reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

reklama
Ja używam tej seri sleek i jest dobra. Polecam rownież olejowanie włosów i wax do włosów. Naprawdę poprawia kondycję włosów a ja tez jestem blond więc wiem co znaczy mieć Niszczone rozjasnianiem włosy.

Mlody usnął w aucie, wiec go przelozylam do łóżka, M w pracy a ja przed tv.

Nastazja moze to stres, moze po prostu trzeba tez zrobic wyniki, bo chudzinka jesteś i napisalas ze jeszcze chudniesz. Zacznij od morfologii i moze tarczyca?

Hej hej,

Dzis bylam u kumpeli M podjechał przez ten czas i naprawił lewy bok auta ( jak wracalaismy od mojego taty w I dzien swiat przerysowałam auto M ze srebna BMW a ze mamy czarny kolor auta a Bmw srebny to widac slady:zawstydzona/y:Oczywiscie moja wina po prawej stronie stały auta ja nie zaczekalam myslalam ze zdaze a z naprzeciwka auto jechało uliczka i ciul nie poczekał no i sie stało ehhhh....)ale nie wazne :)...

Do Zusu dzwonilam oczywiscie jak to ja akurat po klotni z M z awantura;)Rabanu tam takiegi narobilam w tym Krakowie ze az wstyd...hehehe:-)hormony buzuja;)Wiec zapalcili mi za 11 dni a wyrównanie dostane 2 stycznia,natomiast jestem zla na swoja Kadrowa bo dopiero wczoraj wyslala moj L4 które jest od 11.12 do 8.01 i znowu przez nia beda opoznienia:no:...Najwazniejsze ze wiem gdzie juz dzwonic co mowic i jakby co awantura:pPP

Kota- kiedy masz wizyte?
Violett-zdróweczka dla Fabianka...dobrze ze na IP trafiliscie na spoko lekarza..

A ja dziewczyny normalnie juz mam +9kg na plusie waze prawie 85kg:szok: krew mnie zalewa wiem ze nie na darmo tyle waze ale uwierzcie Mi ze jestem jak słoń:-Dmusze fotke zrobic brzuchowi:-Dto zobaczycie;P Juz mi bardzo ciezko a tu jeszcze 3 miesiace.

Mam pytanko jak karmiecie swoje dzieciaczki przez butle (mleczko) to na kolankach czy same trzymaja butle?

Ostatnia edycja:
Nastazja zrób lepiej test a jak nic nie wyjdzie to porób badania bo to jest nienormalne tak spadać z wagi
Phelania Maciuś sam trzyma butle leży na sofie i je a ja mogę robić coś innego :-)

Normalnie myślałam że telepne dzisiaj Maciusia tak mnie nerwy poniosły najpierw mnie ugryzł że miałam aż sine a potem bawił się samochodem i nagle nerwa go złapała i walnął buzią specjalnie o dywan wzięłam go na ręce to dostałam w oko :wściekła/y: wydarłam się na niego że nie wolno i tylko był mega płacz i pisk.

Nie wiem co robić jak mały się rzuca na ziemię i tłucze rękoma i nogami jestem bezradna w takich sytuacjach ... macie może jakieś rady ?? Wasze maluchy też się tak zachowują ??

Łysa, to świetny pomysł. W moim mieście nie ma fajnych miejsc, żeby zjeść obiad w 3, ale może coś wymyślę... póki mam kasę ;))))
Nie wiem Kochana, jak Ty dajesz sobie radę z tymi chorobami. Ja wymiękam przy katarze Miśki! Jesteś bardzo dzielna i zaradna! :*

Rojku, z tą promocją w Rossmanie lepiej uważać. Napaliłam się, że zrobię zapas taniego mleka, a oni PODWYŻSZYLI JEGO CENĘ! Zamiast 38,90 zł kosztuje 46,90 zł i po rabacie -20% cena jest taka jak zawsze :/ Opłaca się tylko kupować to po 1200g bo kosztuje 60,90 zł i z rabatem wychodzi kilka zł taniej niż zwykle. Powiem szczerze, że poczułam się oszukana jak to zobaczyłam....

Milva, ja uświadomiłam sobie, że dopóki Miska się nie wyprowadzi, ten cyrk będzie co roku! :D
I poproszę o Bartusiową herbatkę :)

Kupinosia, powodzenia jutro! :* Mam nadzieję, że mając wprawę pójdzie Wam lepiej niż nam ;)

Dorotar, to pewnie regionalny zwyczaj. U nas nie ma chrzcin bez tortu od chrzestnej :)

Freiya, gratulujemy Emilciakowego zębolka :)

Papayka, Netka, Violett, ja też chyba dopiszę się do klubu Greya, tzn. zakupię przy okazji :)

Ewka, Phelania, to chyba taki okres z tym płaczem, bo i u mnie jak powiem "nie wolno" to jest wahanie, ale jak powtórzę to ostrzej to od razu ryk.

Agapa, tylko nie choruj nam!

Żabcia, zazdroszczę takiego spania!

A_gala, zazdraszczam kuponu! Co do urodzinek, to ja narzekam, narzekam, ale chyba i tak bym nie odpuściła ani pieczenia, ani goszczenia bliskich u siebie ;) Tak to już u nas jest :)

Aga, fajnie, że zrobiłaś zakupy i kupiłaś małej coś fajnego i jednocześnie potrzebnego. Ja obiecałam sobie, że na wiosnę kupimy porządne buty, bo z kozaczkami coś nam nie wyszło ;)

Izi, hahaha, uwielbiam Cię :D

Nastazja, nie stresuj się tylko rób test i nam tu pisz!

Phelania, mój leń za chiny nie chce trzymać sam butli (chyba że w zabawie). Mleka już nie chce pić w dzień, więc pije głównie na leżąco, w łóżeczku.

Łysa, Netka, Milva, Kupinosia, Dorotar, Inka, Freiya, Papayka, Ewka, Agapa, Żabcia, Violett, A_gala, Aga dziękujemy za życzenia! :**** :)

Żabcia, Kuba też miewa ataki złości, takie maluchy na bank nie potrafią sobie radzić z takimi emocjami, najgorzej jest, jak mu czegoś zabraniam, jeśli zaczyna się rzucać, jak delfin, biorę go bez słów na ręce tak, żeby nie wypadł, przenoszę w inny kąt pokoju i daję np wiaderko z klockami i mówię "zbuduj mamusi wieżę", zwykle pomaga, on uwielbia takie zabawki, jeśli się nie zainteresuje i dalej się rzuca, bez słowa wkładam go do łóżeczka turystycznego i odchodzę kilka kroków udając, że nie zwracam na niego uwagi, ZAWSZE się sam uspokaja, trwa to kilkanaście sekund, trochę pomarudzi i zaraz wstaje i woła "mama", śpiewa itd.

Phelania, idę do gina 14 stycznia.

Młody też pokazuje swoje humorki. ja nie reaguję na jego płacz a wręcz wydałam absolutny zakaz brania go wtedy na ręce. on wie, że w taki sposób może to wykorzystać i że dostanie wtedy co chce- czyt. idealny sposób na dziadków...:wściekła/y:
ja zażyczyłam sobie pod choinkę od brata książkę Doroty Zawadzkiej Moje dziecko cz 1 więc mam nadzieję, że tam będą jakieś mądre sposoby bo takie wymuszanie do niczego dobrego nie prowadzi.

Phelania Młody juz jako 5mcne dziecko sam trzymał butelkę więc ja już nawet nie pamiętam jak to było go karmić albo nawet napoić!

reklama
Do góry