reklama

Holandia

Ayni - gratuluję :-D

Byłam w geemente i prawie zasnęłam czekając na swoją kolej :baffled:. Na szczęście pani mi szybko wpisała w system, że z M. jesteśmy małżeństwem. Powiedziała, że na przyszłość takie rzeczy powinnam zgłaszać u nich wcześniej, żeby nie czekać sto lat w kolejce. Jak zobaczyła brzucholek, to mi życzyła powodzenia :-D. Uwielbiam tutejsze urzędy :tak:.
Znowu uniknęłam ulewy :-D. Najgorsze jest to, że skończyło mi się mleko i chlebek, a nie mam siły iść już do sklepu :baffled:. Jak M. wróci, to go poślę :-D.

reklama
i chwała za to bo juz sie zastanawiałam ile tych aktów bede musiała przywieśc hehe

a własnie a jak sie zgłosi do gemeente to oni zgłaszaja wszedzie? czy musze gdzies jeszcze sama zgłaszac?? np do ubezpieczalni??

i chwała za to bo juz sie zastanawiałam ile tych aktów bede musiała przywieśc hehe

a własnie a jak sie zgłosi do gemeente to oni zgłaszaja wszedzie? czy musze gdzies jeszcze sama zgłaszac?? np do ubezpieczalni??

Oni to wpisują do systemu komputerowego. Z tego, co się orientuję, to ubezpieczalnia ma w to wgląd, więc takie rzeczy będą wiedzieli automatycznie. Stąd np. nie musiałam specjalnie przywozić do Unive papierka, że mam meldunek, tylko oni sami już to dostali z geemente.

Karola ja niby tez i wczesniej mi lataly jajeczka po usg ale juz sama nie wiem ;D mam nadzieje, ze sie do nastepnego tygodnia przekreci i wybierze jakas lepsza pozycje niz na skryciucha ;D
Jesli sie okaze na 100 % ze bedzie chlopiec, to chyba bedzie Adam. Ja chcialam Nabil ale M ma kuzynka Nabila i nie chce za bardzo.

Nana - to trzeba troche wyobraznia ruszyc . Haha ;) moze byc np ogonek albo pisiulek , u kobiety kokoszka ;)

ale jestem zmeczona wrazeniami, padam na pyszczek
:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry