• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Agasta straszny ten wypadek, przez jednego debi*la ucierpiało tyle osób:-( Na PL TV też mówili o tym zamachu:-(
Natka napisz sobie na kartce, że chciałabyś się zapisać na kurs Inburgering i idź do Gemeente w informacji podaj kartkę i powiedz, że nie mówisz po niderlandzku:no: i napewno będę chcieli Twoje dane i będą kazali czekać:tak::-) lub poproś swojego M aby zadzwonił i Cię zapisał:tak:. Jeśli mówisz po angielsku to też się dogadasz:tak:
Ja akurat zapisywałam się w szkole w Intop i dostałam karteczkę i musiałam wpisać swoje dane:tak: Imię nazwisko adres i telefon:-)
Jak byłam zmuszona coś załatwić z mojej niewiedzą językowa radziłam sobie ze słwonikiem i kartką w ręce:-D:laugh2: albo uczyłam się kilku zdań na pamięć czy nawet słów, a wcześniej zaznaczałam, że nie wiele mówię po niderlandzku:baffled: Może to śmiesznie wyglądało, ale ludzie starali się chociaż ze mną dogadać:tak::-)
Pierwsza moja próba to jak poszłam do lekarza po receptę na pigułki antykoncepcyjne:tak::-D Dałam radę:-D
Aniu dzieciaczki szybko wszystko "załapują" :szok: Ja chciałabym tylko tak szybko jak Nikodem nauczyc się niderlandzkiego:-D:laugh2:
Ann nie zapominaj, że Ty jesteś w bliźniaczej ciąży, więc i dupka ma prawo podwójnie rosnąć:tak: Kup sobie dresy z dodatkie lycry i napewno będą dobre:tak:
Sencilla dlaczego tak skromne posty piszesz:confused: Od momentu nieprzyjemnej sytuacji na naszym forum ciężko jest się dowiedzieć co u Ciebie:-(
Karola jeszcze raz szerokiej drogi życzę:tak:

Oliwierek ma temp, nic nie chce jeść i cały dzień płacze:-( Zęby mu wychodzą, dałam mu czopek, teraz syrop i jeszcze żelem dziąsełka posmarowałam i nic nie pomaga:no::-(
Miłego wieczoru kobitki Wam życzę:tak:

reklama
U nas też gorączka...tym razem Karcia tak chyba reaguje po tym wczorajszym szczepieniu...:-(
Daje jej paracetamol ale skacze jej gorączka zwłaszcza wieczorem...:zawstydzona/y::baffled:
I do tego cały czas trąbią o tej cholernej grypie świńskiej i że już są chorzy w Holandii też...tak że mnie czasami czarnr myśli nachodzą...bo po szczepiąkach organizm osłabiony:-(:-(:-(:szok:!
Wypadek straszny widziałam w tv,masakra!:szok::szok::szok:
Co za idiota z tego człowieka!!!:wściekła/y::angry::wściekła/y::angry:
Sencilla Anetka ma racje...rozpisz sie w końcu!:-D
A my sobie właśnie z mężem postanowiliśmy zakupić też jutro rolki...i będziemy śmigać rodzinnie z Ernim na rowerku!:-D:-D:-D
ŚPIJCIE DOBRZE....

Aniu ja też miałam w planach zakupić dla siebie i Nikodema rolki, ale jakoś zabrać się do tego nie mogę, bo albo mój M jest w pracy (więc auta nie mam), albo ja w szkole:baffled: i brak czasu na zakupy:baffled: Mój M o rolkach nie chce słyszeć, jest po poważnej operacji kolana i cieszy się, że chodzi:szok::happy:
Aniu zdrówka dla Karinki:tak:
Oliwierek śpi i oby tak do rana, ale pewnie temperatura go wybudzi jeszcze kilka razy:-(
A tej świńskiej grypy też się boimy tym bardziej, że moi chłopcy oboje osłabiony organizm mają. Przez jakiś czas będziemy unikać supermarketów i tłumów ludzi chyba.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki !!!!

my już w PL dziś rano przyjechaliśmy o 10 i cały dzień spędziłam w biegu żeby wszystko pozałatwiać :szok:jestem wykończona jeszcze pól drogi musialam prowadzić bo moj Arek po pracy był zmęczony a nie chcieliśmy robić przerw bo zależało nam zeby jak najszybciej dojechać :szok::szok::szok:

teraz spadam spać bo już normalnie zasypiam .......jutro się odezwę pa pa:tak::tak:

czesc dziewczyny
dzisiaj tak piekna pogoda ze szkoda bylo w domu siedziec. rano poszlismy na miasto ludzi kupa na pchlim kupilam dla malego 2 bajki i 2 ukladanki za 0,40E:-D:-D, pozniej pojechalam do dziewczyn na "farme"(jak to szumnie nazywaja) zrobilysmy sobie grila i posiedzialysmy na sloneczku. Daan drugi wieczor ladnie zasnal, ide z nim wczesniej do sypialni siedze mowie duzo do niego i tak jak by sie uspokaja i zasypia mam nadzieje ze tak zostanie:tak::tak:
Agasta wszystkiego najlepszego dla Claudii w jej male urodzinki
Karola szczesliwej podrozy i udanego wypoczynku
Aneta nie martw jakos pojdzie ciesz sie ze chodzisz z jakimis polakami, ja jak pojde to tam zero polakow i polskiego bedzie nie mam pojecia jak oni mnie tego jezyka naucza:eek::eek:
Natka idz Aneta ma racje oni tam juz z ciebie wszystko wydusza:-D:-D;-)
Ann nie przejmuj sie w koncu dwie dziewczyny nosisz one cie pozniej doprowadza do lini. ja pod koniec ciazy nakupilam sobie za male pieniadze tuniki w bentexsie i zaluje ze w polsce wydalam taka kase na ubrania ciazowe w ktorych pozniej prawie nie chodzilam, dres lub getry + tuniki w ktorych do teraz chodze:tak::tak:
Agnes udanego pobytu w pl
no to teraz po lekturze moge isc spac :-):-)
dobranoc dziewczyny

Dień dobry,
mała wczoraj tak była padnięta po całodziennym wędrowaniu, że o 20 już spała :-) Przed chwilą wstała, nakarmiłam ją a teraz karmię samą siebie :-D i odciągam mleko.
Dziś u mnie w pracy będzie tylko 16 osób a normalnie jest na moim dziale 86 osób także będzie fajnie spokojnie jak na nadgodzinach :tak:
po pracy pojedziemy po chlebek i do krudvat po basenik dla Claudii na lato - nie wiem czy widziałyście w krudvacie są takie fajne na promocji.

Facet co zrobił wypadek w apeldoorn jest w stanie krytycznym w szpitalu, podawali przed chwilą w radiu.

Ja już mykam szykować się do pracy, miłego dnia

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry