• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Kiniu to wspaniala niespodzianka, i rodzice Twoi sie uciesza, ja tesik tak moi pare razy zrobilam, bo inaczej to siedza przy oknie i czekaja a ja tego nie lubie. Kochana baw sie dobrze, raduj z miesiaca miodowego, a my czekamy na relacje i zdjecia. Buzka dla Was, i pomyslnej drogi :D

reklama
No zapewne teraz napawaja sie miesiacem miodowym z Jerrym ;D a na 31 jak pamietam na zabieg jada wiec musze wykorzystac ile sie da przed ;D ;D ;D
Ja juz nie moge sie doczekac fotek i opowiesci ;D

Heja!
Powróciłam!
My już po przeprowadzce. "Najgrubsza" robota zrobiona ale przed nami jeszcze rozpakowywanie kartonów, ustawianie biurek i komputerow itp. Teraz czekamy na nowe łózko i meble łazienkowe. A już niedługo urządzanie pokoiku dziecięcego-hurra. Gdzie zamierzacie lub kupiłyście meble dla Maleństwa?
14.06 lecimy na wczasy. Mam nadzieję, że " na miękko" zniosę upały. A wiecie, może gdzie Kinga poleciała w podróż poślubną i kiedy ewentualnie wraca?
Może zdąży podzielić się ze mną swoimi wrażeniami i odczuciami?
My nie planujemy na razie powrotu do kraju. Wręcz będziemy się tu zadomawiać. W 2008 r. w sierpniu otwieramy gabinet. Trzymajcie kciuki za pacjentów, żeby był komplet :)
Ok, olałam szkołę i mam czas, więc jak chciałoby się którejś poplotkować (najchętniej w ciągu dnia) to dajcie znać.
pozdrawiam gorąco
Pola

Hej Pola,

tak sie ciesze ze balagan za Wami, ja nadal pamietam prace porzadkowe i zamieszanie z nimi-nie zycze tego nawet wrogowi :)
*U nas wszystko po staremu, tzn, ja nadal siedze w domu i padam z nudow. Mam teraz troszke zabiegania z papierami do slubu bo za kazdym razem co sie pojawie w gminie to co innego mi wymyslaja, i na kilka dni przed " zareczynami" okazuje sie ze musze wsio tlumaczyc >:(
*Mebelki do pokoiku malenstwa kupilam poprzez eBay za 140 euro, w sklad wchodzilo lozko, komoda z poleczka, szafa na ubrania. Naprawde tanio i w bardzo dobrym stanie.
*Nie wiem gdzie Kinga sie wybrala w podroz poslubna czy w ogule ja beda miec, pamietam tylko ze jej maz ma operacje 31 maja w Polsce.
*Nie martwcie sie o pacjentow, tak kazdy w Holandii narzeka na dentystow ze wierze ze Twoj maz bedzie miec komplet pacjentow-jestli jest tylko delikanty :)
* A gdzie na wakacje sie wybieracie? Mam nadzieje ze pogoda Wam dopisze.
* Ja jestem w domku cale dnie, wiec jak tylko mnie dojrzysz na skajpie to dzwon ;D

Pozdrawiam

Heja
Nie przychodza mi powiadomienia o odpowiedziach na niektóre wątki. Muszę pilniej sprawdzac:)
Dzisiaj byłam i położnej i słuchałam bicia serca Dziecka-milutkie. Niestety, wzięła mnie jakaś angina i nie czuję się najlepiej..
W domu 90% pracy wykonane, więc się od dzisiaj relaksujemy. Został ogródek, który zamierzamy wykończyć po powrocie z wakacji. Na urlop jedziemy do Wenezueli, więc pogoda najprawdopodobniej dopisze, tak jak i ciepłe fale-tam to mogę tyłek moczyć i pół dnia. A na myśl o egzotycznych smakołykach aż slinka cieknie. Macko popije drinki a ja wymyślne, bezalkoholowe mieszanki owocowo-mleczne.
Podam Ci kilka linków, gdzie możesz się zapisać i przyślą Ci czasopisma i darmowe próbki-paczki dla dziecka. A także można sobie trochę poczytać-dobra szkoła języka ;)

http://baby.startkabel.nl/
http://www.babyenmamma.nl/formulier/aanvraag/aanvraag_1.php?loc=4
http://babyinfo.emsecure.net/wijsm/optiextension.dll?id=PfRHPl4VyPPPPj&WSMID=20453579
http://www.babyopkomst.nl/index.php... in de Zwangerschap&lnk=print_file.php?id=580
A poniżej można obejrzeć jak wygląda USG 4D
http://www.babyview.nl/nl/fotosfilmpjes.aspx
Pozdrawiam i wracam do leczenia się...
POla

Hejka,
ciesze sie ze juz uporaliscie sie z domkiem, no i fajoskie wakacje przed wami-tylko pozazdroscic sloneczka i wody ;)
Ja mam wizyte 13 czerwwca w szpitalu i juz nie moge sie doczekac usg i moze sie dowiem kto we mnie mieszka ;D
Wspolczuje ze sie przeziebilas, ja jak na razie odpukac trzymam sie z dala od chorob, chociaz jesli mam narzekac to na bole plecow,glowy i bardzoooo czeste oddawanie moczu ::)
Dzieki za linki juz je kiedys obeznalam i wypelnilam.
Dowiedzialam sie ze kuzynka mego faceta mieszka w twej miejscowosci i prawdopodobnie przyjdzie nam do niej jechac bo ubranka itp. bo jej malenstwach, wiec bedzie moze okazja do spotkania...ale kiedy to nie wiem ;)
Pozdrawiam, wylecz sie do wakacji i odpoczywaj duzo. Buzka

Ale miło byłoby się spotkać. Zapraszam serdecznie. Daj wczesniej znać, kiedy można się Was spodziewać. Na razie mamy w planach urlop od 14.06 do 28.06. POtem jestesmy na miejscu, a w sierpniu (II połowa) na 7-9 dni jedziemy do POlski. Mam nadzieję, że przyjedziecie do Barendrecht podczas naszej obecności.
Ok, idę leżeć i wypoczywać bo potem na to czasu nie będzie ;)
Do napisania lub usłyszenia

Hej kochana,
nie wiem kiedy nam przypadnie ten wypad. Najpierw poprzez maila kuzynka ma przeslac fotki wszystkiego co ma i ceny , a my sobie wybierzemy co nam sie podoba i w jakis weekend po to pojedziemy.
ale jak tylko sie nadazy okazja to na bank chce Was poznac.
Polecam stronke z katalogiem niemieckim co rowniez jest tutaj w NL, przesylka gratis do domu :) www.baby-walz.nl

Pozdrawiam, poglaskaj brzusio ode mnie ;)

reklama
i znowu zapomnialam sprawdzic ten watek:)
my jestesmy swierzo po wizycie corek mojego meza i ich mamy z nowym mezem i ich synkiem. bylo na prawde super!!!!! wspanialy weekend, im tez bardzo sie podobalo i juz planuja nastepna wizyte:) jeden dzien spedzilismy w toruniu i po raz kolejny uwazam ze to piekne miasto. nam na koniec czerwca chyba szykuje sie jakis urlopik bo moja mam ma wolne i chce wziasc malego na pare dni do siebie wiec tzreba kozystac i nacieszyc sie soba:) pogoda u nas lipna strasznie!!!!!!!!
ja jak bylam w ciazy to wypelnilam w kruidvat taki kupon i dostalam pudelko pelne prezencikow dla dziecka. byla butelka avent, jakies kaszki, kremy itp, jeszcze z czegos zamowilam takie pudelko, chyba wlasnie na baby waltz, byla paczka pampersow, ksiazeczka, takie zatyczki do kontaktow, pojemniczek najedzenie, no sporo tego bylao, musze przyznac ze bylam milo zaskoczona:) wiec polecam:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry