawce z IKEA :cool2:

Jutro mamy z Gabi wizytę u okulisty, bo coś ma malutka problemy z oczkami i dostałyśmy skierowanie od położnej środowiskowej... Nie wiem, jak to będzie wyglądało, najbardziej się boję zakraplania oczu... :sorry2::-(

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny wpadam tylko na chwilę powiedzieć że Agapa do mnie wczoraj pisała, że nie ma laptopa, była na usg i bóle są od owu i jakby teraz starali się o malucha to mają szansę na czworaczki ;)

O matko ! :szok: Ja od porodu miewam bardzo bolesną owu. Za to lekkie @

Buziaczki dla Emilki i Kalinki !
Inka
- i teraz pomyśl że do tego jesteś w ciąży ! Twój instynkt musi być jednak mega silny bo ja bym spasowała póki co
Asienka- gratuluję tego upragnionego słowa z ust synusia !
Netka- to Was P załatwił wczoraj :) Dobrze że nie miałaś pilnego wyjścia
Ewka- tulę , w tym momencie Was wszystkie trzy :)

Coś mnie tknęło że poszłam wczoraj po Olę do przedszkola bo zawsze prowadza babcia i przyprowadza też albo M ją odbiera. Na wrześniowym zebraniu było że ma być pasowanie na przedszkolaka pod koniec listopada. Pytam sie teściowej czy coś mówili w przedszkolu na ten temat a ona NIE JESTEM KOMPETENTNA a M też że nic nie wie. Nie pyta, nie czyta ogłoszeń. Wczoraj poszłam sama i okazało sie że akurat tego dnia mieli zdjęcia mikołajkowe a jutro jest to pasowanie ! Szkoda tylko że na stronie przedszkola też nie było żadnych ogłoszeń.

Do góry