reklama

Holandia

Pola wydaje mi sie, ze we wszystkich zlobkach istnieje tzw. pol dnia. U nas mozna dziecko przyprowadzac miedzy 7:30 a 9:00 i odbierac od 12:30 do 13:00 albo przyprowadzac ok. 13 i odbierac na koniec dnia. Tak wlasnie wygladaja polowki dnia.

reklama
w wielu przedszkolach sa polowki :D ale nie we wszystkich wiec trzeba sie zapytac :tak:

pogoda jest jak na lato!! cudownie, Krysia caly dzien na podworku wiec sie wybiega na maxa
zobaczcie co ona wyczynia na placach zabaw:

drabinki

slizgawka

ja po tych wyprawach ledwo dysze, dzis maz sie nabiega, poszli na plaze sie pokapac, ciekawe jaki wroci zmeczony :-p

Witam:tak:
Byłam na spacerku z dzieciaczkami, Niko zaproponował pójście na plac zabaw, gdzie był raz z tatą, nie miałam pojęcia gdzie to jest, a mój prawie 4-letni mistrz mnie doprowadził do celu:tak::laugh2::-D:tak:
Co u Was Kobitki?
Toola Twoja mała to wysportowana księżniczka:tak:
Sencilla mało tutaj bywasz:-(:-( co u Ciebie?
PaulinaAnna gdzie kupujesz mleko Bonbebe, bo w C1000 go nie ma, a do C1000 mam najbliżej, troszkę dalej mam Lidl
beauty dzwoniłam do Ciebie i nie odbierałaś...
Dziewczyny może wiecie jak wyłączyć pocztę w Ortelu?

Cześć dziewczyny :-)

My dopiero wróciliśmy z całodziennej wyprawy , a byliśmy w Duinrell,świetnie się bawiliśmy:tak::-), ale jestesmy wykończeni :rofl2:
Aneta nie odebrałam, bo nie wzięłam telefonu ze sobą...
Idę coś do jedzenia zrobic i normalnie polegnę...:-p

jestem :D, dlugi weekend przeplazowany, a teraz szykujemy sie do PL, pakowanie, umawianie sie na spotkania itp, chodze zakrecona jak swinski ogon ;-)

Hejka,
ja ostatnio korzystam z pogody i wypoczywam czynnie na świerzym powietrzu z Amelką-place zabaw i nasz ogródek to numer 1 tego sezonu :-D
A wieczorami już nie zajadam się lodami tylko zapierniczam na rolkach z pewną polską znajomą...oj mam nadzieję że będę mogła pokazać we wakacje efekty :rofl2:
Aneta-ja te mleko kupuję w DekaMarkt albo w Deen ale z tego ci się orientuję to są to sklepy tylko w północnej Holandii.....aaa no i może spotkasz się z poprzednim opakowaniem tego mleka-Similac się wtedy nazywało, niektóre sklepy mają go jeszcze w zapasie, może zobaczysz w drogeriach, np. Etos.
Pola-jednymi słowy, trawa będzie gotowa na nasz przyjazd....dziewczyny będą mogły ją wytestować ;-)
Toola- podziwiam Ciebie, bo ja na zjeżdżalnie bym nie weszła :zawstydzona/y:ale murzałka to ma powera :laugh2:

No ja już spadam do wyreczka, muszą mięśnie odpocząć :sorry2:
Dobranoc

Hej dziewczyny...

Melduje,że jestem ale internet mi ostatnio szwankuję więc nie mam do was dostepu.
My też przez ostatnie pare dni bujamy sie po plażach i jeziorkach.
Woda co prawda jeszcze nie taka przyjemnie ciepła,ale dzieciakom to wogóle nie przeszkadza...:-D
Ja jak zwykle kiedy wybieramy sie nad wode mam specjalne dni więc pozostaje mi tylko brodzenie z synkiem po wodzie...:-(
Dziś pogoda w końcu! sie zmieniła i przyszly chmurki.
Dla mnie to jak dar z niebios bo przez ostatnie dni temp. w moim pokoju o 22.00 była nie mniej niz 30 stopniC.
Tragedia...ale to stryszek wiec nie ma sie co dziwić...:rofl2::laugh2:
Maluchy opalone ja zreszta też troche...
PaulinaAnna zazdroszcze ci tych rolek naprawde,mój wciąz w delegacji i do tego wyskoczył jeszcze jeden tydzień...
Wychodzi na to że na komunie bedziemy pędzić jak sie nie dołoży i nie skończy wcześniej.
Mleka też szukałam znalazłam tylko similac? w Etosie...
Też spróbuje bo mój mały to ma apetyt jak smok wawelski...:tak::-):-D

Pozdrawiam was kobitki i do znowu......

reklama
witam wszystkie mamusie. jestem tutaj nowa. 1 czerwca wyjeżdzam z męzem i 4-miesięczną córeczką Zosią do Holandii a dokładniej do Hoogezand. miło by było gdybym mogła znaleźc kogoś kto również jak ja będzie spacerował z dzieciaczkiem. pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry