reklama

Holandia

MaRita,napisz mi jak mozesz.Jezeli twoje dziecko nie chodzi do zlobka,to jak to zalatwiacie ze zlobkiem.Zglaszasz to wczesniej w centrali danego zlobka,czy licza ci za caly miesiac a potem przy nastepnym pomniejszaja.PA

reklama
beauty elektroniczna część pompy paliwowej nam się w aucie zepsuła, więc nie zdążyłam zwiedzić Hagi:wściekła/y::angry:
W Polsce też nam się to stało i za naprawę zapłaciliśmy 1300zł i dupa... Nowa pompa kosztuje 4tys:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jestem zła jak nie wiem, tyle kasy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Może się orientujecie jaki koszt tej naprawy będzie tutaj?

Kamila fajnie, że już jesteś znów z nami, dzięki za podpowiedź dotyczącą mleka, ja narazie będę mu podawać bebilon pepti (przywiozłam zapas z Polski).
Miłego dnia

Aneta ,bebilon polski to tutaj nutrilon,pepti jest bez recepty.Kiedys tez nam sie w fordzie pompa popsula i pamietam,ze kupe kasy wydalismy.Tutaj to drozej bedze napewno.Jest polski mechanik w Hadze,zobacz w wyszukiwarce na niedzieli-forum,bo nawet niedawno ktos sie pytal:tak:

Aneta współczuje:zawstydzona/y:, tak jak Kamila napisała naprawy i cześci są tutaj sporo drozsze niz w Pl, (niestety,) możecie jeszcze poszukać takiej pompy na szrocie. Z własnego doświadczenia jeszcze powiem,że czesto dana cześc jest tańsza w serwisie niz w sklepie samochodowym, wiec najpierw popytajcie gdzie co ile kosztuje:tak:

Ja zaraz szykuje manatki i jak mały wstanie to idziemy nad morze pobyczyć sie troche:-)
Do wieczorka :-)

To prawda,ze w serwisie jest taniej,bo wlasnie z dwa tyg. temu maz cos kupowal i tak mowil,ale co to nie znaju:-)
Mam wolne teraz i wzielam sie za szukanie kwater na wakacje,szok,wszystko sensowne juz dawno zajete,matko jakie ceny!!:no:Jak wolny jakis pokoj to ma metr na metr i jest dla 4 osob,chyba sie zastrzele.
Dobrze,ze wietr jest dzisiaj bo bym sie ugotowala.

Hejka mamuśki.........ŻYJĘ :rofl2::rofl2::rofl2:

Weekend we dwoje zaliczony, ale to nie dla nas, prawie z mężem płakaliśmy za małą...już więcej się nie damy na takie "projekty"....jak na wakacje to tylko z Amelką :tak:
A w drodze powrotnej z Belgii, zaliczyliśmy krótką wizytę w Barendrecht u Poli....Domek mają wspaniały, ślicznie sobie go urządzają....a Majeczka to wspaniała małą gaduła-na żywo to jest jeszcze bardziej rozgadana, bystra dziewczyna rośnie :-)
No i nowinka dnia, dziś była u mnie w odwiedzinach Sencilla z córeczką Marysią.
Sencilla jest bardzo wesołą, miłą mamuśką, a w ciąży wygląda kwitnąco(termin ma na 23 maja).....a Marysia to śliczniutka,filigranowa dziewczynka. Oj bardzo miły to był widok jak nasze córy bawiły się razem i w domu i w ogródku.
A ja się cieszę że znowu miałam okazję porozmawiać po polsku w miłym towarzystwie:-).
No ja spadam przed tv.
Miłego wieczoru.
-------
p.s.
ja kupuję mleko Bonbebe-za opakowanie 800gram płacę około 6,50euro....i wcale nie widzę różnicy w jakości.

Dzien dobry :-)
Ja tylko na sekundke, bo pogoda ladna i trzeba korzystac :tak:

Kamila- co do zlobka to niestety u mnie placi sie niezaleznie od tego, czy dziecko chodzi, czy nie. Czasem jak mlody choruje to staram wykorzystac te nieobecnosci w nastepnym tygodniu i mlody jest wtedy w zlobku 3 lub 4 dni zamiast dwoch. Oczywiscie jest to mozliwe jezeli jest miejsce w grupie. No i oczywiscie takie przesuwanie to tylko sporadycznie. Np. w tym miesiacu mlodemu przepadl poprzedni tydzien w zlobku. Akurat jego dni (sroda i czwartek) byly dniami wolnymi. A ten tydzien zostawilam go w domu ze wzgledu na ospe, ale przesunelam to na nastepny tydzien.

Aneta co do mleka to uzywalam Nutrilonu miedzy innymi dlatego, ze to mleko podaja w zlobku i nie chcialam mlodemu mieszac. A teraz jak juz jest starszy to kupuje Similac. Tak jak Paulina nie widze specjalnej roznicy w jakosci :tak:

To na tyle, pedze wygrzewac gnaty na sloncu :laugh2:

Milego dnia mamusie :-)

reklama
Kobitki, gościa miałam z Polski i czasu brak. Przyjaciółka już pojechała ale zaczęła się heca z otwieraniem i wyposażaniem gabinetu oraz kończenie prac ogrodowych. Każdą wolną chwilę poświęcam więc na dom, ogród itp. Do tego poszukiwania żłobka dla Mai oraz rodziców opiekunów dopóki nie pójdzie do żłobka, więc same rozumiecie..
I pytanko: czy w Waszych żłobakach istnieje "pół dnia?"
Pogoda piękna, więc może się koleżanki, któraś do mnie pofatyguje? Właśnie chłopaki trawę kładą...Choć nie będzie można po niej chodzić przez 2 tygodnie....:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry