reklama

Holandia

reklama
Witam panie :-)

Ja tez nie za bardzo kojarze o co chodzi :baffled:
Tulipanek poprosimy o dokladne namiary :tak:
Dzis w Bijenkorfie rozpoczely sie Dwaze Dagen. Bylam tam ok. 8:15 (o 9 mam zajecia) bo mieli fajny zestaw Clinique po bardzo atrakcyjnej cenie :tak:. Ludzie, co tam sie dzialo, czulam sie jak u nas w PRL-u gdy rzucili do miesnego zeberka lub kaszanke :-D Juz kwadrans po osmej (sklep otwieraja punkt 8) ludzie wytaczali sie dzwigajac wielkie siaty z ekspresami do kawy, robotami kuchennymi, koldrami itp. Kobity wyrywaly sobie z rak torebki i zestawy kosmetykow Estee Lauder tudziez body Wolforda. Normalnie czad machina :-p:-DDo tego kilometrowe kolejki do kasy. Uwierzycie, ze pol godziny po otwarciu sklepu niektore artykuly byly juz wykupione :baffled: Op is op jak mowia Holendrzy. Jutro i w sobote powtorka z rozrywki :tak:

Ja tylko na chwilunie, bo mam lenia dzisiaj i mi się pisać nie chce...:cool2::cool:
Missdior na przeziębienie proponuje mleko z miodem lub herbata z miodem i cytrynką:tak::tak:
Tulipanek o co chodzi z tą feministką????
KINDZIA100 widzę, że dobrze "znosisz" ciążę:-):-):tak::tak:, a ja już nawet siedzieć przy kompie za długo nie mogę ponieważ mam nisko brzuch i strasznie boli jak siedzę:-(:-(:sad::sad::hmm::hmm:. Miłej nocy:tak:

Dzien dobry wszystkim, zdrowym i zakichanym, ciezarym i nieciezarnym :-)

Ech, jak mi sie nic nie chce :baffled: A tu ksiegi czekaja i gora prasowania na kanapie prosi o zmilowanie :no:
Ale najpierw goraca kawka na rozpoczecie dnia a potem sie zobaczy ;-)

Milego dnia :-)

Witam w piąteczek....weekend w powietrzu :happy2:
Ma-Rita nie gadaj o prasowaniu, mi wczoraj znajoma dostarczyła nasze poprane ubranka, poskładane jak tylko można wszystko wrzucić do torby....czyli moje żelazko będzie musiało pokazać co potrafi :confused2: Aaaa tak pisałaś o tej wyprzedaży, że aż mnie się przyśniła....razem latałyśmy po niej :-D
Kinia- ja tam jestem zdania że "zwierzyna" wie tylko głupich udaje, tylko chce wszystko wyszperać i matce donieść......bo nawet Twój brzusio to nie z przejedzenia, a Ty zawsze szczupła dupka byłaś :blink:
Tulipanek-ja za nic nie mogę znaleźć tej feministki postów
Missdior-ja samopoczucie dziś?
----------------
A u mnie dziś po południu szykuje się latanie po sklepach .....razem z córką i znajomą jedziemy na rowerkach do Enkhuizen.....najpierw mama obkupuję córeczkę na zimę a potem coisk dla siebie wyszukam :happy2:
A na obiadek dziś kuchnia poleca:żeberka marynowane-pieczone i ziemniaczki w skorópkach, posypane przyprawami z piekarnika.....do tego surówka z białęj kapusty...... I mój mąż mnie kocha od razu bardziej :-)
Miłego dnia kobitki ;-)

Paulina- jednym slowem dzis pojawiam sie u ciebie na obiedzie i nie ma mocnych :tak:Jak znajdziesz chwilke czasu to wrzuc ten przepisik na zeberka i na ziemniaki z piekarnika :tak: Matko, az slinotoku dostalam
e060.gif

Udanych zakupow zycze :-D

Kinia ja tez jestem zdania, ze mlode juz wiedza tylko udaja cicho-ciemne :tak: Gdyby sie jeszcze nie zorientowaly to znaczy ze maja baaaaaaaaardzo spozniony zaplon :tak:

reklama
Ma-Rita nie ma nic prostszego jak kupić u rzeźnika żeberka marynowane-te są na hiszpańsko osobiście wolę na słodko, wstawić do piekarnika i opiekać, ja polewam lekko wodą z oliwą, i jak potem wycieknie z nich tłuszczyk to tym sosikiem który powstanie podlewam co jakiś czas....a że piekarnik już i tak pracuje to 40 minut przed obiadem dodaje na dolną "półeczkę" piekarnika ziemniaki( ziemniaki w całości w skórce myję, szoruję, potem kroję na ćwiartki, posypuję przyprawami:warzywko, sól, pieprz, papryka, czosnek, ale najbardziej lubimy przyprawę do pieczenia ziemniaków, kładę je skórkami do dołu i polewam lekko oliwą z oliwek i pieką się).
Surówka z białęj kapusty:głowka kapusty, por, 3 marchewki, korzeń pietruszki, natka pietruszki, można dla łatwizy soup pakket warzywka wrzucić.
Sos do surówki:1/2 szkl. wody, 1/2 szkl. oliwy, 1 łyżka cukru, 2 łyżki vegety, sól, pieprz, szczypta kwasku cytrynowego lub sok z całej cytryny-wymieszać i polać.....dobrze jak surówka przejdzie sosem jakieś 30 minut przed obiadkiem.
Aaaa obiad serwuję o 17:30 ...zapraszam :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry