reklama

Holandia

powolutku sie przyzwyczajasz????? zajelo Ci to toche czasu w szczegolnosci ze za pare dni bedziesz musiala sie odzwyczajac hi hi hi
Umowimy sie na skype nastepnym razem.Byle by przed Twoim porodem bo po nim bedziesz cieszko dostepna :-p

reklama
witam drogie kolezankitroche mnie nie bylo ale nie mam ostatnio czasu, caly czas mam praktyki w banku a puzniej to juz chwiel dla maluszka, niestety nie dostalam pracy na ktorej bardzo mi zalezalo, no ale nie ta to inna, nie spiesyz mi sie. wczoraj mialam pierwszy zjazd, oczywiscie byla imprezka na rozpoczecie, swietnie sie bawilam moja grupa jestniesamowicie zgrana i uwielbiam ich!!!(zreszta ktora by nie chciala byc w grupie gdzie jest 29 chlopow)

No Natalia gratuluje, sama bym tak chciala, od razu praca milej plynie :-D .
Kinga-dziekuje za foteczki, gdzie byliscie na tej "piaskowej wycieczce"? Wiesz Jerry musi sobie te zolwie zdjecie wprawic w ramke, zadko sie zdarza tak padac na kolanka przed chlopem ;-) :-D
Pola-jak samopoczucie, u mnie to juz blizej konca, zaczynaja sie skurcze-nieregularne, mdlosci itp. Juz nie moge sie doczekac naszego malenstwa.
Wczoraj wyciagnelam Emila na koopzondag, i kupilam spiworek Lodger-a do wozka. A ucieszyl mnie ten zakup ze hoho :-)

NATALAYA fortis tez jest w NL chyba zapisze sie tam na praktyki.Moge pracowac rowniez jako wolontariuszka :cool2:

PAULINA budowle z piasku sa co roku w Apeldoorn.20km ode mnie.Wiec jak sie wybierzecie w przyszlym roku to jestescie skazani na wizyte do nas.
Co do Poli to pewnie sie leczy po urodzinkach,Albo z wrazenia zrobila sobie "prezent" :rofl:

hej dziewczyny, mam na imie ola. moj maz dostal propozycje pracy w holandii i pomyslalam ze sie podpytam jak tam jest z dobrego zrodla.
czy jeszcze sa aktualne pozwolenia na prace czy juz otworzyli rynek?
czy opieka nad dzieckiem (szczepionki i lekarz) sa na poziomie i czy bardzo sie to rozni od polski?
i wogole czy warto przyjezdzac?

prosze o wszelkie info i pozdrawiam

reklama
ooooooooooo kobieto nie przyjezdzaj !! Pozwolen na prace nie ma.Dzieci nie szczepia,lekarz przyjmuje 2 razy w roku w bylej poczekalni dworcowej.Ciagle tu leje,bloto po pas,kolejki w sklepach jak za komuny,czasem (rzuca pomarancze,albo papier toaletowy,prawie jak sicierny,wiec kup wiecej.Przyda sie jak bedziecie odswierzac wasze nowe gniazdko.)Dwa kanaly na nederlands 1 ciagle przemawia krolowa do narodu wybranego,na nederland 2 od switu do nocy pokemony.
Zastanow sie dobrze czy chcesz mieszkac w kraju "kwitnacej trawy"
Nasza droga kolezanka Pola jak poszla w tany w piatek to do tej pory nie wrocila.Nie wiem co sie dzieje.Tu ludze znikaja z ulic,a potem odnajduja ich rozdwojonych.To samo czeka Pauline.Boje sie o nia.
Wal turyste,dobrej nocki ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry