reklama

Holandia

reklama
Paulinko-dzieki za link. U nas smutno jak cholera. Najcięższe są pierwsze dni. Dobrze, że Mała niedługo się pojawi, to zajmie nam czas. Mam doła, więc spadam prasować i czytać.
Trzymaj się dzielnie z Małą. A może trzeba być twardszą i wprowadzać zasady...POnoć nie powinno sie karmić dłużej niż 40 minut. Pomyśl...

Pola trzymaj sie kochana, nie jest latwo stracic domownika, i masz racje ze najciezsze sa te pierwsze dni.....Postaraj sie wyjsc na spacer, teraz kiedy taka ladna pogoda, sloneczko poprawia nastroj :tak: .
Ja mam dola psychicznego, tesciowa mnie wczoraj uczyla ze po karmieniu mam mala zostawic sama w pokoju i pozwolic jejplakac, jak sie zmeczy to usnie ...a ja chyba pekne z rozpaczy sluchania jej placzu :wściekła/y: Wczoraj mala lezala w kojcu i plakala bo glodna a tesciowa ze nie, ona walczy sama ze soba bo nie chce spac, zostaw ja, zobaczysz usnie........niewytrzymalam i ja wzielam a mala to cala dygotala z placzu i glodu :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: Poje**na tesciowa :wściekła/y:

Pozdrawiam i spadam do mej ssacej coreczki.

czesc babeczki!!
witam nowe kolezanki:)
Pola ulzycie kotkowi w cierpieniu a juz za chwile na swiecie bedzie z wami druga kruszynka:)
paulina mala niezle daje ci popalic...ale pamietaj za kilka miesiecy bedzie lepiej tzreba sie przemeczyc, ja jestem tak przyzwyczajona do malej ilosciu snu i budzenia w nocy ze teraz jak maly spi lepiej to jakos miz a dlugo sie spi:)
zapomnialam wam napisac ze moj pierwszy skradziony wozek sie znalazl, jak bylam na zakupach to spotkalam parke ktora go prowadzilo, oczywiscie z mojej okolicy, maja gdzies tak po 17 lat...zadzwonilam oczywiscie na policje, zobaczymy co z tego wyniknie:) wiedzialam ze go spotkam!!!

Ha!
Nam tez takie rady dawano,kiedy opowiadalam o ryczacych dzieciach:"poloz w pokoju same,jak sie zmecza plakaniem ,to usna".A guzik,zadne nie lezalo i nie plakalo i wyrosly na usmiechniete i zadowolone osobki (czasem baaaardzo dokazujace :-D ).Przy "cycu" tez mogly sobie wisiec ,ile chcialy,wynik -jakos nigdy nie chorowaly,w przeciwienstwie do kaszlacych i alergicznych dzieci belgijskich. Ok,zarwane nocki to moja sprawa,ale po jakims czasie wszystko sie uklada i mam satysfakcje,ze wszystko zrobilam po swojemu :)
Powodzenia!

Dzieki dziewczyny, bo naprawde lapie dola, az sie boje ze w depreche popadne....bo to juz teraz nie tylko nie wyspanie ale doszedl mi problem ze stawem biodrowym, az krzycze z bolu, jutro ide z tym do lekarza, niestety malej nie moge nosic juz na raczkach :-(

Pola- kochana jak sie czujesz, mysle o Tobie, czy juz sie rozkrecaja Tobie skurcze, czy masz tzw. cisze przed burza...i powiedz jak Twoje samopoczucie psychiczne ...Czekam na wiesci.

pozdrawiam wszystkich-buziaczki

Tak, tak dziewczyny, co osoba, to porada...Chyba trzeba podejść do tego zdroworozsądkowo.
Paulina-dbaj o Siebie kobietko, bo zdrowie najważniejsze.Nie nadwyrężaj się, bo to Ty jesteś dla Siebie najważniejsza. Musisz być zdrowa i silna, by dbać dobrze o rodzinę, a Amelce nic nie będzie jak trochę poleży, a nie bujać się będzie w Twych ramionach...A może trzeba kupić fotel bujany?? To może być wyjście:-)
Ja mam, i myślę, że się przyda. W sumie już sie przydaje, np. teraz się bujam:-D
U nas samopoczucie po stracie kotki lepsze-wiadomo-czas. Wybraliśmy już drzewka (2 małe wierzby płaczące z szarymi kotkami-jak Sabinka :)
Już po raz drugi miałam sen, że dziecko wybrzusza mi się przez powłoki brzuszne, ale tak horrorystycznie...Skóra rozciąga się jak z gumy, a ja widzę wyraźnie wszystkie części jej ciała (np. ręce na wysokości mojej twarzy..) brrr. A dzisiaj we śnie myslałam, że Mała ma 3 nogi....Oj, niech już sie urodzi i będzie zdrowa...
Pozdrawiam Was ciepło i czekam na wieści o zdrowiu (Paulinko).

Wczoraj byłam u połoznej. Rozwarcie na palec, popukała Małą w głowę, co je bardzo cieszyło, mnie mniej, bo trochę nieprzyjemne to dogłębne badanie. Miałam kilka regularnych skurczy, myslałam, że pójdzie, ale jak na razie cisza. Trzymajcie kciuki, żeby udało się zdrowo i szczęśliwie i najlepiej dzisiaj:-)
POzdrawiam wszystkie Dziewczynki

reklama
Paulinus kochanie to nie bede teraz mogla oka zmruzyc calkiem bo poza mala bede miec Ciebie w glowie :-D .
Kochana zycze aby te rozwiazanie bylo jak najkrotsze i bezbolesne ( chociaz porod to nic do tego co jest potem :baffled: ).

Pozdrawiam i czekam na wiesci :-)

A co u reszty holederek i belgijek ??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry