reklama

Holandia

Oj cicho bardzo tutaj się zrobiło :-(

Agnes witam Cię serdecznie, mam nadzieje, ze będziesz się często odzywac :-). A na emigracji jest różnie, raz lepiej raz gorzej , ale najważniejsze ,że rodzina jest RAZEM :tak:. Ja prawie rok mieszkałam sama z dziećmi w Pl, o rok za długo...

Aneta, a dlaczego Twoim zdaniem tamci tak postępują ( chodzi mi o "niunię"), ja nie umiem sobie tego racjonalnie wytłumaczyć.Całkowicie bez sensu...:baffled:

No to teraz czekamy na wieści o Sencilli, oby poszlo szybko i łagodnie :tak:

reklama
dzień doberek :-)
widzę że tylko ja tak wcześnie wstaję ale chętnie bym sobie pospała dłużej ale co zrobić skoro moje dziecko to taki ranny ptaszek (nie wiem po kim):-D i nie daje dłużej pospać a ja go jeszcze karmię piersią w nocy tez się budzi na jedzenie więc ogólnie jestem nie dospana dziwię się ze jeszcze funkcjonuje
aneta 2222 nie wiem gdzie będę mieszkać tzn. nie pamiętam nazwy bo jak dla mnie to one jakieś takie dziwne jak się dowiem to napiszę
twój synek jest w podobnym wieku mój urodził się 29 listopada i też chciałam dać na imię oliwier no ale tatuś uparł się na dawida
nic zmykam bo mały już się nudzi :szok::sorry2:

Hej kobietki :-)

No pustki tu pustki...
Ja bym chetnie popisala, ale sesja nie sjesta :baffled: Trza sie uczyc :baffled: A lenia mam takiego ze hej :sorry2:Na dodatek sie przeziebilam, a mlodemu wychodza zeby trzonowe i tez zasmarkany plus lekka biegunka i czerwona dupina :baffled: Wiec klimaty u mnie nie za rozowe...Ale nic to :-)

Agnes witam serdecznie :-D:-) Pisz jak najczesciej i nie zniechecaj sie pustkami :tak: U nas tak zawsze, sa okresy kiedy rzadko kiedy ktos cosik skrobnie, a pozniej jak sie rozpisujemy to stronki leca jak szalone :tak:

Pozdrawiam wszystkie mamuski i skrobcie cos od czasu do czasu :-)

Witam
widzę straszne pustki tu dzis ale taka pogoda nie chce się w domu siedzieć tzn. w PL jest super ciepełko w końcu (a nie wiem jak jest u was );-)
a jestem jeszcze strasznie ciekawa jak to u was jest ze znajomością języka bo chciałabym już być w NL ale trochę mnie przeraża:szok: i boję się im bliżej wyjazdu właśnie tego że nie będę miała z kim pogadać tutaj to się wyskoczy na spacerek z dzieckiem zawsze się kogoś znajomego spotka ale zobaczymy jak coś zawsze będę mogła wrócić
Teraz zmykam na spacerek a przy okazji do księdza muszę chrzest załatwić nie wiem jak to będzie bo on jest strasznie porypany a ja na dodatek jeszcze nie mam ślubu :-)
pozdrawiam gorąco wszystkie mamusie:-):-):-)

Witaj jak czytam twoja wiadomosc to jak bym siebie slyszala ja tez mialam problem z wyjazdem do Holandi bo moj facet tu pracuje 7 msc z malym bylam w polsce i dosyc niech tato wie ze ma dziecko i juz jestesmy razem od dwoch msc i naprawde nie jest zle nie znam jezyka ale to szczegol powoli sie zapamietuje kilka slow.Gdzie bedziesz mieszkac bo ja kolo Venlo Pozdrawiam goraco

Oj Kobitki, dawno mnie nie było. Ciepło i nie mam zdrowia przy kompie gnić.
Witam wszystkie nowe koleżanki. Miło, że do nas dołączyłyście. Proszę nie przejmować się pustkami. Myślę, że wraz z nadejściem jesiennych wieczorów nasze forum ożyje.
Paulina-czekam na Was. Daj znać z drogi na którą zajedziecie.
A ja w przyszły piątek pędzę na spotkanie z mamą, która być może będzie opiekować się Mają. Ależ jestem ciekawa.
Ostatnio jest mi bardzo milutko, bo mała polubiła zabawę w fitness clubie i jeździmy tam po kilka razy w tygodniu, ja ćwiczę, a ona bawi się.
Babeczki mieszkające niedaleko Rotterdamu zapraszam do naszego gabinetu. Od sierpnia ruszamy.
Family Dental Barendrecht Stronka będzie dopiero zrobiona (cóż wszytsko wymaga czasu..) ;)

Witaj jak czytam twoja wiadomosc to jak bym siebie slyszala ja tez mialam problem z wyjazdem do Holandi bo moj facet tu pracuje 7 msc z malym bylam w polsce i dosyc niech tato wie ze ma dziecko i juz jestesmy razem od dwoch msc i naprawde nie jest zle nie znam jezyka ale to szczegol powoli sie zapamietuje kilka slow.Gdzie bedziesz mieszkac bo ja kolo Venlo Pozdrawiam goraco
Właśnie nie wiem jeszcze dokładnie gdzie będę mieszkać mój teraz mieszka w Venray nie wiem czy dobrze napisałam ale jego szef ma kilka domów w całej Holandii i ma nam jakiś dać do mieszkania ale gdzie to jeszcze sprawa otwarta pewnie jak najbliżej pracy a co do zdjęć ..to też niestety dokładnie nie wiem jak się wstawia wczoraj próbowałam coś wstawić ale nie o to mi chodziło a przy dziecku nie mam za bardzo czasu żeby się pobawić.
Ja już sama w PL jestem przez całą ciążę to był koszmar teraz to chociaż czas szybko leci bo przy dziecku dużo pracy tylko wieczorem jest ciężko a ja jeszcze sama mieszkam
ale się napisałam

Venray jest ok 15 km odemnie ja polowe ciazy bylam tu a polowe w NL ale rodzilam w PL bo duzo problemow moj maly ma 9 msc teraz i jestem sama w domu do 19 bo moj tak pracuje ja sadze ze trzeba sie tu przyzwyczaic tez niekiedy mnie wkurza jezyk bo ktos cos mowi a ja nie rozumiem ale trudno ucze sie po jednym slowie bo jak inaczej do szkoly??a co z malym pozatym to kosztuje troche porzadna szkola wiec samouczek jestem.Ide dac jejsc bablowi bo wstal i marudzi Hejka..

reklama
oj mnie też to czeka bo do szkoły nie pujdę bo co z dzieckiem chociaż słyszałam że są takie szkoły gdzie zajęcia są wieczorami to może się da tatusia z Dawidkiem zostawić a mama w samochód i do szkoły :-Da on niech nadrabia to co teraz traci narzeka że nie ma go jak mały rośnie :-) a ja się trochę rozerwę zawsze to jakieś urozmaicenie ;-)teraz kończę bo mój men dzwoni :-)narka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry