reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2014

Czytalam gdzieś ze puste jajo dwa razy raczej się nie zdarza... a gdzie chodzisz do ginekologa jezeli moge zapytać? i czy bylas juz na 1 wizycie?

masz rację musi byc dobrze ;-) ale mnie strach nie opuszcza. .. i ciagle sprawdzam czy nie mam krwi ani zadnych niepokojących uplawow na wkladce. Oby do 1 wizyty ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Mi gin powiedział, że prawdopodobieństwo aby przytrafiło się po raz drugi jest praktycznie zerowe. Ja chodzę do dr Adamskiego do polmedu w Manhatanie, on pracuje na klinicznej i tam tez chciałabym rodzić.

Jeśli chodzi o strach to ja o ciąży wiem od ponad 2 tygodni i od tej pory ciągle mam obawy... Od sprawdzania wkładki po macanie piersi czy nadal bolą itp itd.
Ja pierwsza wizytę mam w czwartek, będzie to 5t5d. Może to i wcześnie, ale muszę isc bo konczy mi sie luteina na której jestem od momentu zobaczenia dwóch kresek (gin profilaktycznie przepisał mi i kazał włączyć gdy dowiem się o ciąży).

Mnie właśnie piersi malo bola... mi gin nie przepisal nic.. powiedział ze to wypadek losowy. ja badam sobie co jakis Czas progesteron i bete. A do wizyty to chyba osiwieje :p

Ewlinka witaj wśród nas:-)

Zaróno Tobie jak i Anncka i wszystkim, które straciły swojego okruszka bardzo
współczuję:-( Musicie jednak wierzyć,że tym razem będzie dobrze i tego się
trzymać. Ja za Was mocno trzymam kciuki!:happy2:

Co do tego prowadzenia ciąży w Uk....na prawdę nie jest tak źle. Może nie robią nam
tu usg na początku u masy badań z krwi, ale jak juz zaczną się cykliczne wizyty, to dbają
o ciężarne. Jak komuś nie pasi położna, to zawsze można ją zmienić;-)A te położne
mają ogromną wiedzę. Jak trzeba to kierują na dodatkowe scany i badania. Zawsze można
do nich dzwonić ze wszystkim....na prawdę mam wiele znajomych, które tu rodziły i wszystko
było ok. Trzeba im tylko zaufać. Wiem, w pierwszej ciąży wszystko jest nowe i jak tak
się porównuje jak to jest w Pl, to wydaje się,że tu jest tragedia, ale to nie prawda. Przy zdrowej
ciąży nie ma potrzeby ciągłego usg itp, a położne już dobrze wiedzą czy coś się dzieje,czy nie;-)

Będzie dobrze dziewczyny. Urodzicie zdrowe maluszki i tylko patrzeć jak będziemy wrzucać ich fotki:happy2:

Ja tez się nie stresuje w tej ciąży narazie :-)a wogole to jestem polozna i pracowalam w uk przed blizniakami odeszlam z pracy bo doznalam urazu kregoslupa i teraz siedze w domu z czortami

reklama
Ewelinka ja tez mam 24 :) znaczy w grudniu skoncze 25, Ty tez rocznik 89?
Bardzo podobnie u nas bylo, ja poronilam samoistnie 4 stycznia, potem mialam okres 4 lutego i 5 marca i teraz jestem tutaj :)
Ja mam to samo z fobia wkladkowa... latam do kibelka i sprawdzam kilkanascie razy na dzien.

Anncka lapanie cycow!! :D przepraszam, za uśmiech, po proatu ja robie to samo :) juz sie na mnie w pracy kilka razy dziwnie popatrzyli bo nie zauwazylam ludzi w pobliżu :p

K8libby zazdroszcze tego podejscia. Chcialabym wyluzowac, a nie potrafie :(

Magda dodajesz mi wiary w tutejsza sluzbe zdrowia :) oby bylo dobrze! :)

Mama290 wow, to mamy tutaj profesjonalne doradztwo! :D super :)

Do góry