reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

dorotar, inka - a te kosmetyki można gdzies w drogeriach kupic czy raczej przez net?
phelania - my Elenkę karmimy butelką, ale ona długo na piersi była i chyba jeszcze nie obczaiła, że może sobie sama buteleczkę trzymać.... za to niekapkiem obsługuję się sama ;-)
zabcia - Elenka też wpada w histerię jak jej czegoś zabraniam, np. wyciągania mokrych chusteczek, ale mówię do skutku, ze nu nu, nie wolno, odkładam daną rzecz na miejsce ( w tym przypadku chusteczki) i przenoszę E. w inne miejsce dając coś innego do zabawy i tak do skutku, ostatnio powtarzałam czynność chyba z 10 razy, ale opłaciło się, bo na drugi dzień jak tylko chciała dobrać się do chusteczek to powiedziałam nu nu i bez niczego odeszła...:-)

reklama
Zabcia ja mam tylko jedna rade: stanac obok i czekac az sie uspokoi, bo jak ingerujesz to oon sie wscieka jeszcze bardziej i w efekcie Ty jestes zla, Macius sie drze i nic z tego nie wynika. Daj mu sie wykrzyczec, powkurzac i tyle.

Bede miala greya w poniedzialek w formie ksiazkowej - moja sis ma dwa tomy i mi przywiezie;)\

phelania u nas Fabianek to leniuch i sam trzyma butle jak mu sie chce;P

Phelania- Ola sama trzyma butle- u nas mleczko tylko rano jest z butli, Ola od niedawna wdrapuje się na swój leżaczek i dostaje butle, jak skonczy to mi ją oddaje i strasznie sie z tego cieszy i buje sobie brawo,

Żabcia- u nas też była przez jakiś czas histeria jak coś zabraniałam, co prawda bez rzucania sie na podłoge ale za to wrzask był straszny, odnosiłam ja wtedy do jej zabawek i zajmowalam czyms a jak nie dalo rady to wkladałam do łożeczka i wychodzilam bez słowa wracałam jak już się uspokojała wtedy buziak przytulenie, po jakis 2 tygodniach skonczyla sie histeria

Dzień dobry, nocka dziś średnia, w nocy się Bartek rozbudził i ok 2 godzin leżał i na mnie właził, ale na szczęście nie marudził. Dzisiaj na jakieś zakupy musimy jechać, bo w lodówce pusto...

Mła- a to dobre z tą promocją w rossmanie! sprytni, chciałam jechać, ale widzę , że nie ma się co napalać...w sumie, to nie wiem- myślą chyba , że ludzie to idioci, którzy polecą na słowo promocja bez sprawdzenia?

Żabciu - Bartek nie urządza aż takich histerii z rzucaniem się na podłodze, ale oczywiście ryczy od razu jak coś mu zabronię, ale ja nie reaguję- mówię mu , no to sobie popłacz i przyjdz, a jak nadal robi sceny, to odkładam do kojca i po jakimś czasie podchodzę i próbuję go czymś innym zainteresować. Trudne to, bo czasem jestem tez u kresu wytrzymałości ...

Witajcie..
Dziś czuję się już lepiej. Kręgosłup boli mniej ale to po nocce, zobaczymy co będzie wieczorem. M. zabrał młodego na spacer, a ja muszę trochę posprzątać bo niezły burdel. Po obiedzie, też jedziemy na zakupy, przy okazji Adasiowi w sali zabaw zleci trochę czasu.

Hej dziewczynki, my z Amelką chore, ledwo żyjemy, mnie od wczoraj głowa napiernicza, dziś rano ketanol wziełam to troszkę przeszło. Ale nie do końca. Nocka u nas średnia, trochę się Kacper budził, trochę Amelka.
Ech mam dosyć tych chorób już.
A miałam po świętach pracy szukać.
A wczoraj wieczorem dowiedziałam się, że zalało u nas szkołę i przedszkole(w jednym budynku jest i to i to). Sylwester miał być na sali, przeniesiony jest gdzie indziej.
Inteligentni inaczej odłączyli w ramach oszczędności ogrzewanie i rura poszła, zalało parter i piętro na jednym skrzydle.
Ha to im wyszła oszczędność, ciekawe czy do 3 zrobią czy zajęcia będą odwołane w szkole i przedszkolu.

IZI ha ha padłam z tej kupki na Małysza.

PHELANIA och Ty łobuzie:-D, a co na rysę właściciel BMW??
Ale za pewne cudny słonik z Ciebie.
Dawaj foteczki.
Co do butli Kacper trzyma sobie sam z reguły zawsze w wózku, w nocy przez sen jak je to też dam trzyma.

ŻABCIA no no niezły urwis z tego Maciusia, coś czuję, że będziesz miała z nim taki Meksyk jak ja z Melą, he he. Kacerek nie robi takich scen.

MŁA to Miśka robi się bez mleczna, na odwrót jak mój Kacperek, mój to się taki mleczny zrobił, że jak na miesiąc starczały nam 4 puszki Bebilon Pepti to teraz w sobotę otworzyłam puszkę bo kupiłam mleczko na święta a dziś minął tydzień i już prawie kończy nam się druga puszka.

AGALA u nas jest taka drogeria HEBE i ja tam kupuję.

Mła ja sobie zawsze przeliczam i tym razem wychodzilo troche taniej. Jak się ma tą kartę Rossnę, to w moim przypadku już na żywność dziecięcą wyszło 25% taniej. Z tego co patrzę na rachunku, to po zniżce, to mleko Bebilon 1200g wychodzi 47,25,czyli 800g(tyleilejestw tych puszkach) wychodzi po 31,50. To jest sporo taniej.

Mały rozbójnik poszedł spać, a ja mam chwilkę dla siebie. Muszę jeszcze posprzątać, ale to dopiero jak młoda wstanie, bo nie chcę jej brzęczeć odkurzaczem za uszami.
Przyszła dzisiaj @, nigdy nie byłam nerwowa tak jak dzisiaj. O dziwo nawet brzuch mnie nie boli, czyli tabletki nie tylko chronią mnie przed ciążą, ale również pomogły usunąć okropne bóle brzucha.

żabcia
- w ogóle nie powiedziałabym, że Macius potrafi takie sceny odprawiać. Karolcia nie pokazała jeszcze jak potrafi się bardzo złościć
dorator
- biedna jesteś z tymi Waszymi chorobami. Nasza Karola na szczęście była przez cały rok tylko raz chora(odpukać).

phelania- to Ty jesteś ciężarówkowy pirat drogowy ;p

Mła- moja młoda je tylko mleczko wieczorem jak idzie spać. W nocy cały czas śpi, więc butla odpada, a w dzień je inne różne rzeczy.

reklama
Mła, rojku ja tez byłam wczoraj w rossmanie i jeszcze pojadę, sprawdzałam 2 razy rachunek i u nas nei było zadnych zmian cen, a kupiłam małej mleko nan3 dużą pakę, kaszki, soczki i herbatkę dużą z hippa nie dość ze tansza niz w marketach o 2 zł to jeszcze z tą znizka 24% łącznie(ja mam poki co 4%) więc się super opłaciło a dodatkowo rabat jest na wszystkie produkty więc zakupiłam trochę zeli, i innych bzdetów musowo potrzebnych ;p

sorki ze tak egoistycznie... ale chciałam się podzielić pewną zdolnością mojej córki... i głupotą matki!(czytaj mnie)

moja córka od jakiegoś czasu jak tylko widzi otwartą łazienkę(po Kamisiu) to do niej wpada i wchodzi nogami do nocnika, czasem niestety zdarzy przede mną i wylaniem siusków... tym samym jest do przebrania. Kamil wie juz ze sika się w łazience do nocnika i ikibelka więc stoi juz tam na stałe... i to chyba mały błąd. Bo dziś głupia zajarzyłam że jak ona wchodzi nogami do niego to chce siku!!!!!!!!!!!
Więc ma ograniczoną możliwosc... rano ją posadziłam(bo tego własnie nie umie bo wpada małą pupą) i zrobiła pierwszy raz kupę na nocnik po czym wstała biła brawo, i jak sprzątnęłam siadła znowu i nasikała, w ciagu dnia sadzałam już ja 3 razy i za kazdym razem zrobiła siku:) hm... no jednak daje coś posiadanie starszego rodzeństwa i podpatrywanie ich umiejętności:) muszę się zmobilizowac i częściej ją sadzać:)

Do góry