aneta 2222
Entuzjast(k)a
Agasta straszny ten wypadek, przez jednego debi*la ucierpiało tyle osób:-( Na PL TV też mówili o tym zamachu:-(
Natka napisz sobie na kartce, że chciałabyś się zapisać na kurs Inburgering i idź do Gemeente w informacji podaj kartkę i powiedz, że nie mówisz po niderlandzku
i napewno będę chcieli Twoje dane i będą kazali czekać
:-) lub poproś swojego M aby zadzwonił i Cię zapisał
. Jeśli mówisz po angielsku to też się dogadasz
Ja akurat zapisywałam się w szkole w Intop i dostałam karteczkę i musiałam wpisać swoje dane
Imię nazwisko adres i telefon:-)
Jak byłam zmuszona coś załatwić z mojej niewiedzą językowa radziłam sobie ze słwonikiem i kartką w ręce
albo uczyłam się kilku zdań na pamięć czy nawet słów, a wcześniej zaznaczałam, że nie wiele mówię po niderlandzku
Może to śmiesznie wyglądało, ale ludzie starali się chociaż ze mną dogadać
:-)
Pierwsza moja próba to jak poszłam do lekarza po receptę na pigułki antykoncepcyjne
Dałam radę
Aniu dzieciaczki szybko wszystko "załapują"
Ja chciałabym tylko tak szybko jak Nikodem nauczyc się niderlandzkiego

Ann nie zapominaj, że Ty jesteś w bliźniaczej ciąży, więc i dupka ma prawo podwójnie rosnąć
Kup sobie dresy z dodatkie lycry i napewno będą dobre
Sencilla dlaczego tak skromne posty piszesz
Od momentu nieprzyjemnej sytuacji na naszym forum ciężko jest się dowiedzieć co u Ciebie:-(
Karola jeszcze raz szerokiej drogi życzę
Oliwierek ma temp, nic nie chce jeść i cały dzień płacze:-( Zęby mu wychodzą, dałam mu czopek, teraz syrop i jeszcze żelem dziąsełka posmarowałam i nic nie pomaga
:-(
Miłego wieczoru kobitki Wam życzę
Natka napisz sobie na kartce, że chciałabyś się zapisać na kurs Inburgering i idź do Gemeente w informacji podaj kartkę i powiedz, że nie mówisz po niderlandzku
i napewno będę chcieli Twoje dane i będą kazali czekać
:-) lub poproś swojego M aby zadzwonił i Cię zapisał
. Jeśli mówisz po angielsku to też się dogadasz
Ja akurat zapisywałam się w szkole w Intop i dostałam karteczkę i musiałam wpisać swoje dane
Imię nazwisko adres i telefon:-)Jak byłam zmuszona coś załatwić z mojej niewiedzą językowa radziłam sobie ze słwonikiem i kartką w ręce

albo uczyłam się kilku zdań na pamięć czy nawet słów, a wcześniej zaznaczałam, że nie wiele mówię po niderlandzku
Może to śmiesznie wyglądało, ale ludzie starali się chociaż ze mną dogadać
:-)Pierwsza moja próba to jak poszłam do lekarza po receptę na pigułki antykoncepcyjne

Dałam radę
Aniu dzieciaczki szybko wszystko "załapują"
Ja chciałabym tylko tak szybko jak Nikodem nauczyc się niderlandzkiego

Ann nie zapominaj, że Ty jesteś w bliźniaczej ciąży, więc i dupka ma prawo podwójnie rosnąć
Kup sobie dresy z dodatkie lycry i napewno będą dobre
Sencilla dlaczego tak skromne posty piszesz
Od momentu nieprzyjemnej sytuacji na naszym forum ciężko jest się dowiedzieć co u Ciebie:-(Karola jeszcze raz szerokiej drogi życzę

Oliwierek ma temp, nic nie chce jeść i cały dzień płacze:-( Zęby mu wychodzą, dałam mu czopek, teraz syrop i jeszcze żelem dziąsełka posmarowałam i nic nie pomaga
:-( Miłego wieczoru kobitki Wam życzę