reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Hejkaaaaa żyję i mam lenia :cool2:
Dziadki sie wnuczka zajmują a ja mam czas na czytanie książek ( polecam: Diabeł ubiera się u Prady)
Pogoda: najpierw była seria upałów powyżej 30 stopni a nawet 35 natomiast teraz to tak jak w NL, leje i wieje i jest zimno :wściekła/y:
aaaa tak poza tym, pozwiedzało się co nieco naszej pięknej Polski centralno-północnej i kasy zainwestowało z polską ekonomię :laugh2:
A missdior, ja należę do tych Polek co sobie robią balejaż więc wiesz gdzie mnie szukać:rofl2:
Pozdro i do odezwu po powrocie .......
ps.
mała dorobiłą się gónych jedynek, nauczyła się raczkować i pyskować, potrafi się kłucić i dyskutować jak coś się jej niepodoba ( moja krew).....i co najważniejsze jest już na butli, je zupki domowej roboty, wcina paróweczki cielęce i robi mega paskudne kupki- I love to be mother :rofl2:

reklama
Hehe,Paulina -Anna,ja co prawda nie mam balejazu,ale za to szaro-mysi polski blond,na pewno sie na ulicy poznamy :-D.

Starsze dziecie denerwuje sie wyjazdem na oboz,obudzil sie o 3 w nocy i nie mogl zasnac do 5 rano :szok:. Po sniadaniu musialam mu uroczyscie przysiac,ze bede karmic jego krolika podczas jego nieobecnosci oraz glaskac kotka,zeby sie nie stesknil.Powazne zadanie,prawda?O 13 wrzucamy lobuza do autobusu.
A jutro znowu do Maastricht.Ostatnim razem tylko sobie poogladalam wystawy,teraz mam wieeeeelkie i powazne zakupowe zamiary ,no i meza pod bokiem z wypasiona karta kredytowa;-).

czesc

przez przypadek Was znalazłam i troszkę podczytałam Mam na imię Olka i mieszkam trochę w Polsce/Częstochowa trochę w Holandii/Roosendaal W Holandii pracuje mój mąż a ja przyjeżdzam do niego w odwiedzimy Planujemy tu zostać ale to dopiero w przyszłym roku po moim porodzie Jestem w 4msc ciąży z terminem na 18stycznia Nie chce rodzic w Holandii ponieważ nie znam języka i boje się że w razie komplikacji nie dogadam się Mam 20msc synka Piotrusia Teraz w Holandii będę do połowy września a potem wracam do Polski i jesli plany wypalą przyjadę tu już na stałe ok czerwca
Troszkę się boję (a nawet bardzo) tych zmian ale mam juz dość życia na odległość

oj mam wiele pytań więc jeśli mi pozwolicie troszkę Was pomęcze:zawstydzona/y:

aOla witaj!! i pisz i pytaj ile sie da!!

missdior ale przezywa :tak: a ty sie nie boisz ;-)??

PaulinaAnna super postepy!! smierdzace kupy sa od miesa chyba :-D a ksiazke czytalam, tez mi sie podoba, jest nawet film na podstawie ksiazki :tak: ale nie widzialam jeszcze

Pola30 to fajnie miec swoj biznes, gratuluje otwarcia gabinetu, moj tez ma na imie Maciek, tak samo zreszta jak moj tata,

Czesc,dziewczynki:)
Starszy pojechal na oboz,a mlodszy ryczal 2 godziny.Krokodyle lzy obeschly,ale do dzisiaj sie gniewa : "bo ja tez chce na oboz takim wielkim autobusem".
Wczoraj dzionek tylko dla nas: zakupy w Maastricht, holenderskie sledzie z cebulka na rynku,hehe,malzonek sobie gdzies zamowil piwo i zapomnial,ze Holandii takie malutkie szklaneczki sa.
Jutro zabieramy tesciow na wycieczke,a po powrocie mamy spotkanie z jakims belgijskim parlamentarzysta:dry:.Musze wymyslec cos na popoludnie,bleeee,ale mi sie nie chce...zobaczymy,facet ma zone Bulgarke i 3 dzieci,o czym ja mam z nimi rozmawiac? O polityce?Pogodzie?Notowaniach gieldowych?Kuchni bulgarskiej?Ratunku....moze ktoras z Was chce mnie zastapic?

czesc

czy możecie mnie oświecić jak tu jest z przedszkolem Chciałabym w przyszłym roku posłać do niego Piotrusia będzie miał wtedy 2latka9msc

reklama
aOla ja poszukalam na necie wszystkie przedszkola w moim miescie, dzwonilam do tych ktore znajduja sie w miare blisko mojego domu i pytalam o miejsca w dni ktore mnie interesowaly,
koszt to okolo 5-6 euro za godzine, mozna wykupic 2-5 dni calych lub pol
mozna sie starac o doplaty do tego przedszkola, ale musza oboje rodzice pracowac badz studiowac
moja Krysia chodzi 2razy w tygodniu po pol dnia, jestem zadowolona, panie codziennie mnie informuja co Krysia robila, ile spala czy plakala, ile jadla itp. Krysia sie aklimatyzowala okolo 2 tygodni czyli 4 wizyty, teraz macha mi papa z usmiechem :-D

Do góry