reklama

Holandia

fotki super!!!! jak ja bym chciala pojechac na takie wakacje...no ale z malym to raczej niemozliwe:( ale na pewno w tym roku pojade jeszcze nad morze i moze we wrzesniu we dwojke w jakas dalsza podroz:)
a teraz lece na zakupy bo w mojej szafie nieciekawie;( ale pewnie jak zwykle nic nie bedzie mi sie podobac...bo w bydgoszczy nie ma ciekawych sklepow....jak ja pomysle o tych wyprzedazach w holandii...jak szlam z worami ubran...az lezka sie w oku kreci:P

reklama
widzilam super buty ecco, nie chodze w klapkach bo nie umiem ale te lezaly idealnie i dobrze sie trzymaly, tylko cena mnie wkurzyla 300zl byla ostatnia para i to jedyna nie przeceniona w calym sklepie...dziwne jak dla mnie. jutro zaczynam poszukiwania przecenionych:)

Natalia ja uwielbiam klapki, nozki fajnie mi w nich odpoczywaja latem...ale 300 zlotych to zdzierstwo w bialy dzien :o

Pola mam pytanko do Twego meza po fachu:
* Pamietasz jak mowilam o leczeniu zebow i problemach z kanalami, i kosztach ( ale to teraz juz nie wazne). Problem jest w tym ze moj dentysta nie moze sobie od kilku wizyt poradzic z leczeniem kanalu, mowi ze jest taki maly i skomplikowany ale sie stara...jednak mnie caly czas boli. Przeszlam juz serie fotek rengenowskich co mam nadzieje malenstwu nie zaszkodzilo i mialam 2 razy znieczulenie. A teraz chce mnie poslac do szpitala do chirurga aby wycial mi czesc tego kanalu. Martwie sie jak to bedzie wygladac i czy to wsio nie zaszkodzi malenstwu. Prosze podpytaj Macka, bo ja padam na glowe z bolu i stresu z tym.
Pozdrawiam :-*

Kinga my nadal czekamy na Twe wiesci ;)

grr nie cierpie dentystow!!!! trafilam na jednego fajnego ale jakos mimo wszytsko mam opor zeby sie zebrac i przejsc do niego.
w ciazy niestety wielu kobieta psuja sie zeby, ja jakos bilesnie tego nie odczulam, ale mojej mamie zaczely wypadac, a ex mojego chodzila caly czas sina i opuchnieta.
dzisiaj bylam zobaczyc te klapki w drugim sklepie, ale juz nie bylo a panie powiedzialy ze jestem dzisiaj 3 osoba ktora sie o nie pyta. chyba jedna sie zdecyduje na tamte. ogladalam rozne aukcje internetowe i polskie i holenderskie ale nigdzie ich nie moge znalesc:(

Paulina-według Maćka:
1. RTG zęba nie jest zabronione, ale przy tym jesli można powinno się go w ciązy unikać (najbardziej w 1 trymestrze). Znieczulenia są wskazane.
Twój lekarz wysłał Cie na zabieg: apex-resekcji. Do tego zabiegu niezbedne są zdjęcia, więc mając na uwadze Twój stan weź wszystkie, które robil Ci Twój stomatolog ze sobą do szpitala. Jesli jednek oni będą się upierali przy zrobieniu własnych (bo np. te, które masz nie będą wg nich zbyt wyraźne) to koniecznie każ sobie zasłonić brzuch. Najlepszym okresem na przeprowadzenie takiego zabiegu jest II trymestr, alke jeśli ciąża przebiega bez powikłań to przy takich dolegliwościach bólowych mniej szkodliwe jest wykonanie zabiegu, niż jego zaniechanie. Jesli profilaktycznie będą chcieli Ci dać antybiotyk lub środki przeciwbólowe ( z wyłączeniem paracetamolu), wzbraniaj się "rękami i nogami"-tak przemówił Maciek.
Na kiedy masz termin?
Natalya-a jakoś nie mogę wyczaić wyprzedaży.....
dzisiaj byłam na pierwszych zajęciach na basenie dla ciężarówek-fajocha i czuje się o 5 kg. lżejsza (choc dotychczas w ciązy przytyłam ponad 3,5 ;)

Dzieki Pola, mam fotke ostatnia zeba od dentysty i liscik z calym opisem, tez mi mowil o antybiotykach-aby probowala bez nich. Termin mam na 18 pazdziernika, wiec jak na razie to jeszcze II trymestr, jednak nie wiadomo kiedy sie znajdzie miejsce w szpitalu na ten zabieg. Dzwonilam dzis zaraz po mym dentyscie ale w piatki nie rejestruja wiec w poniedzialek bede na nowo. Mam nadzieje ze zrobia to jak najszybciej i jak najdelikatniej( nadzieja matka glupich ).
Oj zazdroszcze Tobie tego baseniku, ja chcialam sie zapisac na kurs aerobiku lub inny dla ciezarnych ale dentysta pochlonal kase >:(
A wypzedaze to z polowa sierpnia rusza na maxa-wtedy na pewno je dojrzysz.

Aha, kumpela z Hilversum z czerwcowek urodzila coreczke Jazzybelle w szpitalu, bo miala zielone wody plodowe. Porod byl ciezki, mala miala 4250 gram, jest nadal z mama w szpitalu gdyz ma jakas infekcje i zlamany obojczyk. Ale oby dwie czuja sie dobrze. Oj ciekawa jestem jak pojda te nasze porody w Holandii ::)

reklama
znalam jedna ole ale to byla eupair wiec chyba odpada, podejzewam ze wrocila do polski. ja mieszkalam w balricum to jakies 8km od hilversum. nie mieszkam tam od wrzesnia. mialam przemilych sasiadow:) tylko tesciowa ulice dalej >:(
w balricum jest najlepsza lodziarnia w jakiej bylam, ma w holandii chyba 5 miejsce. jest czynna w sezonie, a w upaly to kolejki na ulicy ustawialy sie ogromne, ciagnely sie przez cala ulice:) jak ja tesknie za tymi lodami:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry