reklama

Holandia

Anna taki śliczny ogród jest w Luttelgeest i nazywa się Orchideeen hoeve http://www.orchideeenhoeve.nl/
to jest największy w Europie ogórd orchideii. Byłam tam już kilka razy i za każdym razem jest cudnie :tak:
Maja tam też doline motyli więc dzieciaki mają tam niesamowita frajdę, bo motyle lataja tam swobodnie między ludźmi :tak::-):tak:
oto kilka motylków

Załączniki

• IMG_3067.jpg
    IMG_3067.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 47
  • IMG_3071.jpg
    IMG_3071.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 52
  • IMG_3073.jpg
    IMG_3073.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 53
  • IMG_3078.jpg
    IMG_3078.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 50
reklama
Robale ja również dziękuję za zaproszenie do przyjaciół:tak::tak::tak:
Agasta to pierwsze zdjęcie mi się szczególnie podoba, czy można takie "cuś" gdzieś zakupić:confused::confused::confused::-):-):-):-)
Pauka i jak się grillek udał:confused::tak:
Ann ja kiedyś też marzyłam o bliźniakach:-), ale teraz już nie marzę, bo z 4 nie dam rady :-D:-D:-D:-D
Aniu jak ja Ci zazdroszczę tych częstych odwiedzin mamy i całej reszty rodzinki:tak::tak::tak::tak:

Ja właśnie robię mężusiowi na kolację kurczaczka z prodiża :tak::tak::tak: Ktoś chętny:confused::confused::confused:

Jeszcze mam do Was pytanko... jak jest nocnik po niderlandzku:confused::confused::confused: i gdzie mogę go zakupić :confused: Prenatal i gdzieś jeszcze :confused: Mój Oli dziś złamał nocnik:szok::szok::szok::szok:, ale za to wstał rano przyniósł mamie nocnik :-) zrobił siusiu, później wołał sisisis, ale za późno, przed spaniem zrobił kolejne siusiu, wstał zrobił tez (pampers suchy), później 2 razy się posikał w majty, jechaliśmy na centrum to przed wyjściem zrobił siusiu, na drogę założyłam pampersa i wróciliśmy do domu po 2 godz a pampers suchy i siku znów do nocnika zrobił, a później został z tatą na chwilę i nasikał na krzesło:-D, więc mam nadzieję, że to już tuż tuż, bo mam zaledwie 5 pieluch tetrowych (zawiozłam resztę do PL) i piorę je non stop i suszę:szok:
Najgorsze w tym wszystkim, że on tylko raz zawołał, a tak jak mi się uda go posadzić to aukrat zrobi, a sam nie zawoła choć potrafi powiedzieć sisisisis:tak:

Aniu jak długo u Was trwała nauka:confused::confused::confused::confused: i czy jak zaczęłaś uczyć to pampersa w ogóle nie zakładałaś:confused::confused::confused: a gdy wyjeżdżałaś z nim gdzieś np na zakupy:confused::confused::confused: Ja zawsze jeżdżę z tymi tetrowymi pieluchami, ale dziś założyłam mu pampersa i na szczęście suchy był:tak::-)

Zakupy się raczej nie udały, bo nic sobie nie kupiłam :-(:-(:-( za to mężusiowy świetną bluzeczkę:tak::tak::tak::-):-):-)
Agasta jakie śliczne te motyle:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Anetko dziękuję za komentarz na nk, ale chyba trochę przesadziłaś :-D
nocnik po holendersku to PO i można go kupić w hemie :tak: i o ile się nie mylę to w blokkerze też :tak:
co do dzieła szklanego to nie wiem czy można go gdzies kupić. teraz jest akurat wystawa szkła w ogrodzie i każdego dnia od godz 14 można sobie wydmuchać wazon (lub cos innego) i to kupić :tak::-):tak:

agasta nie przesadziłam, ja zawsze jestem szczera do bólu:-D:-D:-D:-D
Dziękuję za odpowiedź:tak::tak::tak:
Co to znaczy wydmuchać:confused::-D tzn, że możesz poprosić o "wydmuchanie" takiego dzieła i to ktoś "wydmu****e" :-D:-D:-D:-D Ile taka przyjemność kosztuje:confused::confused::confused:

Aneta nie mam pojęcia ile taka przyjemność kosztuje (może pisze gdzieś na stronie), bo to zaczyna się każdego dnia od poniedziałku do soboty od 14 a my o 13 się zmyłyśmy do restauracji, bo głód nas męczył :-D
A to że możesz sobie wydmuchać, tzn że TY to sobie dmuchasz :-D Pan grzeje ci tylko szkiełko, a ty po małym kursie dmuchania :-D wydmu****esz i sobie formujesz :-)

Agasta dziękuję za szczegółowe wyjaśnienie :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D Jeśli chodzi o nocnik to na stonce HEMA jest taki zwykł za 3,5e a ja chciałabym jakiś z bajerkami np aby grał jak mały siku zrobi bo wtedy może zacznie wołać:confused::nerd::tak:

Agasta ogród piękny!Napewno sie tam z mamcią wybiore bo ona też zapalona ogrodniczka jak ja!:-D
Dzięki za namiary na pewno skorzystam!:tak:
Anetko ja małemu nie zakładałam pampersa w domu wogóle tylko do samochodu i na zakupy- ale i tak po przyjściu do domu był tak jak mówisz suchy!;-):-)
Nawet jak jechaliśmy do PL w kwietniu to Erniemu już się tak spodobało to sikanie do nocnika że w aucie nie chciał sikać do pampersa,płakał i krzyczał że musiałam zatrzymać się na parking z 15 razy!:szok:
Na szczęście nocnik też z nami był!Od tego czasu Erni sika do nocnika,kibelka albo od jakiś 2miesiący nawet na stojąco jak tata!:szok::-D:szok::-D:szok::-D
A tetrowych pieluch ja nie posiadałam wogóle...także Anetko jesteś na dobrej drodze -wytrwałości i cierpliwości ci życzę!:-D:tak::tak::tak:
Daj mu jeszcze trochę czasu - każde dziecko ma swoje tempo...
A Twiggless tobie jak idzie nocikowanie?:confused:
Dobranoc....

Aha...ja nocnik podróżny taki biały kupiłam w WIBRA...z doświdczenia wiem że nie wszystkie dzieci lubią grajace nocniki!:no::no::no:
Moja Karcia nie sikała bo jej melodia przeszkadzała:-D a jak tata wyrwał kable z bateriami to dziecko się w mig siu-siu nauczyło!:tak::tak::tak:
Erni ma taki tron w wyciąganym wkładem- chyba Fisher Price!
Bardzo go lubi ale zwykłym też nie pogardzi:-D bo mam dwa na dwóch piętrach...
Do którego mu bliżej do tego sika!:-D:-D:-);-)
Pa,pa...

Aniu ja tylko do spania pampersa zakładam i dziś wyjątkowo na zakupy. Tetrowe mu wkładam w majty bo mi wykładzinę zasika, co innego jak panele, pościerasz i jest ok, a wykładzina nie będzie cunie pachnie, więc wyjścia nie mam:no:
Mam nadzieję, że dam radę i na urlopie nie będę z pieluchami latać:baffled:, ale szczerze to już jestem tym zmęczona:-(:nerd:

reklama
Aniu mój Oliwierek to muzykalne dziecko, jak muzykę usłyszy to mu wszystkie kończyny na raz się ruszają:-D:-D:-D:-D On woli słuchać muzyki niż oglądać bajki, więc myślę sobie,że na niego może podziałać :tak: Jak wygląda ten nocnik podróżny:confused::confused::confused::confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry