• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Witam mamusie i nową koleżankę Monikę.
Sencilla, nie stresuj się, wiadomo że sytuacja jest nie wesoła ale trzeba myśleć pozytywnie, to ważne dla Twego i maleństwa zdrowia. Jak coś będziesz potrezbować to dzwoń, na prywa wyślę Tobie nasz numer telefonu :tak:

A ja mam nygusa, nic mi się nie chce, na dniach dostanę @ przez co objadam się słodyczami jak głupia....a na dodatek moja mała się przestawiła ze spaniem przez zmianę czasu...wina tego że teraz jest jasno w jej pokoiku, i płacze, gada, śpiewa itp. aż nadejdzie 21 i pada ze zmęczenia.....Nie wiem czy kupić jej ciemniejsze zasłony albo roletę zewnętrzną czy walczyć z nią aż się nauczy na nowo o 20 chodzić spać:baffled:
A dodatkowo wieczorami mąż mnie męczy robiąc ze mną testy na prawko...powiedziane jest że jak dostanę zwrot podatku to idę na kurs...pewnie potrwa to jeszcze kilka miesięcy ale małżonek już musi mnie trenować :crazy:
Czy Wy tesik odczuwacie przesilenie wiosenne....mnie już się zaczynają migrenki:zawstydzona/y:
Spadam, miłego dnia życzę.

reklama
Witam witam!! Paulina, dzieki za numer, jakby sie swiat walil, to bede dzwonic :tak: Marita i Ania, obrazki poszly. Na priwa Wam napisze koszta.
Juz mi troche lepiej, jutro maz jedzie ogladac kolejne mieszkanie. Ale juz tak bardzo chce jakiejs zmiany! Syndrom wicia gniazda mi sie wlaczyl, a tu gniazda ani widu ani slychu! Wiec co tu wić.. :zawstydzona/y:
Malzona nie ma od 7 rano do 21, tyle roboty w robocie, a ja tu sama siedze i kwitne.. Paulina, ja nie wiem czy to w moim przypadku tez wiosenne przesilenie, czy samotnosc.. :baffled: Dobrze, ze chociaz ten moj maly Rozrabiaczek mnie pociesza :tak: Co do tego spania Amelki, to pewnie to samo musi sie ustabilizowac.. Moja Marysia tez teraz przed 22 dopiero zasypia... :wściekła/y:
Buziaki na dobre popoludnie!

Sencilla dziekuje slicznie za przeslanie ksiazeczek :-) Pieniadze juz przelalam na konto. Wyszlo 13 Euro.

Uffff, kobietki mam nadzieje, ze niedlugo do Holandii zawita prawdziwa wiosna i wszystkie depresyjne nastroje, smutki i migreny pojda sobie precz :tak::tak:

Pola jak to sie mowi : nieszczescia chodza parami :baffled:
Usciskaj od nas Maje i niech nozka szybko sie goi. Trzymajcie sie cieplutko. A na wizyty jeszcze przyjdzie czas. Co sie odwlecze to nie uciecze :tak: Ja od 26 kwietnia do 7 maja jestem w Polsce. Poza tym fajnie by bylo wyjsc z maluchami gdzies do parku, polazic troche, wypic kawke na jakims tarasie... :tak:A do tego, wiadomo, niezbedna jest ladna pogoda, ktorej niestety jak na lekarstwo :baffled:

Witam Monikę i malca:tak:
beauty kiedyś napisałaś mi o ubezpieczeniu za 60e na osobe... możesz mi napisać co zawiera to ubezpieczenie? I jak mamy się ubezpieczyć? Podałaś mi stronę tej ubezpieczalni, ale my nie znamy holenderskiego niestety:baffled:.
Pola30 biedna Majeczka, jak ona to znosi?
PaulinaAnna moje skarby też się przestawiły ze snem...:baffled:
Sencilla głowa do góry, będzie dobrze!!!!

Witam wieczorowa porą :-)

Teraz trochę nadrobię zaległosci...

Aneta gratulacje dla siostry. Co do mieszkania to o ile dobrze sie orientuję,
to szukaliście w Hadze, tak? Tutaj są bardzo drogie mieszkania i to co macie zaklepane wcale nie jest drogie /jak na Hagę /. Ono jest z wyposazeniem czy gołe?

Paulina śliczną macie córcię no i jak fajnie tańczy :) Ja mam dla niej partnera do tańca:D Zresztą same zobaczcie Wrzuta.pl - wielki maly tancerz

Ma- Rita jak poszły egzaminy?

Pola co się stało Mai?

Ania, pytałaś jak było na ślubie... hmmm jakby to powiedziec, ogólnie było miło ,fajni ludzie, dobre jedzonko tylko brakowało mi muzyki.
W sumie można powiedzieć ze było jak na polskich imieninach :)

Idę trochę ogarnąć chałupe, bo mały poroznosił wszystko co sie dało łacznie z moją bielizną po pokojach :D
Dobrej nocki wszystkim ;-)

Aneta to jest podstawowe ubezpieczenie bez dentysty. My płaciemy po 60 euro ale mamy wysokie własne ryzyko bo 650 e , ubezpieczenie z ryzykiem obowiazkowym ( 150 e) kosztuje tam chyba 88 e.
Zeby się ubezpieczyć musisz mieć numer BSN/ Sofi i meldunek. nie pamietam juz dobrze ale chyba formularz wypełnialismy przez neta i potem uzupełnialiśmy resztę jak przyslali nam dokumenty...

beauty tak mieszkanie w Hadze, gołe niestety:baffled:
czyli to ubezpieczenie także bez ginekologa? "My płaciemy po 60 euro ale mamy wysokie własne ryzyko bo 650 e" - czy to znaczy, że na tą kwotę jesteście ubezpieczeni?

reklama
Aneta z wlasnym ryzykiem to jest tak: jesli wybierzesz wlasne ryzyko na kwote np. 650 E to znaczy, ze pokrywasz z wlasnej kieszeni wszystkie swiadczenia medyczne do tej kwoty. Np. za badania musisz placic 50 E. Dostajesz rachunek, placisz i wysylasz rachunek do ubezpieczyciela. Ubezpieczyciel zbiera wszystie twoje rachunki i podlicza. W momencie, gdy przekroczysz kwote wlasnego ryzyka, czyli wydasz na swiadczenia medyczne te np. 650 E, to juz nie musisz sama oplacac rachunkow za lekarza czy leki, bo od tej pory robi to ubezpieczyciel. Od tego roku wprowadzili obowiazkowe wlasne ryzyko dla kazdego 150 E. Z tym , ze nie obejmuje ono wizyt u lekarza domowego, lekow i czegos tam jeszcze (nie wiem dokladnie czego). Mozesz oczywiscie wybrac wyzsze wlasne ryzyko jak to zrobila Beauty.
Co do ginekologa to ubezpieczenie obejmuje specjalistow, tyle, ze potrzebne jest skierowanie od domowego, a on daje takowe gdy naprawde cos ci dolega, wiec o zwyklej kontroli mozesz zapomniec. Ginekolodzy przyjmuja glownie w szpitalach i maja grafiki tak przeladowane, ze na wizyte trzeba nawet ponad miesiac czekac. Cytologie robi sie u domowego, on tez zajmuje sie drobnymi kobiecymi dolegliwosciami.
Mam nadzieje, ze za bardzo nie namieszalam, i ze cos zrozumialas z mojego posta :-D;-)
Beauty widze, ze rosnie nam na tym topiku dwoje tancerzy: Amelcia i twoj maluszek :-D:-D

Milego dnia kobietki :-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry