• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

a ja wlasnie mialam napisac ze znikam na jakis czas, mam robic artykol i od niego bardzo zalezy moja przyszlosc naukowa, a BB zabiera mi zbyt duzo czasu, sorki laski, ale nie dam rady wszystkiego na raz, obiecuje wrocic jak moj artykol sie ukarze (jesli sie ukarze) bo jak sie nie uda to ide nad pierwszy lepszy kanal z kamieniem u szyi

jesli chodzi o zlot to zapraszam goraco!! mamy maly 'ogrodek' a Krysia w maju ma urodzinki wiec moge jakas mala imprezke nawet wykombinowac

mozna mnie tylko bedzie zlapac na skypie w kazdej sprawie, zapraszam

reklama
Tulipanek niestety Lui ma mieszkania tylko w Rotterdamie :sad::sad::sad:, a my szukamy w Hadze. Znaleźliśmy jak narazie mieszkanie 2 pokojowe za 600e+opłaty:baffled::baffled::baffled: czyli wyjdzie z 700e jak nic:-(, szukamy dalej, coś tańszego:hmm::hmm:.

Dziewczyn podpowiedźcie mi, jakiego języka mam uczyć Nikodema j.angielskiego czy j.niderlandzkiego? Sama nie wiem co będzie dla niego lepsze, a nie chcę mu namieszać... 5.05.2008r. na 99% dołanczamy do mojego męża i chcę, aby Nikodem uczył się języka, ale nie wiem, który będzie dla niego lepszy...
Niestety w przedszkolu do którego chodzi j. angielski jest dopiero od 4 lat (głupota:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:), więc chcę go uczyć sama:baffled: chociaż podstaw narazie. Co Wy o tym sądzicie? On uwielbia oglądać bajki w j. angielskia, trochę się tego języka osłuchał, więc może lepiej angieskiego?

Jak nie chcesz mu mieszac to holenderskiego go ucz,bo tutaj dzieci pozniej niz w Polsce zaczynaja sie uczyc jezykow obcych,angielskiego to od grupy 8-ej:tak:
Zreszta jak go poslesz do szkoly to nauczy sie biegiem,raczej sama jak chcesz to poducz sie hol.
Jezeli chodzi o oplaty za mieszkanie to przy dwojce dzieci musisz liczyc 200 euro,pralka chodzi non stop,przynajmniej u nas.Dolicz jeszcze wode i smieci platne rocznie.Powiedz mezowi zeby juz teraz wybral sie do SVB i wypelnil formularz o rodzinne,bo zalatwianie tego troche trwa.;-)
POZDRAWIAM
;-)

Hejka, witam w ten piękny, słoneczny poniedziałek :-)
Cieszę się że mamy kolejne nowe mamusie tutaj.....napiszcie coś więcej o sobie...o nas to wystarczy doczytać stronki w tył i macie cała kartotekę :-D
A ja dziś od rana mieszkanko wypucowałam, zupka na obiadek gotowa, 2 razy pralka obruciła i do tego kwiatki w ogrodzie posadziłam....jednym słowem: odrobinka słońca=duża energia do działania :happy2:
A co u reszty mamusiek?
Pozdrawiam i miłego dnia życzę

reklama
hello!! Jestem juz w Holandii. Ma-Rita, czy moglabys mi napisac jeszcze raz, jakie dokladnie chcialas te obrazki? Jutro wysle. A Tulipanka zapraszam w odwiedzinki i odbior ksiazeczek :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry