• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Uff,zalogowalam sie:-)
Witam wszystkich a raczej wszystkie goraco.Mam na imie Kamila i mam nadzieje,ze moge sie przylaczyc do was kobitki.Nawet nie wiedzialam,ze takie forum istnieje i dopiero pare dni temu ""grzebiac ""w internecie na nie trafilam z czego nie ukrywam,bardzo sie ciesze.
Mieszkam w Rotterdamie i mam dwoch synkow z czego tego malego rodzilam tutaj.takze ewentualnie moge odpowiedziec na jakies pytania,o ile bede wiedziala.
Jutro cos skrobne,bo narazie lece rozlozyc sie przed tv,pa:-)

reklama
Witaj Tulipanek :-)

Zapraszamy, zapraszamy:-) Napisz cos wiecej o sobie :tak:
Mieszkasz w Rotterdamie, wiec niedaleko od Poli i Ewki :happy: Ja zreszta tez z Zuid Holland ale juz blizej granicy z Noord Holland ;-)
Czuj sie wiec jak u siebie w domu i pisz jak najczesciej :tak:

OK. ja juz wyprysznicowana, wypachniona i pedze do lozeczka....czytac prawo miedzynarodowe :-p

Dobranoc babeczki :happy:

Ja tak z innej beczki.Czy moze ktoras z was nie wie gdzie mozna zrobic przeswietlenie stawow biodrowych w nl u niemowlaka?Nie chce sie pytac w consultatiebureau lekarki zeby nie pomyslala,ze taka niby madra jestem i wymyslam sobie ale maly ma waleczki na jednej nodze a na drugiej nie i chcialabym to sprawdzic.Lakarka twierdzi,ze wsio ok,ale przeciez to tylko na usg moze wyjsc.

Tulipanek- moze idz do lekarza domowego i popros go o skierowanie na USG bioderek. Powiedz, ze to cie martwi i wolalabys to sprawdzic. Ja mialam taki motyw jak bylam w ciazy: trzy razy prosilam polozna o skierowania na badania na toxoplazmoze. Za kazdym razem mowila mi, ze to zbedne. Poszlam wiec do domowego i bez problemu mi wypisal.
Swoja droga coreczka mojej szwagierki miala problemy z bioderkami. W consultatiebureau nic nie widzieli. Dopiero jak mala miala ok. 9 miesiecy okazalo sie, ze musi nosic ortopedyczne spodenki. Dziecko meczylo sie strasznie, bo ona chciala raczkowac i stawac :baffled: A najgorsze bylo to, ze oni cos tam wczesniej juz podejrzewali, ale nic z tym nie robili :baffled: A szwagierka to tez glupio zrobila, bo zamiast ich naciskac zeby zrobili USG, albo isc do domowego po skierowanie to czekala :baffled: Przy drugim dziecku poszla po rozum do glowy i od razu zazadala USG bioderek.

Myslisz,ze rodzinny mi da?Wponiedzialek rano zadzwonie i sie umowie.Ten rodzinny nasz to tez jest agent.Jak maly mial miesiac to cierpial na zaparcia.Poszlam z nim do niego a on taka mu dawke srodka na przeczyszczenie przepisal,ze doroslego to by przeczyscilo na amen.Dobrze,ze w aptece maja wszystkie dane,bo nie wiem co by bylo.Dzieki Ma-Rita.;-)

O i jeszcze jeden adres, tym razem w Hadze:
Pani Małgorzata Szylar-Braun, położna
adres: Gabinet Połozniczy w Centrum Zdrowia Loosduinen, Strausslaan 90, 2551 NR Den Haag.
przyjmuje w godzinach: rejestracja telefoniczna od poniedziałku do piątku w godz 8.00-9.00

tel: +31-70-889-1382, +31-6-1026-0103 (komórka)

I jeszcze jedna w Leidschendam (to blisko Hagi):
Pani Irena Veringa-Skiba, położna
adres: SIFRA (praktyka położnicza), Zaagmolenstraat 81, 2265XH LEIDSCHENDAM.
przyjmuje w godz: wtorki 8.30-14.30, czwartki 8.30-14.30, piątki 8.30-14.30.
tel: +31-70-301-0197

Wiecej adresow polskich lekarzy i dentystow jest na stronce niedziela.nl - Home

Ma-Rita,ale dalas czadu z tymi adresami:-D
Bylam dzisiaj w H&M i nie wiem dlaczego wszystkie nowe ciuchy dla dzieci sa w trupie czachy:shocked2:,nawet spiochy.Rozumiem,ze moga zrobic jedna czy dwie bluzy i t-shirty,ale zeby wszystko???

reklama
Witam weekendowo:-)!!! Ale mam zaległości:-D:-D:-D...
Witam nowe kobitki Asiula i Tulipanek - miło mi:tak::tak::tak:
Asiula ja jestem w 29tc a Ty??? Wszystko będzie ok!!! Odwagi!!! Nie zamartwiaj się bo to szkodzi dzidzi.
Ja jestem uzależniona od kupowania ciuszków dla synka i dzidzi:-D:tak::-D:tak:.
Paulina Anna tęsknota za własnym dzieckiem to coś strasznego, ale najważniejsze, że Twoja córka jest pod dobrą opieką. Miłej zabawy życzę!!!!
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu:happy:

Ps. mam problem z czcionką tzn jak wchodzę na forum to Wasze posty są napisane tak małą czcionką, że nie mogę ich rozczytać:confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry