reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

u nas zabkowanie w pelni, dolne czworki wylaza, M naprawia samochod, te ustoerki co blokuja przeglad

ja nie wiem co najpierw w domu zrobic, zawsze mi w sobote pomagal a dzis jestem zdana tylko na siebie, pranie, prasowanie, gotowanie mycie itp :dull:

Ma-Rita zyczymy udanego pobytu w PL

Pola nie nadazam za tym biznesem? macie gabinet lekarski w domu??

missdior nie ma jak to praca w ogrodku, ja moge sobie najwzej pozamiatac balkon z widokiem na wieeeelka budowe na ktorej wykopuja aktualnie male jeziorko, smiejemy sie ze mamy basen pod domem :-p

my sie nie mozemy doczekac przyjazdu moich rodzicow :tak:

ostatnio jestem zapracowana, udalo mi sie juz pierwszy algorytm zaimplementowac :-D wczoraj o 2.00 w nocy moja siec sie zaczela pieknie uczyc :-) cacusnioe mi to wyszlo, w weekend robie nastepna metode czuje watr w zaglach tylko jestem totalnie niewyspana :-(

reklama
Wiesci z Belgii :)
Wrocilismy z Niemczech z :2 skrzynkami 0,33 i 1 l oraz 2 samochlodzacymi sie 10 l beczkami.Przywiezlismy tez 24 kielbachy na grilla ( krakauer wurst) :-).Moje chlopaki dostaly po duzym piwie karmelowym gratis :tak:.Prosze,Niemcy dbaja o kulture piwna potomstwa.

Musze ponarzekac na Holendrow,tfu,roboty drogowe,zgubilismy sie w okolicach Roermond.Postawienie kilku znakow drogowych to zadna sztuka,nietwaar?

Rzeczywscie,lubimy wedrowac,pewnie dlatego,ze moje dzieci chetnie siedza w samochodzie i uwielbiaja wycieczki.Potrafia tez spac gdziekolwiek i na czymkolwiek,nie wybrzydzaja przy stole i zaprzyjazniaja sie z lokalnymi w kilka sekund nie znajac jezyka :)
Dobra,krotka sjesta,a wieczorkiem grillowanie (w deszczu oczywiscie:dry:).

MISSDIOR- jestem pod wrazeniem zakupow :szok::tak: A ile osob, jesli moge zapytac bedzie obecnych na tym grillu? Gdybym miala blizej to pewnie bym sie wprosila :-p:-p

:-)
Grillek udany,rozpadalo sie dopiero pod koniec . Bylo nas 10 ,duzi chlopcy oproznili 1 beczke,druga zostala na po powrocie z Polandu :) A kielbaski dojadamy dzisiaj na obiad :)
Zaczynam pranie,bo moje 7-letnie dziecie jedzie w srode na oboz.To jest taki maly roztrzepaniec,ktory potrafi spodnie tylem do przodu zalozyc,jak on przezyje te 5 dni?:szok:.Jeju,musza tyle zabrac,spiwor,poduszke,miske do mycia (!!! ???)No i oczywiscie pogoda...ile par butow? i jakie? bo jak bedzie caly czas padal deszcz....
Uffff...

No to kolejny post mojego autorstwa :-p
Odmeldowuje sie przed wyjazdem :-D Pewnie jak bede w Poloni to zajrze tu czasami.
Trzymajcie sie kobitki :-)

Toola, na razie Maciek pracuje w Rotterdamie, ale umowę ma do sierpnia przyszłego roku, a potem otwieramy własny gabinet w nowym domu (jak go kupimy hihihi). Na razie złożyliśmy w gminie prośbę na przebudowę i czekamy. A, zostało jeszcze potargowanie się o cenę...
Czy w Holandii bywa lato???:wściekła/y: Żesz mnie szlag trafia. Ani zimy, ani lata, gdzie mnie kurna przywiało??
MissDior- tęsknisz za dziecięciem??:tak:
Ma-Rita udanego wypoczynku życzę.
Paulina odezwij się babo!!
Kinga, a Ty gdzie się podziewasz? Lenia forumowego złapałaś?
Ja od piątku mam kolejnych gości, uj uj. Będzie się działo. 2 dzieci, a mi z moja nielekko:szok:

Moje dziecie wyjezdza w te srode,aha,juuuuuuuuz za nim tesknie:dry:,za wrzaskami,szalonymi zabawami konczacymi sie podbitym okiem,za " torturowaniem" mlodszego braciszka....a guzik,nie bede tesknic!!! Mlodszy zostanie oddelegowany do babci,a my sobie z malzonkiem poszalejemy:cool2:.
No i ciagle mam problem : ile mu par butow zapakowac?

Witam serdecznie,
Pisze bynajmniej nie z Polski, ale jeszcze z Holandii. Od wczorajszego popoludnia spedzamy aktywnie czas na poszukiwaniu jednego z naszych kotow,ktory wlasnie wczoraj zdecydowal sie pojsc gdzies i nie wrocic. Wybral nawet stosowna pore na to-godz.+/- 15. O 16 planowalismy wyjazd, wiec ostatnie dociagniecia, pakowanie prowiantu na droge...w tym wlasnie czasie nasze kocie zaginelo :-( Wydaje nam sie, ze nie odszedl daleko, ale on nie jest zbyt bystry i nie potrafi pewnie znalezc drogi do domu. Rozwiesilismy ogloszenia i cale sasiedztwo powiadomione. W razie czego maja dzwonic do tesciow, ktorzy opiekowac sie beda drugim kocurem.
Oczywiscie nie obylo sie bez klotni...warczelismy na siebie z malzonkiem az milo. W koncu zapowedzialam mu, ze na nastepny raz lece do Polski samolotem tylko z malym, zapakowalam Iana w wozek, trzasnelam dzrzwiami az po calym sasiedztwie sie roznioslo i poszlam szukac naszej zguby. Niestety bez rezultatu, bo nie ma go do dzis :-:)sick:Nie mamy pojecia co sie z nim stalo...
Maz chcial wczoraj wieczorem wyjechac, tak jak planowalismy, ale ja stwierdzilam, ze to nie najlepszy pomysl pakowac sie w auto, gdy obydwoje jestesmy w stresie, z bolem glowy itd. Tak wiec wyjezdzamy dzis wieczorem...

reklama
Do góry