reklama

Holandia

kinia jak go poznalam tak super nie mowil a o pisnaiu lepiej nie wspominac, stosowal holenderskie zasady:) tylko ja umialam to rozszyfrowac, teraz nawet pisanie nie najgorzej, a polski to dla niego jak drugi jezyk, w koncu juz poltora roku tu mieszka

reklama
Jechalismy ktoras zime do Polski,ja prowadzilam,noc,mgla tak ze nic kompletnie nic nie widac.Jade autostrada 30km/h Tata przysyla smsa jak dlugo nam zejdzie droga.Jerry mu odpisal "***** mgwa" Jerry duzo rozumie,mowi ini mini,ale w pracy jest expertem jak przyjezdzaja ciezarowki z Polski :-D aaa Natalayka co to za program "mini mini" Pisalas o nim ze masz go wzamian za BBC mini mini to taka nasza zabawa hi hi

Paulina-dzisiaj w nocy przyjeżdża teściowa. Od przyszłego tygodnia znajdę czas na ploty (jak ją wyslę z małą na spacer) :)
Kinga- a Ty myślisz, że co ja robię.. :) Suszarka na górze a okap na dole w domu szumią, hihihih. Oj, czytam listopadówki i nie tylko moja ponoć taka pobudliwa...trzeba przetrwać...
Natalya-załamałaś mnie. Ja w Holandii siedzę..w lipcu będą 2 lata a z holenderskim u mnie bieda straszna....Szkoła do której chodziłam kilka miesięcy poziomem odbiegała od ...trudno z czymkolwiek porównać w innej nie byłam. A sama mam paskudnego lenia, a nie poszerzając słownictwa jestem jak ta "omotana" dupa nie rozmówczyni... smutne...Ale, wynika to tez z tego, że mój mąż jest POlakiem, a Wy cwaniary macie z kim ćwiczyć :)
Kinga-ja też mam cyfrę-jest super, oprócz tego, że zupełenie nie oglądam holenderskiej tv, która pomogłaby mi w nauce..och, moje cholerne lenistwo. A potem się boję do ludzi gęby otworzyć, bo mi wstyd , że mówię jak jakas:wściekła/y: Arabka

Wiec wlasnie dlatego nie mam cyfry,bo byl by wiekszy matol niz jestem.Ja zgadaniem po holendersku mam tez problemy,ale np moge ogladnac film w tym pieknym szczekajacymjezyku i kapuje wszystko. POLA skoro suszarka i okap nie pomagaja to proponuje wizyte na latnsku.Moze przy dzwiekach startujacego samolotu usnie ? Co do szkoly-u mnie to samo.Czyli wielkie gowno.Szkola nic mi nie dala.Przymierzam sie do prywatnych lekcji.To gdzies okolo 100€ miesiecznie ale efekt murowany.w szczegolnosci ze jestesmy juz osluchane z jezykiem.Przez 12 lat tak sie uczylam angola no sie kurna w koncu naumialam ;-) :-)
NATALAYKA bo cyfry nie kupie to bedziesz zmuszona streszczac mi Misia Uszatka wieczorami.Mam skopiowane DVD z Misiem."przygody Misia Uszatka" wiec moja kopie zatytulowal w ten sam sposob........."Misia" hi hi hi
Milego dnia laseczki Pozdrowienia dla twojej wybawicielki tesciowki :tak: ;-)

Hejka laski,
najpierw zjade ***** moich nowych pojebanych sasiadow....baba ma na 13-14 marca termin zamiast smacznie wypoczywac to sie ***** zre z facetem.....obudzilam sie w nocy okolo 1 i slysze gadania a tam ide spac potem okolo 2 slysze dziwne odglosy-hmmm rodzi juz niezle, chce mezulka budzic aby posluchal a tu co slusze ROT OP!! i latanie jakis mebelkow no nie ***** zamiast rodzic to ona tak przez sciane szlochala a jej facet szalu dostaje...co ja pojebusy, nie ma ubieram dresy i do nich ale co slysze rozmawawiaja i cisza nastala no to bec do lozeczka....o 4 slysze ja na nowo tym razem ona cos mu ostro jedzie.... nie ma spie 4:30 budzik napierdala Emiel do pracy, mowie mu co i jak w nocy sie dziala ide spac dlaje, 5 Amelka sie budzi wrrrr dobra nakarmilam, pampka zmienilam i spie godzinke na nowo Amelka tym razem ona ma ochote na gadanie, a ***** gadaj sobie mama chce spac-zostawilam ja w lozeczku i poszlam w kimona jak przebudzilam sie po 15 minutach to tez spala. Wstalam o 8 taka zblazowana , wkurwiona z mysla oj ja im dzis wygarne, bo jak ja nie moge spac to wojna !!!! a do tego slodka mysl w mej glowie -umilenie im zycia jak ich baby sie urodzi, oj bede odkurzala co dzien i muzyczke napierdalala :angry: :growl:
No to sie wykrzyczalam - fiu fiu lepiej.
Kiniu zrozumialam, ja nie lepiej pisze :cool2: co do malzonka to mu wczoraj dalam pomysla ze jak sie am srode wolna i nic nie robi to w czwartek nie bedzie miec motywacji do pracy ...wiec wzial sie za ogrodek ale zaczelo padac wiec posprzatam przybudowke a po poludniu pojechgalismy na zakupki :-)
Pola- zycze duzo odpoczynku przy tesciowej, szczesciara jedna jak ja Ci zazdroszcze takiej pomocy :tak:
Z ta nauka holederskiego to powiem Wam ze slysze same pochwaly co do mojego gadania...tescie sa pod wrazeniem ze sama sie tak nauczylam, faktem jest ze ja mam tylko TVN i poza "na wspolnej" to juz nic wiecej nie ogladam reszte to holederskie kanaly i czytam napisy, i idzie bombowo....wiec polecam i Wam bez zadnych szkolek , poprostu wiecej seriali na Net 5 :laugh2: A z mezulkiem to i tak gadam po angielsku dopuki sie polskiego nie nauczy leniwiec.
Natalya a ja sie szykuje do kupienia telewizji N-nowej generacji tam sa fajoskie kanaly dla dzieci po polsku, mala bedzie miala sie z czego uczyc.

reklama
paulina moze trzeba bylo sie przejsc do tych sasiadow..oj u nas tez czasem jest glosno i lataja rozne sprzety, ale w srodku nocy sie nie zdarzylo...wtedy to my juz sie godzimy...co prawda czasami tez glosno;-)

ja patzralam na ta nowa tv ale mi tam bylo cos malo normalnych kanalow, jakis maly wybor....zreszta co ja pisze, mimo ze mam kablowke to na wspolnej tylko ogladam:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry