reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2014

reklama
Witam nowa mamusie! Rozgosc sie ;)

Annte - doczytalam o dwoch synkach ;) gratulacje ;)

Co do kremow na rozstepy to ja uzywam balsamu i oliwki babydream z rossmana :)

Ktoras z was pisala o twardenieniu brzucha bo seksie - ja rowniez czuje chwilowe twardnienie macicy tuz po, ale po chwili mija i nic sie nie dzieje, gin tez nie wiedzi w tym nic niepokojacego ;)

Musze wam sie pochwalic ;) wczoraj kuzynka dala mi od swojej kolezanki caly bagaznik workow z rzeczami dla Maciusia ;) normalnie ciesze sie jak dziecko :))) jest duzo ciuszkow, zabawek a nawet laktator :-D zaczynam na powaznie etap wicia gniazda ;)

Witaj kasiakulek :)
Anncka - ale wypas! Zazdroszczę i cieszę się razem z Tobą!

Ja już się nie mogę doczekać, kiedy ruszę z mamą na zakupy :) Pewnie kupimy parę uniwersalnych drobiazgów, na dobry początek. Płeć poznamy dopiero po urlopie, i ubranka będę wybierać z mężem i/lub koleżankami. Mamie zostawię instrukcję jakie rzeczy ma wybierać, bo na pewno będzie chciała coś dla pierwszej wnusi / pierwszego wnuczka kupić ;) Już wspominała, że zawsze jak jest w jakimś większym sklepie to Jej oko leci w działy dziecięce :D

Z innych tematów, u mnie już po obiedzie. Głowa dalej ciężka, więc coby nie stać przy garach, wyciągnęłam z zamrażarki pierogi.
Wieczorem postaram się pozbierać wiśnie, to jutro rano ruszę w kompoty na zimę. Słoiki czekają na to już od weekendu...

witajcie Kochane :-)

Ja na rozstepy stosuje balsam Ziaji Mama Mia ;-)

Anula u mnie na obiad gulasz z ziemniaczkami i ogorkiem konserwowym ( ostatnio je uwielbiam ) :-D

Anncka suuuper ;-) ja nie mam po kim w sumie dostac takich cudow.

Madziauk jak sue czujesz kobietko?

Chwalic sie musze :-D wczoraj i dziś moje Szczęście dalo o sobie subtelnie znac ;-) chce jeszcze! ;-)
Maz po powrocie z pracy mowi: Synus ale Ty urosles od wczoraj hihi :-)

No dzis zjemy obiad i idziemy na zakupy ;-) ja bym chciala cos na plaze bo stroj maly :zawstydzona/y: no i Mężowi nowe obuwie by sie zdalo kupic ;-) nie omieszkam zajść do sklepów z dziecięcymi ubrankami :-D

Anula co do preparatów na rozstępy to ja polecam babydream mama balsam i oliwke (w rossmanie) - tanie i fajne, ja całą zeszłą ciążę na tym przeleciałam i rozstępów po ciąży nie mam. Fajna też jest emulsja z Ziaji. Myślę że nie ma co przepłacać, bo to w dużej częsci kwestia genów, kremy za 100zł to dla mnie przesada:)
Ja póki co mam dużo zwykłych balsamów, i je powoli zużywam, chyba że jest upalnie to nakładam tylko trochę tej oliwki z babydreama na mokro, bo ona taka lekka jest.

Któraś z was pisała o przygotowywaniu pokoika dla dziecka, ja o takim pokoju będę myślala jak dzidzi bedzie miało rok, wtedy to planujemy go z naszego pokoju wyprowadzić do Arka i wtedy jakoś fajnie umeblować itd, do czasu jak się sami nie upomną to będą miały jeden pokój, w przeciwnym razie my bysmy musieli mieć sypialnię i salon w jednym, a nie lubię tak, no ale coz uroki mieszkań w bloku.

malgonia - rzeczywiście, pokoik najlepiej urządzić wcześniej. Ja polecam jakieś stonowane kolory, pastelowe. NA początek przyda się łóżeczko z przewijakiem, jakaś komoda na ciuszki, ew. szafka. Lampka nocna i jakieś wygodne siedzenie (fotel, krzesło) do karmienia dziecka w nocy.
Są fajne zestawy mebli dla dzieci, na pewno coś znajdziecie.
Nasze drugie dziecko na razie będzie z nami w sypialni, ale pierwszemu robiliśmy pokoik od razu i tam też od razu spał (w dzień i w nocy).

anula - ja w poprzedniej ciąży używałam z pharmaceris na rozstępy, których nie miałam, ale nie wiem czy to zasługa kremu. bo podobno jak mają być to najlepsze kremy nie pomogą. Choć ja i tak teraz też będę używać, jeszcze nie wiem jaki.

kar, gabi -powodzenia na wizytach!

witaj kasiakulek :) gratulacje!

anncka - ale fajnie, że dostałaś tyle rzeczy:)

ewelinka - gratulacje "poważnych" kopniaków :p

Potwierdzam to co pisze ESTRANEA o rozstepach. Ja cudowałam najróżniejsze rzeczy, łącznie z produktami na kofeinie. Nie pomogło. Brzuch popękał caluśki. Jednak ja wiem, że to wina wczesniejszych kuracji odchudzających. Skóra poprostu juz swoje przeszła, a przy takim rozciaganiu w ciąży był już jej kres. Nawet na ramionach i (.)(.) mam tygrysie paski. Mogę jednak potwierdzić, że natłuszczanie przede wszystkim jeśli chcemy chociaż trochę pomagać skórze. No i krem Pharmaceris faktycznie ładnie mi te rozstępy wybielił. Polecam!

Ja używałam i używam mamma mia z ziajki. Rozstępy po tamtej ciąży wyszły mi może ze 3 dopiero po porodzie. Też nie wiem czy to zasługa kremu czy genów.

Kasiakulek gratuluję synka. Jeśli można spytać to dlaczego miałaś biopsję?

reklama
kasia to gratuluje bedziesz miec parke :))

Ja też to co czuje w brzusiu to mam nadzieję, że to ruchy dzidzi :p
Kurde my mieszkamy z teściami i musimy zorganizować u siebie w pokoju kącik dla maluszka i nie mam narazie pomysłu jak to zrobić bo rozstaw pokoju ni z gruchy ni z pietruchy.

Do góry