reklama

Holandia

reklama
ja to tak skromniutko bo nie ma wlasciwie co pisac. wlasciwie to sie rozstalismy a teraz schodzimy sie znowu i na nowo zako****emy, czuje sie naj na poczatku gdy go poznalam a on staje na glowie zbey bylo dobrez. mam nadzieje ze czas jakos wyjasni cala ta stuacje:tak:
dziewczyny podziwiam ze juz myslicie o drugim dziecku...ja jeszcze w glowe mam te nie przespane noce

CZESC
chcialam sie wam przedstawic jestem Sylwia i od 7 lat mieszkam w holandii a dokladnie w Tiel.jestem u was poniewaz od 2 miesiecy staram sie z moim mezem od dzidzie ale jak na razie jest cisza mam maly metlik w glowie czy ja je wogole kiedykolwiek bde miala??

Hej dziewczyny :-) Wreszcie znalazlam chwile, zeby cos naskrobac.
Napisze troche o porodzie. W srode, 7 lutego, wieczorkiem pojechalam do Amsterdamu na zajecia. W domu bylam pozno, ok. 23:15, szybki prysznic i do lozka, bo na nastepny dzien o 9 rano mialam miec wizyte u poloznej.
Lezelismy sobie z malzonkiem spokojnie ogladajac TV i nagle poczulam wielkie PLUM i odeszly mi wody. Maz skoczyl szybko na rowne nogi, bo jeszcze lozko nie bylo odpowiednio podwyzszone :-D Ja zaczelam znosic do sypialni potrzebne rzeczy. Potem moj ukochany polozyl sie spac a ja zeszlam do salonu i tam spedzilam cala noc kursujac czasem do WC, bo oczywiscie mialam biegunke :-p
Skurcze byly niezbyt bolesne. Troszke posypialam miedzy jednym a drugim. Okolo osmej byly juz co 3 minuty, wiec obudzilam meza i ok. 9 zadzwonilismy po polozna. Przyszla razem z polska polozna, ktora robi tutaj swego rodzaju praktyke, zeby moc pracowac w holnderskim szpitalu.
Okazalo sie, ze mam juz 9 cm rozwarcia i jeszcze tylko ten 1 cm i moglam przec. Po godzince dziecie juz lezalo na moim brzuchu. Zaraz potem pojawilo sie lozysko. Polozna zalozyla mi pare szwow, bo troszecze peklam. I juz bylo po wszstkim :-)
W sumie "wyrobilam sie" w ciagu 12 godzin :-)
Moj synek ma na imie Ian Jonathan. Wazyl 3290 i mierzyl 49 cm.

Czesc holederskie laseczki ;-)

Ma-Rita tylko pozazdroscic Tobie tak szybkiego i lekkiego porodu.
Zycze Tobie teraz duzo cierpliwosci i wytrwalosci przez te pierwsze 6 tygodni. Gdybys miala jakies pytania do wal smialo do nas a jak co to zawsze mozesz zadzwonic 06-53196519, kto inny zrozumie mloda mame jak nie inna mloda mamcia :tak:
Silviania- witam goraco, bardzo milo ze do Nas dolaczylas.....i kochana nie jestes sama, z Nami jest Kinia ktora rowniez zajmuje sie "staraniami" wiec jest ktos kto na 100% zrozumie Twoj problem( ja sama zaskoczylam dopiero po 5 miesiacach staran) sie coraz wieksza grupa holederek, bo w grupie razniej :-)
Natalya- oj to mam nadzieje ze wsio sie dobrze ulozy....kurcze nikt nie wiedzial co przechodzilas w tym czasie sama, a jak z praca u Ciebie,znalazlas cos? Aaa czy twoja tesciowa nie mieszka gdzies w noord holland, bo ta gazetka jest wydawana w moim regionie...jak co to sie spotkamy na wielkanoc, zapraszam do mnie :happy:

Missdior- i jak tm maly terrorysta, nadal robi kupke w gacie? i jak po weekendzie ...milo bylo w Monschau?
Kinia- jak tam foteczki? .... a jak psina zniosla wakacje?
Pola-my sie juz ugadalysmy :wink:

Milego dnia

Paulinko ja jestem, ale ostatnio Maja śpi w dzień tylko 2 razy po ok. O,5 godz. POza tym czasem domaga się uwagi...padam ze zmęczenia. Fakt, że Mala kładzie się pomiędzy 19.00 a 19.30 i wstaje pomiędzy 6.30 a 7.00 (z 2, czasem 3 przerwami na karmienie), więc jak tak dużo śpi w nocy to fika w dzień. Staram się jej zapełnić czas, ale sama nie wyrabiam...czytam na forum, ale pisze rzadziej...Od 2.03 jest moja teściowa, więc jak ją wyślę na spacer z małą to sobie poplotkujemy...Buzka wielka
Ma-Rita zazdroszczę i gratuluje tak wspaniałego porodu-szczęściaro!!:)

ok ok jestem juz jestem.Troche nawalam z czasem no i z lenistwem :baffled: A wlasciwie nie pisalam,bo....myslalam ze pojawie sie tu z dobra nowina.A tu go...no.Dostalam okres po ponad 2 tygodniach spoznienia.Juz mielismy TAKA nadzieje :-( Niestety.
Witam nowe panie na pokladzie :-) Nie martw sie kochana na zapas.Dwa miechy staran to nic.My juz okolo 6 miesiecy i nic.Aaaaa do Tiel tylko 86 km

dobra dobra,juz nie nudze tylko wklejam fotki Zobacz załącznik 29459

Zobacz załącznik 29460

Zobacz załącznik 29462

Zobacz załącznik 29463

Zobacz załącznik 29465

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry